Zoetwarenbeurs ISM wil met ProSweets in hybridevorm vooral re-start uitdragen


Beurzen – Dat de snack- en zoetwarenbeurs ISM van 31 januari tot en met 3 februari 2021 in hybridevorm zou gaan plaatsvinden was al bekend, maar de Keulse organisatie wil nu, samen met de gelijktijdig gehouden beurs ProSweets, vooral het aspect van de re-start in de zoetwaren- en snackindustrie benadrukken.

Gesteund door de grote Duitse verenigingen in dit belangrijke foodsegment, zijn partijen ervan overtuigd dat het organiseren van een beurs nu noodzakelijk is. Op 5 november werd dit belang om een beurs te organiseren op de International Confectionery Fair (AISM) van de ISM nog eens nadrukkelijk bevestigd, zij het een beurs op kleinere schaal, maar heel nadrukkelijk in combinatie met ProSweets Keulen.

Beide beurzen worden gezien als bijzonder belangrijk voor de zoetwaren- en snackindustrie als zakelijke bijeenkomst, trend of innovatieplatform, juist in deze uitdagende tijden. Een kleinere gezamenlijke beurs in hybride vorm, aangevuld met het digitale platform Matchmaking 365+, zou niet alleen het antwoord zijn op de huidige problemen rond de bestrijding van het coronavirus, maar juist ook door de synergieën van beide beurzen nog beter bundelen, een re-start inluiden van de zoetwaren en snackindustrie in 2021.

Veelbelovend

Speciale tijden vragen om bijzondere maatregelen, zegt ook Oliver Frese, Managing Director en Chief Operating Officer van Koelnmesse. Daarom wil de organisatie zowel voor exposanten als ook de bezoekers van ISM en ProSweets Keulen een veilige en efficiënte beurs bieden. Frese: “Tegen de achtergrond van de huidige uitdagingen en de daarbij behorende reisbeperkingen weten we al dat de beurzen niet op hun oorspronkelijke grootte zullen plaatsvinden. Maar het aantal aanmeldingen bij ISM is nog steeds veelbelovend groot en weerspiegelt de interesse van een groot aantal exposanten om in 2021 de beurs te ondersteunen”.

Potentieel

ProSweets heeft meer moeite om deelnemers te registreren, maar beide beurzen bieden nog steeds potentieel voor exposanten en bezoekers. Frese: “Daarom hebben we samen met de adviesraad besloten om het aanbod van beide beurzen komend jaar te bundelen in de hallen van ISM en beide beurzen te organiseren als een doorstarteditie met een gewijzigde hallenstructuur. Dit stelt ons enerzijds in staat om nog meer gebruik te maken van de gezamenlijkheid van beide beurzen en anderzijds om de onderwerpen van de industrie op een betere manier duidelijk te maken voor de bezoekers”.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vakbeurs ‘euvend & coffeena’ positief over doorgaan 2022

Vakbeurzen – De vending-  en koffiebeurs ‘euvend & coffeena’ is positief over het doorgaan van de beurs in 2022. De beurs die tegelijkertijd met Orgatec, de beurs voor werkomgevingen, wordt gehouden in Keulen, verwacht tegen die tijd weinig last meer te ondervinden van de coronabeperkingen en wil oplossingen aandragen voor een toekomstige werkomgeving.

Lees bericht


Beursorganisatie positief over doorgaan zoetwarenbeurs ISM 2021

Beurzen - De beursorganisatie van de ISM, de grootste internationale zoetwarenbeurs ter wereld, is positief dat de editie in januari 2021 doorgang kan vinden. Volgens de organisatie is op dit moment 80% van de beursvloer bezet en ligt er een uitvoerig protocol om de beurs te laten plaatsvinden met alle noodzakelijke veiligheids- en hygiënemaatregelen.

Lees bericht

Op de ISM geen product zonder gezondheidsclaims

Beurzen - 70 procent van wat er in Duitsland aan zoetwaren wordt geïntroduceerd, heeft op de een of andere manier een claim. Dat kan glutenvrij zijn, biologisch, fair trade, met minder of helemaal geen suiker; als er maar een claim aan hangt. Is dat goed? Zoetwaren worden op deze manier meer een marketingobject dan een product waarvan je lekker geniet....

Lees bericht

Anne Schumacher opvolger Dietmar Eiden bij Keulse beurs

Benoeming - Anne Schumacher (37) wordt vanaf 15 juli 2018 de nieuwe vicevoorzitter van de Keulse beurs. Zij volgt Dietmar Eiden op die eerder dit jaar vertrok. Schumacher wordt verantwoordelijk voor de beurzen Anuga, ISM, Eu'Vend en coffeena, veganfach, Anuga FoodTec en ProSweets Cologne van Koelnmesse in Keulen. Zij zal ook verantwoordelijk worden voor de overkoepelende strategie en communicatie van het gehele Koelnmesse-segment....

Lees bericht


Dietmar Eiden verlaat de Koelnmesse

Persoonlijk –Dietmar Eiden, verantwoordelijk voor het segment food en foodtechnologie, gaat de Keulse beursorganisatie verlaten. De organisatie Koelnmesse heeft dat vandaag laten weten. Dietmar Eiden was verantwoordelijk voor de internationale food- en vendingbeurzen Anuga, ISM, Eu'Vend, Anuga FoodTec, veganfach en ProSweets Cologne en was voor veel Nederlandse bedrijven en deelnemers aan deze beurzen een vertrouwd gezicht. Eiden was sinds begin 2005...

Lees bericht

‘Snoepen mag weer volop van zoetwarenbeurs ISM’

Beurzen – Gluten-, gelatine en suikervrij. Vegetarisch en biologisch. Ja zelfs snoep dat door tandartsen wordt aangeboden. Het was er allemaal op de zoetwarenbeurs ISM in Keulen. Snoepen mag weer, want er is voor iedere klant en wens wel een traktatie. Ook voor de gebruiker die volop bezig is met sporten en extra fit wil worden. De ISM is gisteren begonnen...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid