Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek wint eerste Green Chef’s Hat


De deelnemers moesten tijdens de finale van de Green Chef’s Hat een driegangenmenu en een amuse bereiden voor de driekoppige top jury

Wedstrijd - Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* uit Harderwijk is de eerste winnaar geworden van de nieuwe 100% plantaardige kookwedstrijd de Green Chef’s Hat. Maandag 18 september, op de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam streden 5 deelnemers om de titel.

De deelnemers moesten tijdens de finale een driegangenmenu en een amuse bereiden voor de driekoppige top jury.  Het Gastronomisch Gilde organiseert de wedstrijd samen met horecaplatform We’re Smart Green Guide, een organisatie die groenterestaurants beoordeelt en voorziet van Radijzen in plaats van sterren. De jury bestond uit Frank Fol (Masterchef België en initiator We’re Smart Green Guide) , Albert Kooy (SVH Meesterkok en grondlegger Dutch Cuisine) en Michaël Vrijmoed (Masterchef België, Restaurant Vrijmoed** en 5 Radijzen).

Het was een pittige wedstrijd aangezien alle deelnemers in het bezit zijn van meerdere Radijzen die vorige week zijn uitgereikt door We’re Smart Green Guide voor de beste groenterestaurants wereldwijd.

Bron: Gastvrij Rotterdam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsJubileumeditie van Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Gastvrij Rotterdam vierde de afgelopen drie dagen haar 10e editie. De beurs in vijf de hallen van Rotterdam Ahoy was met 500 deelnemende bedrijven volledig uitverkocht, waarmee deze editie de grootste tot nu toe is. Ook werd met 18.559 bezoekers een recordaantal gerealiseerd.

Lees bericht

Finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend

Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.

Lees bericht

Marco van der Wijngaard wint voor tweede keer finale Bocuse d’Or

Wedstrijd - Maandag 18 september 2023 tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard, samen met zijn commis Stijn de Jong, van restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht, voor de tweede keer de winnaar geworden van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim op 19 en 20 maart 2024.

Lees bericht10e editie Gastvrij Rotterdam sfeervol van start gegaan

Vakbeurzen – Veel bezoekende foodprofessionals, veel vakwedstrijden en veel evenementen in sfeervol aangeklede beurshallen. Zo is de jubileumeditie van Gastvrij Rotterdam het beste samen te vatten. Deelnemende bedrijven hadden er bij aanvang van de beurs dan ook duidelijk zin in.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid