Winkelmedewerkers NS krijgen kleding van oude plastic flessen


NS-medewerkster Lisa Gokoel in de nieuwe circulaire outfit van Julia's

Reizigerswinkels - Medewerkers van de NS-stationswinkels Kiosk, Stationshuiskamer en Julia’s krijgen nieuwe kleding, die gemaakt is van plastic flessen. De nieuwe collectie polo’s, T-shirts, vesten en schorten bestaat volledig gerecycled textiel.

In het beeld verandert er niet zo veel. De nieuwe collecties zien er nog hetzelfde uit, alleen het circulaire labeltje aan de zijkant verraadt dat de kleding is gemaakt van oud textiel en gebruikte plastic flessen.

Voor de circulaire kleding heeft NS samengewerkt met het Brabantse familiebedrijf Schijvens dat de bedrijfskleding heeft ontworpen. Het bedrijf heeft de kleding gemaakt van afgedragen kleding en gebruikte plastic flessen. Vorig jaar won het bedrijf de Circular Award, een duurzame prijs in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Anne-Maartje Ordelman, directeur retail bij NS: “We vinden het belangrijk dat onze bedrijfskleding zo lang mogelijk mee gaat, want dat is duurzaam. Dus als het kan repareren we de kleding. Lukt dat niet meer, dan zamelen we de oude kledingstukken in en zorgen we ervoor dat er weer nieuwe kleding van wordt gemaakt. Zo kunnen we bestaande grondstoffen steeds hergebruiken en is de cirkel rond.”

Circulair ondernemen bij NS

De inkoop van deze gerecyclede kleding staat niet op zichzelf. NS heeft als doel om in 2030 circulair in te kopen, materialen maximaal te (her)gebruiken en geen afval meer te creëren op kantoren, werkplaatsen en in treinen.

Bron: NS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsNS Stations gaat met 45 AH to go’s voedsel redden

Formulenieuws - Reizigers en omwonenden bij AH to go’s op het station kunnen vanaf deze maand eten redden dat anders weggegooid wordt. Exploitant NS Stations van de AH to go-locaties gaat daarvoor een samenwerking aan met Too Good To Go. Via een app kunnen gebruikers een ‘Magic Box’ bestellen met eten en drinken dat vanwege de houdbaarheidsdatum de volgende...

Lees bericht

Kapteijn: ‘Statiegeldregeling past bij duurzaamheidstrategie Vrumona’

Interview - De statiegeldregeling voor de kleine plasticflesjes en een aantal buitenhuislocaties gaat in per 1 juli aanstaande. Maar per 1 juni hebben consumenten al de mogelijkheid plastic flesjes in te leveren. Niet elke organisatie of ondernemer, die de verplichting heeft de flesje in te leveren, is er al klaar voor. En hoe zit dat bij de frisdrankproducten? Is een bedrijf als...

Lees bericht

Smullers krijgt als eerste foodserviceformule het Beter Leven keurmerk

Formulenieuws - Smullers heeft als eerste foodserviceformule in Nederland het Beter Leven keurmerk gekregen. In alle snacks waarin vlees wordt verwerkt, wordt nu alleen nog maar gebruik  gemaakt van minimaal één ster Beter Leven keurmerk kippen- en rundvlees. Het keurmerk werd vandaag overhandigd bij de opening van de nieuwe Smullers-locatie in Eindhoven.

Lees berichtNS-formule Julia’s start vanaf 1 maart met thuisbezorging

Formulenieuws - Vanaf 1 maart starten de stationswinkels van Julia’s met bezorgen aan huis. Reizigers kunnen hierdoor niet alleen onderweg genieten van hun Italiaanse pasta of broodjes, maar ook thuis of op kantoor. NS werkt hiervoor samen met Thuisbezorgd.nl. Op deze bestelsite is ook te zien in welke gebieden de service geldt.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid