Wonderbus verzorgt met leuk uitje ook de lokale horeca


Wonderbus oprichters Harm ter Halle en Joris Maussen

Corona-initiatief – Wonderbus heet het initiatief om touringcarbedrijven en rederijen, samen met entertainers en lokale horecabedrijven, op weg te helpen in deze tijd met allerlei beperkende maatregelen. Het idee is deelnemers samenbrengen die varend of rijdend door Nederland met aan boord een horecabox en een spreker, acteur of comedyspeler een gezellig moment willen beleven.

Cabaretier en Creatief Ondernemer Kasper van Kooten is ambassadeur van het platform Wonderbus. Het initiatief dient 2 doelen: enerzijds het binnenlands vermaak in tijden van corona voor groepen zoals families, collega’s en verenigingen mogelijk maken en anderzijds de drie door de coronacrisis hard getroffen sectoren Horeca, Travel & Cultuur helpen. De Wonderbus brengt dat alles samen.

Horecabox

De rondrit of rondvaart zal bestaan uit sightseeing in de regio, uitgevoerd door de lokale ondernemer in travel. Aan boord krijgen gasten een horecabox gepresenteerd van de lokale horecaondernemer. Tijdens de tour zal een spreker, acteur of comedyspeler het publiek vermaken met een comedy-act, een interactieve quiz, een lezing of een combinatie hiervan.

Doorontwikkelen

Wonderbus-oprichter Harm ter Halle: “We merkten dat meer sectoren vastliepen en dat het 2e steunpakket voor veel ondernemers niet afdoende was. Aanleiding om de handen ineen te slaan”. Mede-initiatiefnemer Joris Maussen: “Dit is nog maar het begin; we zijn al bezig met het verder doorontwikkelen van het platform. Denk aan maatwerk voor teamuitjes, schoolreisjes of varende kwartaalmeetings.” Omdat het initiatief zoveel mogelijk sectoren en maatschappelijke groepen wil steunen zal Wonderbus per tocht ook €25,- reserveren om kwetsbare ouderen op een passend uitje te trakteren.

Aanmelden

Elk bedrijf met een rondvaartboot of touringcar, iedere horecaondernemer en iedere artiest in Nederland kan zich aanmelden voor deelname. De bedoeling in eerste instantie is dat er per dag vier vertrektijden zijn, die 7 dagen in de week kunnen worden geboekt. De eerste plaatsen zijn Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht, later volgen andere steden in Nederland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid