Worstmakers Brandt & Levie nu met vega Groenteworsten

Introductie - Na de introductie van de hybride worsten, nemen de Amsterdamse slagers van Brandt & Levie nu de volgende stap met hun nieuwe vegetarische Groenteworsten. Drie culinaire worsten met groente in de hoofdrol en een eigen wereldse twist: Italiaans, Aziatisch en Mexicaans.
Brandt & Levie is gestart door drie chefs met een duidelijke missie: minder, maar beter vlees. Dit doen ze door worsten te maken van goed gehouden varkens van Nederlandse bodem. In 2018 waren zij een van de voorlopers als het ging om hybride producten. De eerste hybride worst die zij produceerden was van 1/3e groente en 2/3e vlees en vorig jaar brachten zij hun eerste plantaardige hotdog op de markt. Met hun nieuwste creatie nemen ze een volgende stap in de eiwittransitie, door groente de hoofdrol te geven.
Jiri Brandt, co-founder: “Net als dat je niet elke dag vlees zou moeten eten, geldt datzelfde voor vaak ultrabewerkte vleesvervangers. Met deze Groenteworsten wilden we aantonen dat culinair-lekkere worsten niet alleen gemaakt kunnen worden zonder vlees, maar ook zonder vlees te ímiteren en zonder ‘bullshit’-toevoegingen. Een lekkere worst met échte ingrediënten met meer dan 50% groenten, biologisch, rijk aan eiwitten en een bron van vezels”.
De Groenteworsten zijn in de drie variaties verkrijgbaar via brandtenlevie.nl en bij Ekoplaza en binnen enkele weken bij Crisp, Picnic en een aantal speciaalzaken.
Bron: Brandt & Levie/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Crisp breidt uit naar foodservice met Sodexo en TommyTomato
Catering – Online supermarkt Crisp maakt zijn intrede in foodservice. In samenwerking met Sodexo Nederland en TommyTomato levert Crisp voortaan dagverse, lokaal geproduceerde ingrediënten aan bedrijfsrestaurants en basisscholen.
Lees berichtHof: bezorgdiensten als Picnic vallen onder supermarkt-cao
Uitspraak – Online supermarkten en soortgelijke bezorgbedrijven als Flink moeten de cao voor het Levensmiddelenbedrijf toepassen. Dat oordeelde het Gerechtshof Arnhem vandaag in hoger beroep, waarmee de eerdere uitspraak van de rechtbank Utrecht wordt bevestigd.
Lees berichtEfteling serveert voortaan uitsluitend vegan poffertjes
Attractiepark – In restaurant 't Poffertje in de Efteling worden sinds kort alleen nog vegan poffertjes geserveerd. Het attractiepark heeft de receptuur aangepast, waardoor het beslag volledig plantaardig is. Volgens een woordvoerder, in een reactie aan pretparkwebsite Looopings, is de wijziging onderdeel van de bredere duurzaamheidsambitie van het park.
Lees berichtPrivate labelbeurs PLMA toont opmars huismerken
Vakbeurzen - Dat huismerken in de lift zitten, was duidelijk te merken op de Private Label Manufacturers Association (PLMA), de grootste private labelbeurs ter wereld. Het was ook de grootste editie ooit in de RAI in Amsterdam. De beurs telde meer dan 30.000 bezoekers en 3.100 exposanten uit meer dan 70 landen. Belangrijkste trend? Toegevoegde proteïne. Geen product nieuw op de markt...
Lees berichtGoedkopere producten uit Duitsland bij Picnic verkrijgbaar
Websuper – Ruim twee jaar nadat online supermarkt Picnic meldde dat veel producten in Duitsland aanzienlijk goedkoper zijn dan in Nederland, start het bedrijf een nieuwe campagne. In de bestelapp zijn vanaf deze week ongeveer vijftig populaire producten verkrijgbaar die goedkoper in Duitsland zijn ingekocht.
Lees berichtCrisp en Dille & Kamille gaan samenwerking aan
Samenwerking – Winkelketen Dille & Kamille en boodschappen-app Crisp zijn een samenwerking aangegaan. Samen willen zij een positieve draai geven aan het fenomeen kiloknaller. Onder de naam de Smaakvolle Kiloknaller gaat Dille & Kamille betaalbare verspakketten aanbieden, met een kilo kwalitatieve seizoensgroenten van Crisp.
Lees bericht