Wijndomein St. Martinus lanceert portwijn ‘Hellepoort’

Wijn - Wijndomein St. Martinus lanceert de ‘Hellepoort’, een versterkte wijn geproduceerd in 2019. Enkele bezoekers van de jaargangsproeverijen hebben al een voorproefje van deze unieke wijn gehad.
Stan Beurskens en de toenmalige Portugese keldermedewerker Bruno van Wijndomein St. Martinus waren enthousiast over het idee om een ‘port’ achtige wijn van Limburgse bodem te maken. Uiteindelijk hebben de keldermedewerkers de afgelopen jaren met veel geduld de smaakverandering van deze versterkte wijn vastgelegd.
De Hellepoort 2019 is gemaakt van druivenras Cabernet Cortis en heeft 60 maanden gerijpt in een 500 liter Frans eikenvat. Zijn Tawny kleur gaat volgens het wijnhuis gepaard met complexe aroma's van gedroogd fruit, in evenwicht gehouden door een vleugje frisheid. De Hellepoort 2019 is verkrijgbaar in flessen van 50 cl en is na opening circa een maand houdbaar onder kurk. Oenoloog Stan Beurskens, St. Martinus: “Inmiddels maak ik al bijna drie decennia wijn en vierde ik afgelopen jaar het tienjarig bestaan van de kelder hier in Vijlen. Ons huidige aanbod is natuurlijk de hoofdprioriteit, maar als wijnmaker wil je jezelf ook blijven uitdagen.”
Bron: St. Martinus/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek