Zaanse en Pockies lanceren Pocket Mayonaise


De Zaanse mini-tube

Gimmick – Een sauzenbedrijf dat samenwerkt met een kledingmerk dat zie je niet zo vaak. Toch hebben de merken Zaanse en Pockies, bekend van de boxershort met zakken, elkaar gevonden. Het resultaat is een travelsize tube, de Pocket Mayonaise.

De samenwerking is op het eerste gezicht niet de meest logische combinatie, schrijven de merken ook zelf, maar aan de andere kant is die volgens Pockies-oprichter Michiel Dicker ook wel weer logisch: “Wij verkopen kleding om op de bank te hangen en in te snacken, de romige Zaanse mayo past daar perfect bij. Daarnaast kunnen onze klanten de tube dus mooi in de zak van hun Pockie steken zodat ze nooit meer zonder zitten.”

Dicker motiveert de samenwerking met een knipoog door aan te geven: “Te weinig mayonaise, wie heeft er geen hekel aan? Bijvoorbeeld als je slechts een klein bakje van de saus bij je friet krijgt in een restaurant. Aan die wereldproblematiek komt nu een eind.” Het feit dat de lancering rondom de feestdagen komt is, volgens Dicker ook niet zonder reden, omdat veel mensen nu geconfronteerd worden met luxe diners, terwijl ze eigenlijk snakken naar een patatje met.

Limited edition

Om het feest compleet te maken komt er een speciale Zaanse Pockie uit. Een onderbroek met zakken om de tube in op te bergen. “Een gelimiteerde oplage, voor de echte fans,” aldus Dicker.

Grap

Pockies begon in 2015 als een grap onder drie studenten. Een van de huidige eigenaren (Michiel Dicker) lag in een ‘normale’ boxershort op de bank. Toen hij nergens zijn telefoon kwijt kon vroeg hij zich af: “Waarom hebben boxershorts geen zakken?” De andere twee eigenaren (Karel Bosman en Rob ten Hoove) zagen wel iets in het idee en het bedrijfje was geboren.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid