Wageningse ‘hotspot-locatie’ voor startups Roots bestaat 1 jaar


Communitymanager van World Food Center Laura Boon overhandigt een cadeau aan Birgit Dekkers, medeoprichter Rival Foods. Achtergrond v.l.n.r: Roger van Hoesel, bestuurslid Stichting Roots Innovation Hub; Ernst Breel, medeoprichter Rival Foods; Jan Pieter van der Schans, wethouder gemeente Ede

Startups - Roots Innovation Hub, de vestigingslocatie voor startups op het World Food Center-terrein in Ede, viert haar eerste verjaardag. Ondanks de coronacrisis heeft Roots de afgelopen 12 maanden maar liefst 25 jonge bedrijven weten aan te trekken. De bliksemstart laat zien dat laagdrempelige kantoor- en experimenteerruimte voor startende ondernemers in trek is.

Sinds februari vorig jaar biedt Roots ruimte aan startups en scale-ups die actief zijn in agri en food, maar ook daarbuiten. In twee voormalige kazernegebouwen op het World Food Center-terrein in Ede kunnen zij zich vestigen tegen zeer gunstige voorwaarden. Van de ruim 3.400 vierkante meter is nog slechts een klein deel beschikbaar.

Vanochtend bracht wethouder economische zaken van de gemeente Ede, Jan Pieter van der Schans een bezoek aan de gevestigde bedrijven: “Met Roots houden we startende ondernemers vast in de regio. Het is een betaalbare en functionele plek. Je mag hier nog eens een spijker in de muur slaan, een kweekkamer opzetten of een proefje doen. Die flexibiliteit is heel fijn voor deze start-ups. De ontmoeting met andere ondernemers doet de rest.”

Ook bestuurslid van Stichting Roots Innovation Hub Roger van Hoesel is blij het succes: “We zien dat startups een steeds grotere rol spelen bij het vernieuwen van ons voedselsysteem. Een groot manco was de beschikbaarheid van betaalbare huisvesting voor deze jonge bedrijven. Roots biedt die mogelijkheid in een bijzonder inspirerende omgeving. Het is een mooie mix van stuk-voor-stuk inspirerende bedrijven. Eén van hen, Rival Foods, won afgelopen jaar zelfs de Duurzame Innovatieprijs van de Rabobank.”

Bron: Roots Innovation Hub

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Rabobank helpt getroffen mkb’ers met aangepaste pintarieven

Actie - Rabobank gaat mkb’ers, die zijn getroffen door de lockdown  helpen met een alternatieve tarifering voor de pinbundel. Klanten met een pinbundel van 100 tot en met 10.000 transacties in Rabo OmniKassa en klanten met een Rabo PinTegoed, betalen tijdelijk geen kosten. In ieder geval tot en met maart 2021 betaalt een ondernemer enkel voor losse transacties tegen het vaste transactietarief...

Lees bericht


Rabobank ziet horeca in derde kwartaal opveren

Analyse – De Nederlandse economie herstelt zich traag van alle beperkende coronamaatregelen, maar toch ziet de Rabobank ook lichtpuntjes. In een maandag verschenen rapport verwacht de bank dat de horecaomzet in het derde kwartaal opveert. Maar of die doorzet is de vraag. Veel zal afhangen van het vertrouwen van de consument, want die is nog erg voorzichtig.

Lees bericht

Detailhandel food profiteert volop van coronacrisis

Analyse - De omzet die de horeca misloopt door de coronacrisis komt deels ten goede aan de detailhandel food. De verwachte omzetgroei in deze sector bedraagt in 2020 ruim zes procent. Met name supermarkten profiteren: fysieke supermarkten zien een omzetgroei van meer dan 5 procent in 2020.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid