Xandrion en Groendus gaan leisure branche verduurzamen


Samenwerking - Inkooporganisatie Xandrion en energienetwerk Groendus bundelen de krachten. Samen gaan zij ondernemers uit de hospitality- en leisure branche helpen hun energiehuishouding te verduurzamen.

De hospitality- en leisure branche is heel divers, van zelfstandige restauranthouders en eigenaars van natuurcampings tot aan grote hotelketens of sportverenigingen. Maar aandacht voor duurzaamheid hebben zij allemaal.

Het verduurzamen van de energiehuishouding vraagt specifieke oplossingen. Vaak levert ook de combinatie van verschillende oplossingen de meest duurzame resultaten. Groendus wil in dat proces samen met Xandrion een rol gaan spelen, van energiemonitoring en financieel energiebeheer tot zelf duurzame stroom opwekken of groene energie inkopen.

Maar ook oplossingen als laadpalen voor elektrische auto’s of zonnecarports behoren tot het portfolio van Groendus. René Raaijmakers, algemeen directeur Groendus: “We zijn heel blij met deze samenwerking. Xandrion kent de spelers in de leisurebranche als geen ander en weet tot in detail wat er bij hen speelt. Andersom weten we bij Groendus juist hoe wij ondernemers kunnen ontzorgen in hun weg naar verduurzaming.” Rutger van Londen, commercieel directeur Xandrion: “Uit gesprekken met onze deelnemers blijkt dat er veel vraagstukken zijn rondom verduurzaming. Welke keuzes maak je hierin als ondernemer en met welke bedrijven moet je allemaal aan tafel? Met de one-stop-shop van Groendus ontzorgen ze onze deelnemers het gehele traject tot en met de realisatie. Voor Xandrion een logische keuze voor de toekomst.”

Bron: Xandrion/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Heineken wil in 2030 volledig groen brouwen voor Nederland

Bier – Bierbrouwer Heineken wil in 2030 volledig circulair zijn met de brouwerijen, die dan ook volledig klimaatneutraal zijn. Dat laat Hans Böhm, Algemeen Directeur Heineken Nederland vandaag weten. De doelstelling dat het bier voor Nederland 100% groen wordt gebrouwen, maakt onderdeel uit van de wereldwijde ‘Brewing a Better World’ ambitie van de bierbrouwer.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid