Worstmakers Brandt & Levie nu met vega Groenteworsten


De Groenteworsten van Brandt&Levie; zijn er in drie variaties

Introductie - Na de introductie van de hybride worsten, nemen de Amsterdamse slagers van Brandt & Levie nu de volgende stap met hun nieuwe vegetarische Groenteworsten. Drie culinaire worsten met groente in de hoofdrol en een eigen wereldse twist: Italiaans, Aziatisch en Mexicaans.

Brandt & Levie is gestart door drie chefs met een duidelijke missie: minder, maar beter vlees. Dit doen ze door worsten te maken van goed gehouden varkens van Nederlandse bodem. In 2018 waren zij een van de voorlopers als het ging om hybride producten. De eerste hybride worst die zij produceerden was van 1/3e groente en 2/3e vlees en vorig jaar brachten zij hun eerste plantaardige hotdog op de markt. Met hun nieuwste creatie nemen ze een volgende stap in de eiwittransitie, door groente de hoofdrol te geven.

Jiri Brandt, co-founder: “Net als dat je niet elke dag vlees zou moeten eten, geldt datzelfde voor vaak ultrabewerkte vleesvervangers. Met deze Groenteworsten wilden we aantonen dat culinair-lekkere worsten niet alleen gemaakt kunnen worden zonder vlees, maar ook zonder vlees te ímiteren en zonder ‘bullshit’-toevoegingen. Een lekkere worst met échte ingrediënten met meer dan 50% groenten, biologisch, rijk aan eiwitten en een bron van vezels”.

De Groenteworsten zijn in de drie variaties  verkrijgbaar via brandtenlevie.nl en bij Ekoplaza en binnen enkele weken bij Crisp, Picnic en een aantal speciaalzaken.

Bron: Brandt & Levie/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Efteling serveert voortaan uitsluitend vegan poffertjes

Attractiepark – In restaurant 't Poffertje in de Efteling worden sinds kort alleen nog vegan poffertjes geserveerd. Het attractiepark heeft de receptuur aangepast, waardoor het beslag volledig plantaardig is. Volgens een woordvoerder, in een reactie aan pretparkwebsite Looopings, is de wijziging onderdeel van de bredere duurzaamheidsambitie van het park.

Lees bericht

Private labelbeurs PLMA toont opmars huismerken

Vakbeurzen - Dat huismerken in de lift zitten, was duidelijk te merken op de Private Label Manufacturers Association (PLMA), de grootste private labelbeurs ter wereld. Het was ook de grootste editie ooit in de RAI in Amsterdam. De beurs telde meer dan 30.000 bezoekers en 3.100 exposanten uit meer dan 70 landen. Belangrijkste trend? Toegevoegde proteïne. Geen product nieuw op de markt...

Lees bericht


Goedkopere producten uit Duitsland bij Picnic verkrijgbaar

Websuper – Ruim twee jaar nadat online supermarkt Picnic meldde dat veel producten in Duitsland aanzienlijk goedkoper zijn dan in Nederland, start het bedrijf een nieuwe campagne. In de bestelapp zijn vanaf deze week ongeveer vijftig populaire producten verkrijgbaar die goedkoper in Duitsland zijn ingekocht.

Lees bericht

Crisp en Dille & Kamille gaan samenwerking aan

Samenwerking – Winkelketen Dille & Kamille en boodschappen-app Crisp zijn een samenwerking aangegaan. Samen willen zij een positieve draai geven aan het fenomeen kiloknaller. Onder de naam de Smaakvolle Kiloknaller gaat Dille & Kamille betaalbare verspakketten aanbieden, met een kilo kwalitatieve seizoensgroenten van Crisp.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid