Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start


Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen ontving de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2019/2020

Wedstrijd - Na een onderbreking van twee jaar is de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca maandag 5 september 2022 weer van start gegaan. SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) organiseert deze wedstrijd namens de horecasector.

Iedereen kan een of meerdere van de 12.000 erkende horecaleerbedrijven nomineren als beste leerbedrijf. Ook deze editie maken leermeesters weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Beide winnaars worden bekendgemaakt tijdens de finale op de Horecava in januari 2023. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Met de wedstrijd wil SVH goed werkgeverschap stimuleren en een bijdrage leveren aan de best mogelijke praktijkopleiding voor leerlingen en nieuwe horecamedewerkers. De strijd om de titel draagt bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen binnen leerbedrijven”.

Tijdens de laatste editie sleepte restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2019/2020 in de wacht. Deze keer maken leermeesters ook weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Nita Huning-Koster van restaurant ’t Noorden uit Aalten werd tijdens de vorige editie als eerste leermeester uitgeroepen tot Beste Leermeester Horeca 2019/2020.

De wedstrijd start maandag 5 september met de nominatieronde waarbij iedereen een of meerdere erkende horecaleerbedrijven kan nomineren. Nomineren kan tot en met zondag 6 november. Nieuw zijn de opdrachten! Deze zijn vanaf maandag 19 september beschikbaar op www.besteleerbedrijfhoreca.nl

Horecava

Medio november wordt bekendgemaakt welke leerbedrijven de top 10 hebben bereikt. Deze leerbedrijven worden bezocht door SVH. Na de bedrijfsbezoeken zal de commissie de top 3 van de wedstijd vaststellen. De wedstrijdcommissie bestaat uit vertegenwoordigers van SVH, KHN, SBB, FNV Horeca, het onderwijs en oud-winnaars. De winnaars worden tijdens de Horecava bekendgemaakt.

Bron: SVH/@FoodClicks 

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

KHN: ‘TEK-regeling moet toegankelijker worden’

Actie – De TEK-regeling voor horecaondernemers moet verbeteren en de toetredingsdrempels voor bedrijven moeten fors omlaag. Dat is de mening van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) omdat zij zien dat veel ondernemers de hogere kosten niet kunnen doorberekenen aan de gast.

Lees bericht


KHN-leden pakken met Too Good To Go voedselverspilling aan

Voedselverspilling - Ondernemers die aangesloten zijn bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden sinds deze maand actief geïnformeerd over het tegengaan van voedselverspilling. Door een samenwerking met antiverspillingsplatform Too Good To Go, maakt KHN het voor hun leden heel eenvoudig om zich in te zetten tegen voedselverspilling.

Lees bericht
Pizza Profs organiseert eerste Pizza Inspiratie Event

Event - Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 24 oktober het allereerste Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Een van de gastsprekers op het event is de Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti. Daarnaast zijn er verschillende proeverijen.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid