Winnaars bekend van de Bunzl Packaton 2021


De verkiezing verliep dit jaar online / Foto bij: Bunzl

Wedstrijd – De studenten Joyce, Santana en Maxime en Laura, Max en Dewi zijn winnaar geworden van de Bunzl Packaton 2021 met hun verpakkingsconcepten voor Sushi en een Stol. De wedstrijd voor de verpakkingsconcepten was uitgeschreven voor tweedejaars studenten van de opleiding Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Den Bosch.

Ook dit jaar gingen de studenten weer aan de slag met een verpakkingsvraagstuk uit de praktijk van Bunzl Retail & Industry. De briefing daarvoor vond op vrijdag 12 maart in de ochtend plaats en diezelfde middag moesten de studenten hun ideeën presenteren door middel van een bouwtekening en pitch. Een jury bepaalde uiteindelijk dat Joyce, Santana en Maxime en Laura, Max en Dewi met de verpakkingsconcepten ‘Oer-Hollandsche stol’ en ‘Family en Premium Sushi box’ de Bunzl Packaton 2021 wonnen.

Bunzl Packaton

Ieder jaar vindt de Bunzl Packaton plaats. Normaliter fysiek, dit jaar online. Vanuit een samenwerking tussen de HAS Hogeschool in Den Bosch en Bunzl Retail & Industry in Arnhem gaan studenten aan de slag met een verpakkingsvraagstuk uit de praktijk van Bunzl Retail & Industry. Dit jaar mochten de young professionals invulling geven aan een verpakkingsconcept voor een sushi- en stolverpakking. Het doel van de Bunzl Packaton is om de creativiteit van de studenten en de praktijk aan elkaar te verbinden.

Duurzaamheid stond breed in de beoordelingscriteria met diverse sub thema’s, maar ook de kosten in verhouding tot het product, haalbaarheid, presentatie en uitstraling, shopper gerichtheid, communicatie en originaliteit vormden belangrijke thema’s.

Samenwerking HAS & Bunzl

Bunzl Retail & Industry en de HAS Hogeschool Den Bosch werken inmiddels 14 jaar samen. Naast de jaarlijkse opdracht die Bunzl Retail & Industry en de HAS Hogeschool uitzetten met de Bunzl Packaton, is Bunzl Retail & Industry jaarlijks supporter van de HAS Food Experience.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

HAS Hogeschool verandert naam in HAS green academy

Opleiding – Has Hogeschool bestaat 75 jaar en past de naam aan van de opleiding in HAS green academy. Als gevolg hiervan wordt ook de huisstijl veranderd. HAS green academy wil met de nieuwe naam bevestigen dat de opleiding zich steeds verder ontwikkelt naar expertisecentrum voor agro, food en leefomgeving in Zuid-Nederland.

Lees bericht


Landelijke ZERO Food Waste Challenge van start

Voedselverspilling - HAS Hogeschool houdt samen met Aeres Hogeschool, Hogeschool Inholland, Fontys Hogescholen, Food Valley Circulair, Stichting Jong Leren Eten, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge. De challenge start op 13 september.

Lees bericht

Bunzl Retail wekt eigen energie voortaan zelf op

Duurzaamheid - Bunzl Retail & Industry zorgt voortaan voor de eigen energie. Het bedrijf plaatste daarvoor 3.567 zonnepanelen op het dak van de locatie in Arnhem. Het bedrijf in verpakkingen en logistieke retailoplossingen, zet daarmee een volgende stap richting een duurzame toekomst.

Lees berichtHAS Food Experience 2022 richt zich op een betere wereld

Opleiding - Hybride worsten die de vleesconsumptie helpen reduceren. Maaltijdpakketten voor gezinnen met een lager inkomen en gezondheidsissues. Een fairtrade systeem voor Nederlandse boeren. Luxe chocolade met gedroogde koffiedrab. En een bijzonder biertje als conversation starter. Dat zijn de 5 innovatieve concepten die dinsdag tijdens de HAS Food Experience 2022 een FoodmanShip Award hebben gewonnen.

Lees bericht

Bunzl wint NL Packaging Awards 2020 met EcoCoolBox

Verkiezing  - Bunzl Retail & Industry heeft met de innovatieve EcoCoolBox de NL Packaging Awards 2020 in de categorie Webretail gewonnen. De NL Packaging Awards worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die uitblinken in innovatie, creativiteit, techniek en ondernemerschap. De bekendmaking van de vakprijs voor de verpakkingsbranche vond in verband met het coronavirus op 12 november 2020 online plaats.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid