Xandrion en Groendus gaan leisure branche verduurzamen


Samenwerking - Inkooporganisatie Xandrion en energienetwerk Groendus bundelen de krachten. Samen gaan zij ondernemers uit de hospitality- en leisure branche helpen hun energiehuishouding te verduurzamen.

De hospitality- en leisure branche is heel divers, van zelfstandige restauranthouders en eigenaars van natuurcampings tot aan grote hotelketens of sportverenigingen. Maar aandacht voor duurzaamheid hebben zij allemaal.

Het verduurzamen van de energiehuishouding vraagt specifieke oplossingen. Vaak levert ook de combinatie van verschillende oplossingen de meest duurzame resultaten. Groendus wil in dat proces samen met Xandrion een rol gaan spelen, van energiemonitoring en financieel energiebeheer tot zelf duurzame stroom opwekken of groene energie inkopen.

Maar ook oplossingen als laadpalen voor elektrische auto’s of zonnecarports behoren tot het portfolio van Groendus. René Raaijmakers, algemeen directeur Groendus: “We zijn heel blij met deze samenwerking. Xandrion kent de spelers in de leisurebranche als geen ander en weet tot in detail wat er bij hen speelt. Andersom weten we bij Groendus juist hoe wij ondernemers kunnen ontzorgen in hun weg naar verduurzaming.” Rutger van Londen, commercieel directeur Xandrion: “Uit gesprekken met onze deelnemers blijkt dat er veel vraagstukken zijn rondom verduurzaming. Welke keuzes maak je hierin als ondernemer en met welke bedrijven moet je allemaal aan tafel? Met de one-stop-shop van Groendus ontzorgen ze onze deelnemers het gehele traject tot en met de realisatie. Voor Xandrion een logische keuze voor de toekomst.”

Bron: Xandrion/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Holland Food Service gaat voor 100% groene stroom

Zorg - Holland Food Service zet in op verduurzaming. Op de productielocatie in Wijchen is een zonnecentrale in gebruik genomen en vervangt Groendus de energiemeters voor slimme meters. Ook oriënteert Holland Food Service zich om gebruik te gaan maken van de Groendus Energiemarktplaats, zodat bij onvoldoende aanbod toch groene stroom inzetbaar is.

Lees bericht


Vitam en Fooditis gaan strijd aan tegen CO2 in catering

Verduurzamen – Facilitaire horecadienstverlener Vitam en foodservice-expert Fooditis werken samen om het eten in de Vitam-restaurants verder te verduurzamen. Met de CO2-Impact Tool, BrightGreen, wordt per ingrediënt het CO2-verbruik berekend en getoond op een dashboard zodat gekeken kan worden waar verdere verbetering mogelijk is.

Lees bericht

QL Hotels gaat samenwerken met Xandrion

Inkoop - QL Hotels & Restaurants gaat een exclusieve samenwerking aan met Xandrion. De inkooporganisatie uit Ede ondersteunt en begeleidt hospitality & leisure ondernemers bij het inkoopproces. De gezamenlijke inkoopfunctie voor aangesloten QL Hotels wordt hiermee verder geprofessionaliseerd en uitgebreid.

Lees bericht

Groendus en Zoncoalitie realiseren zonnedaken voor Makro

Groothandel - Makro heeft een grote zonnecentrale in gebruik genomen op het dak van Makro Duiven. Op nog 4 andere daken wordt druk gebouwd. In totaal worden er 8.720 zonnepanelen geïnstalleerd met een vermogen van bijna 5.000 kilowattpiek, vergelijkbaar met het verbruik van ongeveer 1.500 huishoudens per jaar.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid