Voedingscentrum pleit voor verantwoorde portiegrootte


Foodservice - Het Voedingscentrum gaat foodprofessionals stimuleren om vaker te kiezen voor "een verantwoorde portiegrootte". Op 1 juni wordt over dit onderwerp het symposium 'Gezond en Duurzaam - Pak De Juiste Portie' gehouden. Het Voedingscentrum stelt: "Als consumenten niet de mogelijkheid hebben om een passende portie te kiezen, belandt er te veel eten in de prullenbak of juist in hun maag, met overgewicht als gevolg."  Tijdens het symposium staan vragen centaal als: "Wat kun je doen om je product handiger in het gebruik te maken en de consument te helpen om gezond te eten en voedselverspilling te voorkomen? En kun je door middel van verpakkingsgrootte stimuleren dat consumenten voldoende groente en fruit eten?" Sprekers van de Vrije Universiteit, Wageningen University & Research Centre en het Voedingscentrum presenteren hun visie. En er zijn illustratieve voorbeelden uit de praktijk van onder andere Mars en supermarktformule Plus. De presentatie van dit symposium is in handen van dagvoorzitter Jan Douwe Kroeske.

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid