Winkelmedewerkers NS krijgen kleding van oude plastic flessen


NS-medewerkster Lisa Gokoel in de nieuwe circulaire outfit van Julia's

Reizigerswinkels - Medewerkers van de NS-stationswinkels Kiosk, Stationshuiskamer en Julia’s krijgen nieuwe kleding, die gemaakt is van plastic flessen. De nieuwe collectie polo’s, T-shirts, vesten en schorten bestaat volledig gerecycled textiel.

In het beeld verandert er niet zo veel. De nieuwe collecties zien er nog hetzelfde uit, alleen het circulaire labeltje aan de zijkant verraadt dat de kleding is gemaakt van oud textiel en gebruikte plastic flessen.

Voor de circulaire kleding heeft NS samengewerkt met het Brabantse familiebedrijf Schijvens dat de bedrijfskleding heeft ontworpen. Het bedrijf heeft de kleding gemaakt van afgedragen kleding en gebruikte plastic flessen. Vorig jaar won het bedrijf de Circular Award, een duurzame prijs in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Anne-Maartje Ordelman, directeur retail bij NS: “We vinden het belangrijk dat onze bedrijfskleding zo lang mogelijk mee gaat, want dat is duurzaam. Dus als het kan repareren we de kleding. Lukt dat niet meer, dan zamelen we de oude kledingstukken in en zorgen we ervoor dat er weer nieuwe kleding van wordt gemaakt. Zo kunnen we bestaande grondstoffen steeds hergebruiken en is de cirkel rond.”

Circulair ondernemen bij NS

De inkoop van deze gerecyclede kleding staat niet op zichzelf. NS heeft als doel om in 2030 circulair in te kopen, materialen maximaal te (her)gebruiken en geen afval meer te creëren op kantoren, werkplaatsen en in treinen.

Bron: NS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws





Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel start zevende editie

Actie – De zevende editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is maandag van start gegaan. Bedoeling van de actieweek is mensen laten zien hoe eenvoudig het is om zonder vlees en zuivel te leven en wat de impact daarvan is op het klimaat. Deze editie is er extra aandacht voor Gen Z en Gen Alpha. Zij worden uitgedaagd om...

Lees bericht


Nieuwe Julia’s zet bestelzuilen in en gaat pizza’s serveren

Formulenieuws – Zaterdag 2 december opende NS stations de nieuwe Julia’s op station Den Haag. Een tweede locatie opent donderdag 7 december op Utrecht Centraal. Met de komst van de nieuwe winkelsmet bestelzuilen wil NS nog beter inspelen op de wens en behoefte van de klant. Zo worden er ook pizza’s aan het assortiment toegevoegd.

Lees bericht

Tweede Nederlandse BrewDog opent op Amsterdam CS

Formulenieuws – BrewDog opent op het Amsterdam Centraal Station de tweede locatie van het café in Nederland. Eerder opende BrewDog al Rotterdam Outpost. Deze BrewDog bar is wel de eerste in Nederland met nieuwe franchise- exploitatiepartner SSP.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid