Vrijheidsmaaltijd op 5 mei op GVB-pont bij Amsterdam


V.l.n.r. Nadia Zerouali, Samuel Levie en Sergio Yvent op de pont / Foto bij: Sander van Weert

Events – Tijdens 5 mei worden er in Nederland door 4 en 5 mei comités verschillende Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Het Amsterdamse comité organiseert op Bevrijdingsdag een Vrijheidsmaaltijd op de Vrijheidspont, te weten de GVB-pont bij Amsterdam Centraal.

De Vrijheidsmaaltijden zorgen op Bevrijdingsdag in het hele land voor bijzondere ontmoetingen aan de eettafel. Ook in Amsterdam worden er verschillende Vrijheidsmaaltijden georganiseerd, waarbij vrienden en vreemden worden uitgenodigd met elkaar in gesprek te gaan over wat vrijheid voor hen betekent. Een thema waar men niet dagelijks bij stilstaat en waar bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht voor is. De Vrijheidspont vormt het vlaggenschip van de Amsterdamse Vrijheidsmaaltijden en biedt plek aan 500 deelnemers.

Vrijheidspont

De pont vaart vier keer een route van 45 minuten over het IJ. Op de Vrijheidspont komt men samen om de vrijheid te vieren, te praten over wat vrijheid betekent en te genieten van de Vrijheidssoep. Gasten worden ontvangen door de charmante maître Sergio Vyent, bekend van First Dates. Tijdens iedere afvaart is er een muzikaal optreden, waar onder meer de Amsterdam Klezmer Band, Yung Nnelg en Giobi Quendas onttreden. De pont is deels open voor iedereen. Een deel van de kaarten wordt ook verkocht waarbij de opbrengst gaat naar maatschappelijke organisaties zoals Blije Buren, de organisatie van Paskha (Oekraïens paasfeest) Amsterdam en Stichting SeniorenStudent.

Vrijheidssoep

Samuel Levie, oprichter van campagnebureau Food Cabinet en initiatiefnemer van de Vrijheidssoep en de Vrijheidspont, serveert op de pont de Vrijheidssoep van 2022, die is ontwikkeld door chef Nadia Zerouali. Levie: “In 2020 ontwikkelden we de Vrijheidssoep: een Vrijheidsmaaltijd in blik waardoor we in het coronajaar toch samen konden eten. Toen ontstond onze droom om deze maaltijd uit te laten groeien tot een concept waarbij we heel het land samen kunnen laten dineren. Ieder jaar groeit het initiatief, en het is onze ambitie dat er over een aantal jaar miljoenen mensen tegelijkertijd van de Vrijheidssoep kunnen genieten.”

Bron: 4 en 5 mei comité/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

TV-kok London Loy maakt recept Vrijheidssoep

Actie - London Loy maakt dit jaar het recept voor de Vrijheidssoep. De chef, bekend van het televisieprogramma Koffietijd, zijn kookboeken en zijn deelname aan Expeditie Robinson is daarmee de smaakmaker van de Vrijheidsmaaltijden. De Vrijheidsmaaltijden worden mogelijk gemaakt door vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg).

Lees bericht


Food Cabinet behaalt B Corp certificering

Certificering- Creative agency Food Cabinet is vanaf nu een B Corporation. Om de certificering te verkrijgen moet een organisatie aan hoge standaarden voldoen op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid. B Corp bedrijven zijn onder andere Tony’s Chocolonely, Patagonia, The Food Line Up, YB, Dopper en Moyee Coffee.

Lees bericht

Groente en fruit-campagne ‘Geef kleur door’ van start gegaan

Campagne - Vandaag, op Wereldgezondheidsdag, trappen Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en Food Cabinet in het kader van dit VN-jaar de campagne ‘Geef kleur door’ af. Het doel van de campagne is om de komende 6 maanden door heel Nederland te trekken en onze omgeving letterlijk meer kleur te geven met groente en fruit.

Lees bericht

Future Food Design Awards open voor inzendingen

Ontwerpprijs – De inschrijvingen voor de tweede Future Food Design Awards (FFDA) is gestart. De FFDA nodigt ontwerpers van over de hele wereld uit om hun ideeën en projecten aan te melden voor deze internationale stimuleringsprijs om vernieuwende en disruptieve ontwerpen voor een duurzame voedseltoekomst in de schijnwerpers te zetten. Steeds meer ontwerpers zijn betrokken bij het vormgeven van ons...

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid