Zoetwarenbeurs ISM wil met ProSweets in hybridevorm vooral re-start uitdragen


Uitgestelde ISM naar april trekt meer belangstelling

Beurzen – Dat de snack- en zoetwarenbeurs ISM van 31 januari tot en met 3 februari 2021 in hybridevorm zou gaan plaatsvinden was al bekend, maar de Keulse organisatie wil nu, samen met de gelijktijdig gehouden beurs ProSweets, vooral het aspect van de re-start in de zoetwaren- en snackindustrie benadrukken.

Gesteund door de grote Duitse verenigingen in dit belangrijke foodsegment, zijn partijen ervan overtuigd dat het organiseren van een beurs nu noodzakelijk is. Op 5 november werd dit belang om een beurs te organiseren op de International Confectionery Fair (AISM) van de ISM nog eens nadrukkelijk bevestigd, zij het een beurs op kleinere schaal, maar heel nadrukkelijk in combinatie met ProSweets Keulen.

Beide beurzen worden gezien als bijzonder belangrijk voor de zoetwaren- en snackindustrie als zakelijke bijeenkomst, trend of innovatieplatform, juist in deze uitdagende tijden. Een kleinere gezamenlijke beurs in hybride vorm, aangevuld met het digitale platform Matchmaking 365+, zou niet alleen het antwoord zijn op de huidige problemen rond de bestrijding van het coronavirus, maar juist ook door de synergieën van beide beurzen nog beter bundelen, een re-start inluiden van de zoetwaren en snackindustrie in 2021.

Veelbelovend

Speciale tijden vragen om bijzondere maatregelen, zegt ook Oliver Frese, Managing Director en Chief Operating Officer van Koelnmesse. Daarom wil de organisatie zowel voor exposanten als ook de bezoekers van ISM en ProSweets Keulen een veilige en efficiënte beurs bieden. Frese: “Tegen de achtergrond van de huidige uitdagingen en de daarbij behorende reisbeperkingen weten we al dat de beurzen niet op hun oorspronkelijke grootte zullen plaatsvinden. Maar het aantal aanmeldingen bij ISM is nog steeds veelbelovend groot en weerspiegelt de interesse van een groot aantal exposanten om in 2021 de beurs te ondersteunen”.

Potentieel

ProSweets heeft meer moeite om deelnemers te registreren, maar beide beurzen bieden nog steeds potentieel voor exposanten en bezoekers. Frese: “Daarom hebben we samen met de adviesraad besloten om het aanbod van beide beurzen komend jaar te bundelen in de hallen van ISM en beide beurzen te organiseren als een doorstarteditie met een gewijzigde hallenstructuur. Dit stelt ons enerzijds in staat om nog meer gebruik te maken van de gezamenlijkheid van beide beurzen en anderzijds om de onderwerpen van de industrie op een betere manier duidelijk te maken voor de bezoekers”.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ISM is coronaperiode goed te boven gekomen

Vakbeurzen - De Internationale snack- en zoetwaren beurs ISM, die dit jaar weer in de vertrouwede periode van 28 tot en met 31 januari in Keulen werd gehouden, lijkt de afgelopen coronaperiode goed te hebben doorstaan. Weliswaar was de beurs kleiner dan de edities voor corona, maar deelnemers van de huidige editie waren goed te spreken over het aanbod en de kwaliteit...

Lees bericht


Zoetwarenbeurs ISM 2024 groter en internationaler

Vakbeurzen – 1.350 exposanten uit 70 landen en 35 paviljoens. De aankomende zoetwarenbeurs ISM is daarmee nog grotere en internationaler dan voorheen, zo laat de organisatie weten. Tijdens de snoep- en snackbeurs zijn ook diverse prijzen in de wacht te slepen.

Lees bericht

Uitstel zoetwarenbeurs ISM 2023 zorgt voor meer registraties

Vakbeurzen - Na de aankondiging dat de zoetwarenbeurs ISM werd uitgesteld naar 23 tot en met 25 april heeft de organisatie een groot aantal aanmeldingen kunnen registreren. De beurs voor snoep en snacks, die normaal gesproken eind januari wordt gehouden, heeft voor de editie in 2023 al aanvragen ontvangen uit 56 landen en alle continenten. In standruimte is al 40 procent meer geboekt dan de...

Lees bericht

ISM 2023 naar april vanwege onrust in de zoetwarenmarkt

Beurzen - 's Werelds grootste vakbeurs voor zoetwaren en snacks verschuift volgend jaar eenmalig van januari naar april. De uitdagingen en de onzekerheden binnen de internationale zoetwarenindustrie zijn dermate groot dat organisatie in samenspraak met fabrikanten en belangenpartijen heeft besloten de beurs drie maanden uit te stellen. De beurs is volgend jaar ook een dag korter.

Lees bericht


ISM komt terug met 1.085 exposanten uit 56 landen

Vakbeurs - Na een pauze van twee jaar komt de ISM  terug met 1.085 exposerende bedrijven uit 56 landen. De internationale vakbeurs voor zoetwaren en snacks wordt van 30 januari tot en met 2 februari in Keulen gehouden. Parallel aan de ISM vindt ook de ProSweets Keulen plaats, internationale leveranciersbeurs voor de snoep- en snackindustrie, met 213 exposanten.

Lees bericht

ISM Award 2022 gaat naar chocoladebedrijf Luigi Zàini

Verkiezing – Luigi Zàini Jr., CEO van het Italiaanse zoetwarenbedrijf Luigi Zàini S.p.A., is winnaar geworden van de ISM Award van dit jaar. Met deze prijs eert 's werelds grootste vakbeurs voor zoetwaren en snacks voor het eerst de directeur van een Italiaans bedrijf voor zijn buitengewone diensten in de zoetwaren- en snackindustrie.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid