WijnSpijs start met 100% vegan WijnWandelingen

Wijn – Culinair platform WijnSpijs, de organisatie die onder andere wijnwandelingen in de benelux verzorgt, heeft nu ook wandeling waarbij de wijn wordt gecombineerd met veganistische gerechten. In eerste instantie gaat het om wandelingen in Utrecht en Amsterdam.
Bij WijnSpijs ziet men een stijgende lijn in het aantal vegan of vegetarische aanvragen. Maar denkt ook dat er nog veel mensen 'geïnspireerd' kunnen worden. 'Bij wijn-spijs denkt men snel aan rode wijn met vlees en witte wijn bij vis, maar ook de plantaardige keuken maakt prachtige wijn-spijs combinaties waarbij 1+1=3', zegt Laura Lemmers, Wijnexpert bij WijnSpijs.
Twee wijnwandelingen
Het aantal mensen dat kiest voor een plantaardig menu stijgt, ziet WijnSpijs. Met name jonge mensen staan open voor een verandering in hun menu. En hoewel vegan of vegetarisch eten in ons land nog lang niet de norm, is groeit het aantal flexitariërs wel fors. Vegans, maar zeker ook parttime vegans, of carnivoren kunnen inspiratie opdoen tijdens de Vegan WijnSpijs Wandelingen in Amsterdam of Utrecht. Tijdens deze wandelingen op zondagmiddag 26 juni (Amsterdam) en 21 augustus (Utrecht) laten 6 restaurants zien hoe culinair de vegan keuken kan zijn. En hoe je die combineert tot een perfecte wijn-spijs combinatie.
Geklaarde wijn
Lemmers wijst er op dat wijn niet per definitie vegan is. 'Zelfs veel vegans weten niet dat de meeste wijnen worden geklaard met dierlijk eiwit zoals gelatine of vislijm. Vegan wijnen worden gefilterd met bentoniet, een soort klei. Er bestaat een officieel vegan certificaat, dat staat duidelijk op de fles.'
Bron: WijnSpijs/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Meer foodconcepten bij vernieuwde AH Gelderlandplein
Formulenieuws – De vernieuwde Albert Heijn XL Gelderlandplein in Amsterdam heeft na een verbouwing de allernieuwste foodconcepten gekregen en tevens het grootste biologisch en glutenvrij assortiment. De supermarktketen zet hiermee de volgende stap op het gebied van vers, gemak en gezond. Klanten vinden er de Allerhande Keuken met Babacous, een sushibar die is uitgebreid met Aziatisch streetfood en een groot vega...
Lees berichtSTACH opent twee locaties op Schiphol
Formulenieuws - STACH heeft twee nieuwe winkels op Schiphol geopend. De locaties zijn gevestigd op Schiphol Plaza en in Lounge 4.
Lees bericht‘Producent Miami Burger’ start eerste vegan burgerbar
Fastfood – Een hamburger die smaakt als een Big Mac maar die toch volledig vegan is. Een burger die de uitdagende naam draagt van The Big Hack met als ondertiteling: ‘The most famous burger in the world got hacked’ . Dat is niet alleen creatief bedacht, maar legt de lat ook hoog qua verwachting. En dat is precies wat Miami Burger vanuit...
Lees berichtPLNT introduceert kant & klare Vegan Beef Wellington
Introductie - PLNT heeft speciaal voor het Paas-assortiment de eerste kant-en-klare Vegan Beef Wellington in Nederland ontwikkeld. Volgens producent Future Food Group in Veenendaal zijn er meerdere initiatieven geweest, maar is er nu een Vegan Beef Wellington die net zo sappig en lekker is als het origineel.
Lees bericht‘Vooroordelen staat meer plantaardig eten in de weg’
Onderzoek - Onderzoek, uitgevoerd in opdracht van haverdrankmerk Oatly, laat zien dat Nederlanders veel vooroordelen hebben over elkaars eetgewoonten. Zo denkt 26 procent van de omnivoren in Nederland bijvoorbeeld dat veganisten betweters en ongezond zijn. Dit hokjesdenken staat meer plantaardig eten in de weg. Uit de survey onder een groep van 1062 consumenten verspreid over Nederland blijkt namelijk ook dat 58% van de...
Lees berichtVijfde Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van start
Actieweek – Maandag 7 maart gaat de vijfde editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van start. De campagne heeft dit jaar voor het eerst de toevoeging ‘& Zuivel’. De campagneweek moet de mensen bewust maken dat het eten van minder vlees en zuivel een positieve impact heeft op het milieu, maar ook gewoon lekker is. De campagne wordt gesteund door tachtig...
Lees bericht