Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek wint eerste Green Chef’s Hat


De deelnemers moesten tijdens de finale van de Green Chef’s Hat een driegangenmenu en een amuse bereiden voor de driekoppige top jury

Wedstrijd - Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* uit Harderwijk is de eerste winnaar geworden van de nieuwe 100% plantaardige kookwedstrijd de Green Chef’s Hat. Maandag 18 september, op de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam streden 5 deelnemers om de titel.

De deelnemers moesten tijdens de finale een driegangenmenu en een amuse bereiden voor de driekoppige top jury.  Het Gastronomisch Gilde organiseert de wedstrijd samen met horecaplatform We’re Smart Green Guide, een organisatie die groenterestaurants beoordeelt en voorziet van Radijzen in plaats van sterren. De jury bestond uit Frank Fol (Masterchef België en initiator We’re Smart Green Guide) , Albert Kooy (SVH Meesterkok en grondlegger Dutch Cuisine) en Michaël Vrijmoed (Masterchef België, Restaurant Vrijmoed** en 5 Radijzen).

Het was een pittige wedstrijd aangezien alle deelnemers in het bezit zijn van meerdere Radijzen die vorige week zijn uitgereikt door We’re Smart Green Guide voor de beste groenterestaurants wereldwijd.

Bron: Gastvrij Rotterdam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Eerste vrouwelijke chef bij finale Bocuse d’Or

Vakwedstrijden - Maandag 23 september 2024 is het zover. Dan vindt de Nederlandse finale van Bocuse d’Or plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Vier chefs hebben zich na een selectieronde geplaatst voor de finale. Met een primeur: het is voor het eerst dat een vrouwelijke chef het wedstrijdtoneel betreedt in de geschiedenis van Nederlandse finales van Bocuse d’Or.

Lees bericht







© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid