Wageningse ‘hotspot-locatie’ voor startups Roots bestaat 1 jaar


Communitymanager van World Food Center Laura Boon overhandigt een cadeau aan Birgit Dekkers, medeoprichter Rival Foods. Achtergrond v.l.n.r: Roger van Hoesel, bestuurslid Stichting Roots Innovation Hub; Ernst Breel, medeoprichter Rival Foods; Jan Pieter van der Schans, wethouder gemeente Ede

Startups - Roots Innovation Hub, de vestigingslocatie voor startups op het World Food Center-terrein in Ede, viert haar eerste verjaardag. Ondanks de coronacrisis heeft Roots de afgelopen 12 maanden maar liefst 25 jonge bedrijven weten aan te trekken. De bliksemstart laat zien dat laagdrempelige kantoor- en experimenteerruimte voor startende ondernemers in trek is.

Sinds februari vorig jaar biedt Roots ruimte aan startups en scale-ups die actief zijn in agri en food, maar ook daarbuiten. In twee voormalige kazernegebouwen op het World Food Center-terrein in Ede kunnen zij zich vestigen tegen zeer gunstige voorwaarden. Van de ruim 3.400 vierkante meter is nog slechts een klein deel beschikbaar.

Vanochtend bracht wethouder economische zaken van de gemeente Ede, Jan Pieter van der Schans een bezoek aan de gevestigde bedrijven: “Met Roots houden we startende ondernemers vast in de regio. Het is een betaalbare en functionele plek. Je mag hier nog eens een spijker in de muur slaan, een kweekkamer opzetten of een proefje doen. Die flexibiliteit is heel fijn voor deze start-ups. De ontmoeting met andere ondernemers doet de rest.”

Ook bestuurslid van Stichting Roots Innovation Hub Roger van Hoesel is blij het succes: “We zien dat startups een steeds grotere rol spelen bij het vernieuwen van ons voedselsysteem. Een groot manco was de beschikbaarheid van betaalbare huisvesting voor deze jonge bedrijven. Roots biedt die mogelijkheid in een bijzonder inspirerende omgeving. Het is een mooie mix van stuk-voor-stuk inspirerende bedrijven. Eén van hen, Rival Foods, won afgelopen jaar zelfs de Duurzame Innovatieprijs van de Rabobank.”

Bron: Roots Innovation Hub

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thema-attractie World Food Experience opent in 2023

Experience – Eind 2023 gaat de World Food Center Experience open. Bezoekers van dit eerste thema-attractiecentrum kunnen vanaf dat moment met al hun zintuigen voedsel gaan beleven. In de Experience ontdekken bezoekers de complete wereld achter hun eten op een leuke en leerzame manier.

Lees bericht


Bouw thema-attractie World Food Center mag starten

Leisure - De thema-attractie over voedsel op het World Food Center in Ede heeft officieel groen licht gekregen.  De Provinciale staten Gelderland heeft aan Gedeputeerde Staten van Provincie Gelderland aangegeven vertrouwen te hebben in de realisatie van Experience. Eerder stemde al een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Gemeente Ede voor de realisatie van de Experience.

Lees bericht

‘Één dag extra thuiswerken is 400 miljoen euro omzetderving’

Onderzoek – Eén dag extra in de week thuiswerken kost de cateringsector en de broodjeszaken rondom de kantoren 400 miljoen euro aan omzetderving. Dat heeft de Rabobank becijferd. PURA GO micromarkets en Selecta met AH to go zien deze ontwikkelingen als een bevestiging waarom het concept van de onbemande of bemande minimarkets bij bedrijven succesvol kan zijn.

Lees bericht

Voucherregeling voor innovaties tegen voedselverspilling

Voedselverspilling - Bedrijven die aan de slag willen met innovaties voor een circulaire voedselketen kunnen gebruik maken van de voucherregeling van Samen Tegen Voedselverspilling. De regeling stimuleert bedrijven om voedselverspilling te voorkomen en reststromen optimaal te verwaarden.

Lees bericht


Rabobank helpt getroffen mkb’ers met aangepaste pintarieven

Actie - Rabobank gaat mkb’ers, die zijn getroffen door de lockdown  helpen met een alternatieve tarifering voor de pinbundel. Klanten met een pinbundel van 100 tot en met 10.000 transacties in Rabo OmniKassa en klanten met een Rabo PinTegoed, betalen tijdelijk geen kosten. In ieder geval tot en met maart 2021 betaalt een ondernemer enkel voor losse transacties tegen het vaste transactietarief...

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid