Westland Kaas neemt het merk 'Kees'

Overname - Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’ over en voegt hiermee een deels plantaardige variant op kaas aan haar portfolio toe. Westland heeft al een samenwerking met Those Vegan Cowboys, die vegan alternatieven ontwikkelen voor kaas.
De overname past volgens Westland goed bij de ondernemersgeest, creativiteit en eigenzinnige manier van zakendoen die Westland als familiebedrijf kenmerkt. Het bedrijf is vaker op zoek naar manieren om de smaak en receptuur van haar ambachtelijke kazen te verfijnen. Zo creëerde zij met Maaslander de eerste zoutarme kaas. Westland is ook producent van het regelmatig bekroonde kaasmerk Old Amsterdam.
Deels plantaardig
De kaas van ‘Kees’ heeft een speciale receptuur en is gemaakt van magere koemelk. Het procedé is vergelijkbaar met dat van het maken van Goudse kaas. Alleen zijn bij ‘Kees’ de zuivelvetten vervangen door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren, aldus Westland. Hiermee is ‘Kees’ een variant op kaas die deels plantaardig is, 50% minder verzadigde vetten bevat en daarmee goed is voor je cholesterol. “We zijn blij dat we ons portfolio, met merken als Old Amsterdam en Maaslander, kunnen verrijken met ‘Kees’,” aldus Ronald van Zetten, CEO a.i. van Westland Kaas. Marc van Wanroij, medeoprichter van Keesmakers: “Ik ben blij dat het merk Kees in goede handen is bij Westland Kaas en heb er vertrouwen in dat Kees op deze manier voor consumenten beschikbaar blijft.”
Bron: Westland/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Vegan menu groeit in Nederland, maar ook internationaal
Analyse - Onder de vele restaurants die beschikbaar zijn via de Uber Eats app, is er een algemene groei in restaurants met veganistische opties op het menu in 2022. Uber Eats heeft die vergeleken met de cijfers van 2020. En wat blijkt? Daar waar de Nederlandse menukaarten een groei laten zien van iets meer dan 20%, toont Frankrijk een uitschieter van 4600%.
Lees berichtEerste kiploze kiprestaurant in Nederland geopend
Horecaconcept - Taste Like Chicken, of kortweg TLC, heet het kiploze kiprestaurant dat de deuren heeft geopend aan de Van Woustraat in Amsterdam. Het is daarmee het eerste plant-based kiprestaurant in Nederland.
Lees berichtShell breidt vega(n) assortiment dit jaar verder uit
Formulenieuws - Shell gaat dit jaar een groot aantal vegetarische en plantaardige producten toevoegen aan het assortiment. De stap past volgens het bedrijf binnen de duurzaamheidstransitie van Shell, waarbij reizigers steeds vaker een bewustere keuzes kunnen maken.
Lees berichtRestaurant The Shift is meer dan driemaal daags een ander interieur
Restaurantconcept -The Shift is misschien wel uniek in de wereld. Het restaurantconcept dat enkele weken geleden opende in Den Bosch verandert niet alleen driemaal daags van interieur en menukaart, het biedt daarnaast ook nog eens vegetarische gerechten en een suikervrij frisdrankenassortiment.
Lees berichtNhow biedt vegan English Breakfast met Garden Gourmet
Hotel –Nhow Hotel zet op Brew Monday een volledig vegan English Breakfast op het menu. Het hotel doet dit in samenwerking met garen Gourmet. Het gaat bij het ontbijt om een plantaardige versie van de befaamde Engelse klassieker.
Lees berichtSubway gaat samenwerken met De Vegetarische Slager
Formulenieuws - Subway gaat een samenwerking aan met De Vegetarische Slager. De broodjesformule introduceert een nieuwe, plantaardige Teriyaki Steak Sub, gemaakt met vegan biefstukreepjes van De Vegetarische Slager.
Lees bericht