WildWestLand zet eerste stap naar België


Buitenland - Het plantaardige merk WildWestLand, een samenwerking tussen Westland Kaas en Those Vegan Cowboys, gaat met een tweetal varianten naar België; een traditionele neutrale variant genaamd Cream Passionel en het kruidenvariant Garlic & Herb Affair.

Het merk werd in mei in Nederland geïntroduceerd en ligt inmiddels in twee verschillende smeerbare vegan ‘Fromance’ kazen in de winkel. In een pop-up store in het hart van ‘Vegan Capital’ Gent kan de Belgische consument al kennismaken met deze plantaardige alternatieven voor kaas. Daarnaast zijn de vegan ‘Fromance’ smeerbare kazen verkrijgbaar bij de Albert Heijn-winkels in België.

Westland Kaas - bekend van Maaslander en Old Amsterdam - en Those Vegan Cowboys - het plantaardige zuivellab van Vegetarische Slager-oprichters Jaap Korteweg en Niko Koffeman - hebben elkaar eerder dit jaar gevonden. Met deze joint venture is Westland de eerste grote traditionele Hollandse kaasmaker die met een plantaardige variant de winkels in gaat. In navolging van de introductie in Nederland, zet WildWestLand nu ook de stap naar België. WildWestLand wil haar aanbod op den duur ook via andere retailers aanbieden. Begin volgend jaar breidt zij het assortiment verder uit met de plantaardige ‘Fromance’ smaken.

Eerste stap

België is de eerste stap over de grens; uiteindelijk is het de bedoeling dat de plantaardige alternatieven kaas ook in andere landen worden aangeboden. WildWestLand verwacht eind volgend jaar een nieuwe generatie semi-harde kazen te introduceren. Volgens WildWestLand is het een moeilijk proces om harde kaas te maken uit plantaardige ingrediënten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’

Overname - Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’ over en voegt hiermee een deels plantaardige variant op kaas aan haar portfolio toe. Westland heeft al een samenwerking met Those Vegan Cowboys, die vegan alternatieven ontwikkelen voor kaas.

Lees bericht


‘Frau Annie’ voortaan ook met plantaardige kaas

Introductie -De plantaardige kaasmakers WildWestLand brengen deze week 2 nieuwe producten op de markt. Het gaat om de curry-variant van Garlic & Herb Affair en een milde sweet pepper spread. Om de introductie luister bij te zetten stapt kaasmeisje Annie, de mascotte van WildWestLand, tijdelijk in de voetsporen van haar voorganger ‘Frau Annie’.

Lees bericht

HMSHost en Westland openen Old Amsterdam brandstore op Schiphol

Luchthaven - HMSHost Nederland, horecabedrijf voor reizigers onderweg, exploiteert met kaasproducent Westland een Old Amsterdam brandstore op Schiphol Plaza. Shoppers en reizigers kunnen hier ter plekke een Old Amsterdam tosti eten of terecht voor een bekroond stuk Old Amsterdam kaas in geschenkverpakking.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid