Yoghurt Barn laat toeslag op plantaardige melk vallen


Formulenieuws – Ontbijt- en lunchketen Yoghurt Barn legt geen toeslag meer op de plantaardige opties en maakt het daarmee voor de klanten gemakkelijker om hun keuze te maken. Oprichter Wouter Staal verwacht dat de keten met deze prijswijziging binnen een jaar een verdubbeling van het aandeel plantaardige melk kunnen bereiken.

Wouter Staal, oprichter van Yoghurt Barn: ‘Uit onderzoek onder onze gasten blijkt dat zij graag willen variëren in dierlijk of plantaardig eten. Door de toeslag op plantaardige melk te laten vallen halen we voor gasten een drempel weg om één van de vier soorten plantaardige melk te kiezen. We merken dat de gasten dit enorm waarderen”. De prijsaanpassing past ook binnen de klimaatpositieve strategie van Yoghurt Barn.

Oproep ProVeg

De stap van Yoghurt Barn heeft ProVeg Nederland, de organisatie die gezond en plantaardig eten stimuleert, ertoe gebracht andere horecazaken op te roepen dit voorbeeld te volgen. Veerle Vrindts, CEO van ProVeg Nederland: “Ik kan me er enorm aan storen wanneer je bij een koffiezaak een kwartje tot bijna een euro extra moet betalen voor soja- of havermelk in je cappuccino. Dat is de wereld op zijn kop, want het produceren van koemelk is vele malen duurder én vervuilt meer dan plantaardige zuivel”.

Starbucks

ProVeg riep vorig jaar ook Starbucks op om de meerprijs op plantaardige melk te laten vallen. Omdat het in tegenspraak zou zijn met hun eigen klimaatdoelen. De koffieketen heeft verder geen gehoor gegeven aan deze oproep. Naast Starbucks vraagt, volgens ProVeg Nederland, ook Délifrance €0,75 extra voor de plantaardige optie, net als Bagels & Beans (€0,25). McCafé en Julia’s van NS Stations verrassen de organisatie positief door geen toeslag te vragen.

Bron: Yoghurt Barn/@FoodClicks

Wouter Staal oprichter van Yoghurt Barn schrapt de toeslag op plantaardige producten

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Slokje koffie kan bij Bagels & Beans ook van een stokje

Formulenieuws – Bij Bagels & Beans kunnen de gasten een slokje koffie nu  ook van een stokje krijgen. Samen met ijsmaker NICE heeft de koffieketen een ijsje gemaakt van de koffiebonen van Bagels & Beans en het biologische roomijs van NICE. Het ijsje is gedipt chocolade en vanaf 4 juni exclusief verkrijgbaar bij Bagels & Beans.

Lees bericht


Délifrance Vlissingen integreert Kwalitaria voor take away & delivery

Formulenieuws  – Wie trek heeft in een burger, snack of frietje kan vanaf nu bij Délifrance in het centrum van Vlissingen terecht. Sinds vorige week is de cafetariaformule Kwalitaria namelijk geïntegreerd in de broodjeszaak. Door beide formats te combineren hoopt eigenaar Werner van Damme en zijn partner Jorden Kolditz een breder publiek aan te spreken.

Lees bericht


Bagels & Beans krijgt nieuwe mede-eigenaar

Formulenieuws - Bagels & Beans heeft een nieuwe mede-eigenaar. Naast oprichters Ronald Bakker en Ninande Thio is Lizan van der Pol, ruim twaalf jaar werkzaam bij het bedrijf en verantwoordelijk voor businessdevelopment, als derde lid toegetreden tot de directie.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid