Winnaars Gault&Millau Awards 2022 zijn bekend

Verkiezing - Maandagmiddag werd de nieuwe Gault&Millau gids 2022 gelanceerd in TivoliVredenburg in Utrecht. Tijdens het event werden ook de Gault&Millau Awards uitgereikt aan de winnaars van het jaar 2022 in categorieën als ‘Chef van het Jaar’ (Syrco Bakker), ‘Jonge Topchef van het Jaar (Robin van de Bunt) en ‘Ontdekking van het Jaar’ (Michael van der Kroft).
Het was voor het eerst dat de top van de Nederlandse gastronomie weer bij elkaar kwam. TivoliVredenburg vormde wat dat betreft het culinaire hart van Nederland maandag. Een postie die de domstad ook graag wil innemen gaf ook burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht aan. Vandaar dat Utrecht met als locatie TivoliVredenburg zich voor meerdere edities van de jaarlijkse lancering heeft verbondn.
Winnaars Gault&Millau Awards
Tijdens de feestelijke lancering werden de Gault&Millau Awards uitgereikt aan de winnaars van het jaar 2022. In totaal namen 16 winnaars een Award in ontvangst, met titels als ‘Bistronoom van het Jaar’, ‘Sommelier van het Jaar’ en ‘Cocktailbar van het Jaar’. De prijs voor ‘Chef van het jaar’ ging dit keer naar Syrco Bakker van restaurant Pure C in het Zeeuwse Cadzand. Hij werd geprezen voor zijn creatieve en vaak gedurfde stijl wat ook een stijging naar 18/20 opleverde. De ‘Jonge Topchef van het Jaar’ werd uitgereikt aan de 28e jarige Robin van de Bunt, die sinds 15-jarige leeftijd in keukens werkt en sinds 2017 het roer als chef heeft overgenomen van het ouderlijke restaurant ‘De Leuf’ in Ubachsberg. Voor deze winnaar zat er vandaag een extra emotioneel tintje aan omdat het de verjaardag was van zijn overleden vader. Michael van der Kroft van restaurant Tres in Rotterdam mocht de award voor ‘Ontdekking van het Jaar’ in ontvangst nemen en komt met 15,5|20 binnen in de gids.
Nieuwe App en Website
Gault&Millau meldde tijden de uitreiking dat er vanaf maandag ook een nieuwe Gault&Millau Benelux App beschikbaar is. Gault&Millau gelooft sinds corona steeds meer in online en zal daar in de toekomst nog verder in ontwikkelen om de consument beter te bereiken. Recentelijk werd een nieuw online platform gelanceerd als Gault&Millau Benelux met daarop ruim 1.000 gastronomische adressen in Nederland en bijna 5.000 adressen in de Benelux. Het platform bestaat uit een website en een app die de consument in de toekomst steeds beter wegwijs maakt in het gastronomisch landschap. De stelt de gebruiker in staat om een restaurant, chocolatier, cocktailbar of POP-restaurant te vinden op basis van verschillende criteria. Zo kan men zoeken op plaats (op basis van de huidige locatie of een aangegeven stad of regio), de Gault&Millau score, het type keuken, de openingstijden, de prijsklasse of kenmerken van het restaurant.
Gault&Millau Gidslancering
Gault&Millau is een restaurantgids voor de Nederlandse gastronomie. In de gids die dit jaar alleen in digitale vorm is uitgegeven staan ruim 840 restaurants, welke worden beoordeeld op een schaal van 20 punten. Elk jaar wordt de Gault&Millau selectie gelanceerd, waarbij de belangrijkste Nederlandse chefs en partners bij elkaar komen. Gault&Millau Nederland directeur Godfried van der Lugt: "Het is onze missie om de Nederlandse gastronomie uit te lichten en liefhebbers van kwaliteit op het bord, met betrouwbare, onafhankelijke informatie de weg te wijzen naar de beste zaken die Nederland te bieden heeft. Talent en mooi ambachtelijk werk en creativiteit moeten we met z'n allen koesteren en belonen" Gault&Millau Nederland is de licentiehouder van de van oorsprong Franse Restaurantgids
Bron: Gault&Millau/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Paul Fagel krijgt staande ovatie bij Gault&Millau Award 2023
Award – Chef-kok Paul Fagel van restaurant Arsenaal in Naarden heeft tijdens Gault&Millau-uitreiking de Lifetime Achievement Award 2023 gekregen. Van het publiek kreeg hij daarvoor een staande ovatie.
Lees berichtCulinair talent in spotlight bij Food Reporter en Chefs (R)Evolution
Horecatalent - Food Reporter, Gault&Millau en Chefs (R)Evolution gaan een samenwerking aan, met als doel nieuw culinair talent gezamenlijk een podium te bieden. Tijdens Chefs (R)Evolution op 4 en 5 september wordt er door De Librije extra aandacht voor culinair talent gecreëerd, met de HillBilly competitie en door de inzet van koksopleidingen. Bovendien wordt daar in samenwerking met...
Lees berichtTivoliVredenburg en AB InBev verlengen samenwerking
Samenwerking - TivoliVredenburg en Bierbrouwerij AB InBev verlengen hun partnership met 5 jaar. Het Utrechtse muziekpodium en de brouwer zijn vanaf de oprichting van TivoliVredenburg partners en zullen hun samenwerking na de COVID-periode verder uitbouwen.
Lees berichtGault&Millau gidspresentatie live te volgen
Uitreiking - Food Reporter gaat als officiële mediapartner van Gault&Millau de gidslancering live verzorgen. Via de social mediakanalen worden ook geregeld updates gegeven van de uitreiking in TivoliVredenburg.
Lees berichtBiermerk Bud voor vijf seizoenen partner bij FC Utrecht
Sponsoring – Het biermerk Bud heeft zich verbonden aan FC Utrecht. De komende vijf seizoenen zal het internationale biermerk als Official Partner uit de tapkranen van Stadion Galgenwaard stromen.
Lees berichtTivoliVredenburg introduceert circulair systeem voor PET-afval
Duurzaamheid - TivoliVredenburg heeft samen met Vrumona en Bierbrouwerij AB InBev de handen ineen geslagen om een circulair logistiek systeem voor gebruikte PET- flesjes bij het theatergebouw te realiseren. De bedrijven gaan gebruik maken van elkaars logistieke proces door de lege plastic flesje van elkaar mee te nemen.
Lees bericht