Westland en Those Vegan Cowboys lanceren 100% plantaardige kaas


Jaap Korteweg en Henny Westland

Introductie – Westland Kaas en Those Vegan Cowboys komen volgend jaar met een 100% plantaardige kaas. Beide bedrijven zien kaas zonder het gebruik van dieren als de kaas die de meeste toekomst biedt.

Westland Kaas, de maker van Old Amsterdam en de grondleggers van De Vegetarische Slager  hebben elkaar gevonden in de lancering van een nieuwe plantaardige kaas. CEO Henny Westland: ”We zetten hiermee een belangrijke stap in onze missie om in 2036 honderd miljoen mensen duurzaam te laten genieten van klimaatneutrale kaas.’’ Maar het milieu is niet allesbepalend geweest, want het gaat beide bedrijven ook om de smaak, volgens Vegan Cowboys oprichter Jaap Korteweg.

Samenwerking

De twee bedrijven starten de nieuwe kaaslijn vanuit een gezamenlijke nieuwe onderneming. Henny Westland: “Doordat wij niet beschikken over eigen koeien, kunnen wij de omslag naar de nieuwe plantaardige kaas makkelijk maken.” Ook voor Korteweg is de samenwerking een logische: “Vanuit De Vegetarische Slager werkten we altijd samen met partijen uit de traditionele industrie en met topchefs”.

Nieuw merk

De kaaslijn wordt gelanceerd onder een nieuwe gezamenlijke merknaam en zal op termijn bestaan uit verschillende producten. Those Vegan Cowboys blijft zich naast de samenwerking richten op de ontwikkeling van plantaardige zuivel via microbiële fermentatie. Jaap Korteweg: “De ontwikkeling van die specifieke kaas, gemaakt van gras en niet van echt te onderscheiden, gaat waarschijnlijk nog jaren duren. We hebben een beloning uitgeloofd van 2,5 miljoen euro om die ontwikkeling te versnellen.”

Microfermentatie

Jaap Korteweg en Niko Koffeman richtten begin dit jaar het bedrijf Those Vegan Cowboys op. Vanuit hun laboratorium in Gent werken 23 wetenschappers aan de ontwikkeling van plantaardige caseïne door middel van microfermentatie. Door het kopiëren van dit belangrijkste eiwitbestanddeel kunnen in de toekomst alle kazen plantaardig worden gemaakt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsOprichters Vegetarische Slager stappen in Tea by Me

Participatie – De oprichters van de Vegetarische Slager, Jaap Korteweg en Niko Koffeman, stappen in het Zundertse bedrijf Tea by Me. Door deze participatie kan de Brabantse theemaker zich richten op verdere groei in binnen- en buitenland met Europese theeplantages en de ontwikkeling van de lokale productiefaciliteit.

Lees bericht

Sial blijft indrukwekkend foodplatform

Beurzen – De Sial die dezer dagen plaatsvindt in Parc des Exposition in Parijs blijft een indrukwekkend foodplatform voor internationale leveranciers en foodprofessionals. Beursgebouw en indeling maken het voor de bezoeker, ondanks het grote aanbod, ook altijd tot een overzichtelijke vakbeurs. De Sial begon afgelopen zondag 21 oktober en loopt door tot donderdag 25 oktober. Volgens de organisatoren groeit de beurs elk jaar...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid