Volgend jaar eerste Veggie Challenge LIVE
Event – Op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april volgend jaar vindt in de Werkspoorkathedraal in Utrecht de eerste Veggie Challenge Live plaats. Dit 100% plantaardige lifestyle event wordt georganiseerd door ProVeg Nederland en MTM Events & Exhibitions, de organisator van Gastvrij Rotterdam.
De Veggie Challenge van dit jaar motiveerde bijna een half miljoen mensen om met behulp van een app vaker plantaardig te eten. 30% van de deelnemers kwam uit Nederland, de rest uit een achttal andere landen. De Veggie Challenge is een doorlopend online gedragsveranderingsprogramma waarin mensen èn organisaties worden geïnspireerd om 30 dagen meer plantaardig en minder vlees te eten. Gezien het succes van de Veggie Challenge krijgt het nu ook een live-event.
10.000 bezoekers
Veggie Challenge Live wordt een nieuw initiatief dat in samenwerking met MTM Exhibitions & Events wordt georganiseerd. Met ruim 10.000 bezoekers wordt Veggie Challenge Live in Utrecht één van de grootste plantaardige events van de Benelux. De verwachting is dat op het tweedaagse event ruim tienduizend bezoekers kennis kunnen maken met de plantaardige innovaties van meer dan 100 food en non-food merken. Het event moet mensen inspireren en er toe aanzetten te kiezen voor lekker en plantaardig eten dat bijdraagt aan een betere wereld.
Vegan Taste Lab
Robert Melaard, Managing Director bij MTM Exhibitions & Events: "Het succes van het Vegan Taste Lab op Gastvrij Rotterdam en de samenwerking met ProVeg als kennispartner heeft ons geïnspireerd tot het organiseren van een 100% plantaardig evenement. Een nieuw food & lifestyle event, gericht op mensen die vaker plantaardig willen eten." Veerle Vrindts, Directeur bij ProVeg Nederland: "Met de online Veggie Challenge inspireerden we al bijna een half miljoen mensen meer plantaardig en minder vlees te eten. Tijdens Veggie Challenge Live kunnen de deelnemers voor het eerst andere deelnemers ontmoeten, tips uitwisselen en ter plekke de nieuwste plantaardige producten proeven."
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Nieuw platform maakt voortgang eiwittransitie inzichtelijk
Platform - ProVeg Nederland lanceert het nieuwe platform Eiwitstand.nl, dat laat zien welke doelen Nederlandse organisaties hebben gesteld voor de overstap naar een meer plantaardig voedingspatroon en hoe ver zij daarin zijn. Het is voor het eerst dat de eiwittransitie zo uitgebreid en transparant in kaart is gebracht.
Lees berichtHands Off introduceert vier nieuwe plantaardige chocoladerepen
Introductie - Chocolademerk Hands Off breidt zijn assortiment uit met vier nieuwe plantaardige chocoladerepen met zachte vulling. Het merk speelt daarmee in op de groeiende vraag naar duurzame en plantaardige alternatieven.
Lees berichtAnuga breekt records in exposanten en bezoek
Vakbeurzen - De 2025-editie van Anuga heeft geschiedenis geschreven. Met meer dan 8.000 exposanten uit 110 landen en ruim 145.000 bezoekers uit 190 landen vestigde de vakbeurs voor de wereldwijde voedingsmiddelenindustrie nieuwe records. Daarmee groeide het bezoekersaantal met 3,6 procent ten opzichte van de vorige editie.
Lees berichtIKEA viert 40 jaar Zweedse balletjes met introductie falafelballetje
Formulenieuws -IKEA viert de 40ste verjaardag van haar iconische Zweedse balletje met een nieuwe variant: het falafelballetje. De snack, gemaakt van kikkererwten, courgette, ui en kruiden, wordt vanaf deze maand in de restaurants geserveerd met couscous, aioli en citroen.
Lees berichtRuim 20.000 horecaprofessionals bezoeken 12e editie Gastvrij Rotterdam
Vakbeurzen - De twaalfde editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam heeft deze week 20.624 professionals uit de horeca- en foodservicebranche samengebracht in Rotterdam Ahoy. Met 534 exposanten en een breed programma van wedstrijden, proeverijen en themapaviljoens bevestigde de beurs opnieuw haar positie als toonaangevend platform voor innovatie, ontmoeting en inspiratie.
Lees berichtHOMiES en Gastvrij Rotterdam verlengen samenwerking
Samenwerking - HOMiES, het platform voor foodservice-innovatie, en horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam hebben hun samenwerking met een jaar verlengd. Na een succesvolle editie van het vernieuwde Start-Up Paviljoen, waar 32 jonge bedrijven zich presenteerden, is gezamenlijk besloten dat het initiatief ook in 2026 terugkeert.
Lees bericht