Wijzigingen in Raad van Commissarissen Vion


Vion voert een wijziging door in de Raad van Commissarissen

Benoeming – Vion, een internationaal foodbedrijf met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in 13 landen, maakt bekend dat Peter Broeckx per 18 maart 2021 deel uitmaakt van de raad van commissarissen van het bedrijf.

Peter Broeckx heeft brede internationale ervaring als bestuurslid in de agrarische sector en heeft een achtergrond in de melkveehouderij. Hij heeft de Belgische nationaliteit en beschikt over bestuurlijke ervaring in tal van landbouwbesturen en -organisaties zoals Boerenbond, Agri Investment Fund, AVEVE en Covalis.

Vion maakt tevens bekend dat Ton van der Laan na afloop van zijn tweede termijn op 18 maart 2021 is teruggetreden als lid van de raad van commissarissen. Van der Laan was sinds 24 april 2014 lid van de raad van commissarissen.

Per 18 maart 2021 bestaat de raad van commissarissen uit: Theo Koekkoek (voorzitter), Rogier Jacobs (vice-voorzitter), Marieke Bax, Martine Snels en Peter Broeckx. In 2020 behaalde Vion met 12.000 werknemers een omzet van € 4,9 miljard.

Bron: Vion/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: vion

Gerelateerd nieuws

Forse omzetgroei slagerijen De Groene Weg

Speciaalzaak – De ambachtelijke verkooppunten en speciaalzaken doen het goed in coronatijd. Dat is ook te merken bij de slagerijen van De Groene Weg, marktleider in Nederland in biologisch vlees. De keten heeft een uitzonderlijk goed jaar achter de rug met een groei van 24%. Bovendien zag de slagerij de klantenkring met 15% toenemen.

Lees bericht


Vion biedt 3.300 mensen in Duitsland vast contract

Vleesindustrie  – De Vion Food Group neemt per 1 januari 2021 3.300 werknemers in vaste dienst in Duitse vestigingen en beëindigt daarmee flexcontracten via bureaus. Vanaf 1 januari 2021 zijn uitzendkrachten op flexbasis in de vleesindustrie in Duitsland verboden.

Lees bericht

Vion start plantaardige productie in Leeuwarden

Plantaardig – Dat Vion ging starten met  vleesvervangers was bekend. Nu is bekend gemaakt dat de productie daarvan in Leeuwarden gaat plaatsvinden. De locatie is nu nog in gebruik voor de verwerking van rundvlees. Enige tijd geleden kondigde CEO Ronald Lotgerink van Vion aan met vleesvervangers te gaan starten als onderdeel van de bedrijfsstrategie om voedselketens te bouwen die aansluiten bij...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid