Wijzigingen in RvB en RvC bij Just Eat Takeaway


Wijzigingen in de Raad van Commissarissen en in de Raad van Bestuur bij Just Eat Takeaway

Benoemingen - De Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft besloten Andrew Kenny en Jörg Gerbig te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur. Daarnaast is Mieke De Schepper en ‘Aholder’ Dick Boer voorgedragen voor de Raad van Commissarissen. Dit laat het bezorgbedrijf woensdag weten.

De Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway heeft het besluit genomen om de Raad van Bestuur uit te breiden door Andrew Kenny (39) voor te dragen als Chief Commercial Officer (CCO). Kenny werkt al vijf jaar bij het bedrijf en was Managing Director voor Just Eat in het Verenigd Koninkrijk. Hij is ook lid van het uitvoerend managementteam van de Vennootschap en is recentelijk ook in de functie van Interim COO gestapt. Jörg Gerbig (40) zal door de Raad van Commissarissen worden voorgedragen voor herbenoeming in zijn rol als Chief Operating Officer (COO). In de directie van Just Eat Takeaway.com zitten al Jitse Groen (CEO) en Brent Wissink (CFO).

Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen wordt uitgebreid van zeven naar acht leden. Daarnaast zijn er drie functies vacant waaronder de functie van voorzitter. Dick Boer (65) wordt voorgedragen als voorzitter. Hij is momenteel ook niet-uitvoerend bestuurder voor Nestlé en voor Shell plc. en als commissaris van SHV Holdings en als president en CEO van Ahold Delhaize. De voorgedragen Mieke De Schepper (46) is momenteel ook Chief Commercial Officer voor Trustpilot en lid van de raad van commissarissen van trivago N.V.

Bron: Just Eat Takeaway/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsJust Eat Takeaway opent eigen supermarkt in Berlijn

Bezorgdienst - Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, opent een eigen darkstore in Berlijn. De pilot-locatie van Lieferando Express, waaronder Thuisbezorgd in Duitsland werkt, volgt op de succesvolle introductie van het model in Canada, waar het bekend staat als Skip Express Lane.

Lees bericht

Nog meer onrust bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst – Bij Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, was er al gerommel vanwege een onrustige aandeelhouder over de aankoop van het Amerikaanse Grubhub. Daar komt het vertrek van president-commissaris Adriaan Nühn bij. En vervolgens is er dan ook nog het voorlopige vertrek van Operationeel directeur Jörg Gerbig vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Het zorgt voor nog meer...

Lees bericht

SPAR laat boodschappen via thuisbezorgd bezorgen

Formulenieuws - SPAR Nederland en Thuisbezorgd.nl, onderdeel van Just Eat Takeaway.com, starten pilot om nu ook boodschappen te bezorgen in Nederland via het platform. Het gaat om een assortiment van zo’n 1000 geselecteerde producten, waaronder brood, melk en andere verse ingrediënten tot toiletartikelen en andere last-minute benodigdheden.

Lees bericht


Just Eat Takeaway ziet omzet fors toenemen

Maaltijdbezorger - Just Eat Takeaway.com, moederbedrijf van Thuisbezorgd,  heeft de omzet in 2021 fors zien toenemen, maar daarnaast tekende het bezorgbedrijf ook voor een verlies van bijna 1 miljard euro. Dit bleek woensdagochtend bij de presentatie van de definitieve cijfers van de maaltijdbezorger.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid