Westland en Those Vegan Cowboy lanceren merk WildWestLand


Het kaasmeisje Annie is het beeldmerk van het plantaardige merk WildWestLand

Plantaardig - Those Vegan Cowboys en kaasmaker Westland hebben elkaar gevonden in een nieuw plantaardig merk WildWestLand. Door de joint venture is Westland de eerste grote traditionele Hollandse kaasmaker die met een plantaardige variant komt.

Westland is bekend van Maaslander en Old Amsterdam. Those Vegan Cowboys is het nieuwe zuivellab van de Vegetarische Slager-oprichters Jaap Korteweg en Niko Koffeman. Na de verkoop van hun bedrijf aan Unilever hebben zij zich gericht op de plantaardige zuiveltak. De samenwerking met Westland heeft nu tot het eerste plantaardige ‘Fromance’-producten geleid, die onder het merk WildWestland worden verkocht. De eerste producten liggen deze zomer in de supermarkt. Het merk heeft als pay-off ‘Know how since 1936, no cow since 2020’.

Ambitie

De twee bedrijven vonden elkaar in de ambitie om de duurzaamste en tegelijkertijd de lekkerste kaas te willen maken, zo laten zij weten in een gezamenlijk persbericht. Voor pioniers Those Vegan Cowboys is dat een vegan, microbiële variant gemaakt uit gras – een ontwikkeling die nog een paar jaar nodig heeft. Westland CEO Henny Westland sprak eerder de ambitie uit om in 2036, enkel nog klimaatneutrale kaas te produceren. Henny Westland: “Het is onze droom om de allerlekkerste plantaardige Fromance te maken. De liefde voor kaas en kaasbereiding heeft ons samengebracht in deze bijzondere samenwerking.

De introductie van de Fromance van vandaag voor beide partijen niet het einddoel. Het is een manier om de ultieme duurzame lekkernij sneller te realiseren. Vandaar dat de opbrengsten weer terug in het bedrijf vloeien om verdere verduurzaming te realiseren

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nieuwe WUR-methode haalt Rubisco-eiwit uit tomatenblad

Plantaardig - Wageningse onderzoekers zijn er als eerste ter wereld in geslaagd het hoogwaardige Rubisco-eiwit te winnen uit tomatenblad, een belangrijke reststroom in de glastuinbouw. Bij toepassing op grote schaal komen meer plantaardige eiwitten beschikbaar om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden.

Lees berichtYB wordt een coöperatie en zoekt mede-eigenaren

Investering - YB zet in op internationale expansie in zowel master franchise als met haar producten voor retail en foodservice. Tevens wordt het merk geheel plantaardig en zal het zich daarop sterk gaan profileren. Om deze groei te faciliteren wordt het bedrijf een coöperatie en zoekt het ambassadeurs om mede-eigenaar te worden van YB en haar missie.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid