Wundermart en AiFi starten autonome kassaloze shop


Minimarkt – De onbemande convenienceketen Wundermart gaat samen met het Amerikaanse bedrijf AiFi dit kwartaal starten met een kassaloze omgeving van het gemaksconcept, zoals bekend van AmazonGo. De beide bedrijven hebben dat vandaag bekend gemaakt.

De techniek van AiFi, waarbij klanten producten uit de schappen kunnen pakken die direct worden afgerekend, hoeven dan niet eerst te worden gescand door de klant. Ook het afrekenen verloopt automatisch. De software registreert de artikelen die door de klant worden meegenomen en rekent deze na vertrek  af. Teruggelegde artikelen worden niet afgerekend. Klanten kunnen dus straks op en eenvoudige manier hun boodschappen doen.

Grab&go

Wundermart heeft momenteel zo’n 70 volledig autonome ‘grab&go’-gemakslocaties in Nederland, België en Duitsland. De winkels zijn tussen de 50 en 200 vierkante meter groot en hebben een beperkt, maar voor de locatie geschikt assortiment. De locaties bevinden zich in meestal in hotels, kantoren en verzamelgebouwen met meerdere bedrijven. De locaties zijn onbemand. Klanten kunnen de producten nu pakken, maar moeten elk artikel handmatig scannen en betalen bij de self-checkout.

Wat Wundermart uniek maakt is dat elk aspect van het opereren van de shop is geautomatiseerd, van bevoorrading, tot pricing, promoties en catergory management. De locatie heeft er geen omkijken naar en ontvangt maandelijks een goed rendement. Klanten moesten alleen wel steeds zelf de producten scannen en een betalingshandeling uitvoeren.

Automatisch

De samenwerking met AiFI gaat aan dat handmatige scannen en apart betalen een einde maken.  Wundermart gaat het op camera's gebaseerde kassasysteem van AiFi namelijk integreren in het shopconcept. Klanten hoeven hierdoor alleen een app te activeren of hun creditcard  aan te melden. Eenmaal binnen houdt het systeem automatisch bij wat er wordt gepakt en meegenomen. Klanten kunnen de winkel vervolgens verlaten, waarna het totaalbedrag wordt afgeschreven.

Efficiëntie

Wundermart wil het systeem niet alleen gaan inzetten om de betalingen te vereenvoudigen. De techniek zal ook worden gebruikt voor controle en de productregistratie in de winkels. Hiermee weet de winkel zelf wat er in en uit gaat en wordt automatisch de verreking geregeld met de bevoorradingspartners. De verwachting is dat dit een enorme efficiëntie slag zal veroorzaken.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsMinimarkt en takeayay bij Rotterdamse boekhandel Donner

Shopconcept – Bij de Rotterdamse boekhandel Donner kun je voortaan ook boodschappen doen. Boodschappen doen. Op de begane grond van het boekenwalhalla op de Coolsingel is een minimarkt ingericht met verse producten die ambachtelijk zijn bereid door ondernemers uit de buurt.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid