What’s Cooking? wordt nieuwe naam Ter Beke


What's Cooking? is de de nieuwe naam van Ter Beke

Jubileum  – Het Belgische voedingsbedrijf Ter Beke, eveneens actief in Nederland met productie en verkoop (ook onder de naam Berkhout Langeveld), heeft ter gelegenheid van een nieuwe strategie en het 75-jarig jubileum de naam gewijzigd in What’s Cooking?

Met de nieuwe naam wil Ter Beke uitdrukking geven aan huidige vraag van consumenten en een voortrekkersrol nemen in de verduurzaming van de voedingsindustrie. Het bedrijf staat bekend om zijn Vleeswaren (charcuterie), hartige snacks en bereide gerechten zoals Come a casa. Door in te zetten op innovatie en het versneld invoeren van nieuwe plantaardige producten wil What’s Cooking? de klant en consument nog meer keuze bieden en samen met hen de weg inslaan naar verduurzaming. De naam What’s Cooking? moet de ambitie en de nieuwsgierigheid naar nieuwe ontwikkelingen op di terrein onderstrepen.

Twee business units

Het bedrijf blijft uit twee strategische business units (SBU’s) bestaan: Hartig beleg en kant-en-klaar maaltijden. Hartig, want de focus ligt niet langer op vlees, maar op vleeswaren, spreads en snacks die steeds vaker plantaardige in plaats van dierlijke eiwitten zullen bevatten. Piet Sanders, CEO: “Onze R&D-activiteiten richten zich niet alleen op het verder ontwikkelen van een smaakvol en betaalbaar dierlijk, vegetarisch en plantaardig gamma aan hartig fijn beleg en bereide gerechten. We focussen ook op het verduurzamen van onze bestaande producten, de verpakkingen en onze productieprocessen.”

Duurzaamheid

Daarmee koppelt What’s Cooking? aan de nieuwe bedrijfsstrategie meteen een ambitieuze duurzaamheidsstrategie. Het bedrijf richt zich met een aantal doelstellingen op 2030 rond drie uitgangspunten: Good Food for all, Protect our Planet en Help People flourish. De doelstellingen liggen op het terrein van verminderen broeikasgassen, waterverbruik, maar ook op uitbreiding van het plantaardige assortiment. De afgelopen vijf jaar investeerde de groep ruim 135 miljoen euro in onder meer nieuwe productielijnen en energiebesparende maatregelen zoals bijkomende isolatie en warmtehergebruiksystemen. De komende vijf jaar zijn ruim evenveel investeringen voorzien om de nieuwe strategie en duurzaamheidsambities te realiseren: 150 miljoen euro, gespreid over diverse projecten.

Bron: What’s Cooking Group/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cheque voor Jeugdfonds bij heropening Sligro Alkmaar

Groothandel – Ter gelegenheid van de heropening van de Sligro-vestiging in Alkmaar werd een schenking gedaan aan het Alkmaarse Jeugdfonds Sport & Cultuur. De volledig verbouwde locatie werd dinsdag geopend door Angélique Schmeinck (24Kitchen), Kees Kiestra (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels en Sander Koolwijk (vestigingsdirecteur Sligro Alkmaar).

Lees berichtFood Cabinet behaalt B Corp certificering

Certificering- Creative agency Food Cabinet is vanaf nu een B Corporation. Om de certificering te verkrijgen moet een organisatie aan hoge standaarden voldoen op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid. B Corp bedrijven zijn onder andere Tony’s Chocolonely, Patagonia, The Food Line Up, YB, Dopper en Moyee Coffee.

Lees bericht

Ook FEBO gaat voedselverspilling te lijf met Too Good To Go

Formulenieuws – De 23 vestigingen van cafetariaformule FEBO gaan de strijd aan tegen voedselverspilling.  Via de Too Good To Go-app kunnen snackliefhebbers Snackboxen bestellen met daarin de dagverse producten van FEBO die de houdbaarheidsdatum naderen, maar nog te lekker zijn om weggegooid te worden.

Lees berichtGrolsch neemt nieuwe warmteleiding Twence in gebruik

Duurzaamheid – Bierbrouwerij  Grolsch in Enschede maakt vanaf vrijdag gebruik van duurzame warmte van Twence. Een primeur, want het is het eerste bedrijf dat rechtstreeks duurzame warmte van Twence ontvangt in de vorm van warm water en dit inzet voor industriële processen, zoals het opwarmen van pasteurs en spoelmachines.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid