Wildland Zoo wint wedstrijd om Lekkerste Vegan Burger
_1023_768_90.jpg)
Wedstrijd - Chef-kok Erik Jager van Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft het NK Lekkerste Vegan Burger 2025 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn ‘Momma Dunia’. Het zilver ging naar Audrey Biermans van Vitam. Jamal Hlal van HMSHost Schiphol pakte het brons.
Erik Jager na de winst. “Ik doe nu voor de derde keer mee met deze wedstrijden. De eerste keer was zo’n twintig jaar geleden, toen Joop Braakhekke nog in de jury zat. Nu heb ik deze beker en daar ben ik ontzettend trots op.”
Erik Jager kwam naar het NK Lekkerste Vegan Burger met ‘Momma Dunia’, een foccacia met daarop een burger gemaakt van koningszwam en aardpeer met een paneerlaag van cashewnoten. Daarop deed hij een compote van ananaskers, yuzu en bergamot. Hij maakte het geheel af met zeesla en een dressing met geroosterde sesam. De jury was vol lof over de vegan burger van Jager.
Audrey Biermans van Vitam eindigde als tweede met ‘Oishī fushi’, een Japanse burger met een bun van sushirijst met daartussen een burger van avocado, miso yuzu mayo, norivel, watermeloen omgetoverd tot vegan tonijn, parels van wasabi en parels van gerookte paprika. Dé showstopper was de eetbare en brandbare gel die ze aanstak op het bord.
Plaza Vegan Burger van Jamal Hlal van HMSHost Schiphol was goed voor brons. Hij maakte een pita van de grillplaat met falafel, gegrilde paprika en aubergine, vegan mayo met hummus en harissa en een topping van red root relish, zoetzure rode ui en cress.
Vijf creaties
Aan het NK Lekkerste Vegan Burger 2025 deden vijf deelnemers mee. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen acht minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. De jury bestond uit juryvoorzitter Anil Soekhoe (oprichter en eigenaar Hop & Stork), Miriam Quataert (practor SVO vakopleiding food), Robin Bruggeman (hoofdredacteur Hospitality Management / redacteur horeca bij Uitgeverij PS) en Maartje Nelissen (mede-oprichter Plant FWD).
Bron: Lekkerste Wedstrijden/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Horecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers
Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.
Lees berichtTer Marsch & Co wint met loaded fries opnieuw NK wedstrijd
Wedstrijd - Andy Hoogvliets van Ter Marsch & Co in Rotterdam heeft het NK Loaded Fries 2025 gewonnen. De jury was zeer onder de indruk van zijn ‘Bali Spice Fries’. Femke Versluijs van Frietboutique Laren pakte het zilver en Joyce Norder van Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen eindigde als derde.
Lees berichtGreendish en SVH bouwen aan duurzamere hospitality
Samenwerking - Greendish en SVH bundelen hun krachten om de online Greendish Academy nieuw leven in te blazen op het platform SVH Horecatalent.
Lees berichtMariusz Olesiński winnaar NK Lekkerste Pasta 2025
Wedstrijd - Chef Mariusz Olesiński van restaurant Viviamo in Woerden heeft de derde editie van het NK Lekkerste Pasta op de Horecava gewonnen. Hij verraste de jury met een reuze ravioli gemaakt met slechts drie hoofdingrediënten. Giovanni Carmelitano van Casalinga in Amsterdam won zilver en het brons was voor Ennio Zaccariello van Primo in Hilversum.
Lees berichtBas Diks wint het NK Lekkerste Broodje 2025
Wedstrijd - Bas Diks van cateraar Diks Authentiek Culinair in Harreveld heeft tijdens de Horecava de veertigste editie van het NK Lekkerste Broodje gewonnen. Diks doet al sinds jaar en dag mee en pakt nu voor de tweede keer goud.
Lees berichtVierde keer goud voor Ferlyan Palimbong bij Lekkerste Burger 2025
Wedstrijd - Ferlyan Palimbong van Podomoro in Spakenburg heeft de tiende editie van het NK Lekkerste Burger op de Horecava gewonnen. Het is de vierde keer dat hij goed pakt tijdens het NK De Lekkerste.
Lees bericht