Westland en Those Vegan Cowboys lanceren 100% plantaardige kaas


Jaap Korteweg en Henny Westland

Introductie – Westland Kaas en Those Vegan Cowboys komen volgend jaar met een 100% plantaardige kaas. Beide bedrijven zien kaas zonder het gebruik van dieren als de kaas die de meeste toekomst biedt.

Westland Kaas, de maker van Old Amsterdam en de grondleggers van De Vegetarische Slager  hebben elkaar gevonden in de lancering van een nieuwe plantaardige kaas. CEO Henny Westland: ”We zetten hiermee een belangrijke stap in onze missie om in 2036 honderd miljoen mensen duurzaam te laten genieten van klimaatneutrale kaas.’’ Maar het milieu is niet allesbepalend geweest, want het gaat beide bedrijven ook om de smaak, volgens Vegan Cowboys oprichter Jaap Korteweg.

Samenwerking

De twee bedrijven starten de nieuwe kaaslijn vanuit een gezamenlijke nieuwe onderneming. Henny Westland: “Doordat wij niet beschikken over eigen koeien, kunnen wij de omslag naar de nieuwe plantaardige kaas makkelijk maken.” Ook voor Korteweg is de samenwerking een logische: “Vanuit De Vegetarische Slager werkten we altijd samen met partijen uit de traditionele industrie en met topchefs”.

Nieuw merk

De kaaslijn wordt gelanceerd onder een nieuwe gezamenlijke merknaam en zal op termijn bestaan uit verschillende producten. Those Vegan Cowboys blijft zich naast de samenwerking richten op de ontwikkeling van plantaardige zuivel via microbiële fermentatie. Jaap Korteweg: “De ontwikkeling van die specifieke kaas, gemaakt van gras en niet van echt te onderscheiden, gaat waarschijnlijk nog jaren duren. We hebben een beloning uitgeloofd van 2,5 miljoen euro om die ontwikkeling te versnellen.”

Microfermentatie

Jaap Korteweg en Niko Koffeman richtten begin dit jaar het bedrijf Those Vegan Cowboys op. Vanuit hun laboratorium in Gent werken 23 wetenschappers aan de ontwikkeling van plantaardige caseïne door middel van microfermentatie. Door het kopiëren van dit belangrijkste eiwitbestanddeel kunnen in de toekomst alle kazen plantaardig worden gemaakt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Max&Bien vegan kaas bij Jumbo en Jumbo Online

Supermarkten - De producten van Max&Bien zijn vanaf 3 oktober verkrijgbaar bij een groot aantal van de Jumbo vestigingen en bij Jumbo Online. Max&Bien is de eerste Nederlandse producent die met haar plantaardige alternatieven voor kaas in het vers-schap met ‘dierlijke’ buitenlandse kazen ligt.

Lees bericht


Max & Bien en Vandersterre gaan samenwerken

Samenwerking - Vandersterre gaat de samenwerking aan met Max & Bien; hét plantaardige alternatief voor kaas. Door de samenwerking ontstaat er voor Max & Bien de mogelijkheid om het merk breder in de markt te brengen. Zo kan de consument zowel in Nederland als daarbuiten kennis maken met dit kaasalternatief.

Lees bericht

Ghost kitchen Casper wil minimaal vijf locaties in Nederland

Dark kitchen - Casper, een succesvolle Belgische bezorg- en afhaalketen, zet voet op Nederlandse bodem. Met een groei-injectie van vijf miljoen euro, geleid door Slingshot Ventures, wil het bedrijf tot 2024 vijftig locaties openen in Europa, te starten met alvast vijf vestigingen in Nederland. De eerste locatie opent in juni in Den Haag.

Lees bericht‘Frau Annie’ voortaan ook met plantaardige kaas

Introductie -De plantaardige kaasmakers WildWestLand brengen deze week 2 nieuwe producten op de markt. Het gaat om de curry-variant van Garlic & Herb Affair en een milde sweet pepper spread. Om de introductie luister bij te zetten stapt kaasmeisje Annie, de mascotte van WildWestLand, tijdelijk in de voetsporen van haar voorganger ‘Frau Annie’.

Lees bericht

HMSHost en Westland openen Old Amsterdam brandstore op Schiphol

Luchthaven - HMSHost Nederland, horecabedrijf voor reizigers onderweg, exploiteert met kaasproducent Westland een Old Amsterdam brandstore op Schiphol Plaza. Shoppers en reizigers kunnen hier ter plekke een Old Amsterdam tosti eten of terecht voor een bekroond stuk Old Amsterdam kaas in geschenkverpakking.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid