Zorgsector met elkaar in gesprek over duurzame voeding


Eerdere groepsfoto van een deel van de deelnemende bedrijven aan ToekomstProef tijdens de lancering van het online platform

Bijeenkomst – De zorgsector gaat op 7 juni aanstaande in gesprek met elkaar over de transitie naar meer duurzame en gezondere voeding. Tijdens deze ‘ToekomstProeverij’ wordt gekeken op welke wijze de intenties in Green Deals kunnen worden versneld.

Verschillende sprekers, waaronder Caring Doctors, Intrakoop, NewForesight en Groene Zorg Alliantie, vertellen over het inzicht dat hen ertoe heeft gebracht om met de voedseltransitie aan de slag te gaan binnen de zorg. Maar ondanks de ambitieuze intenties in Green Deals en de getekende akkoorden verloopt deze voedseltransitie nog altijd langzaam met alle gevolgen voor gezondheid en duurzaamheid. Tijdens de ToekomstProeverij wordt gekeken op welke wijze veranderingen zijn aan te brengen in de zorg zodat versnelling gerealiseerd kan worden.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door ToekomstProef. Dit is een kennis- en expertiseplatform opgericht met de ambitie om de duurzaamheidstransitie op het thema voeding in de zorg actief aan te jagen. Binnen die aanpak wordt met concrete richtlijnen gewerkt aan uitvoeringsplannen die de zorg- en stelselpartijen zelf hebben uitgewerkt.

Bron: ToekomstProef/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Leo catering lanceert lifestyle visie met Mind&Health

Catering - Leo catering start met lifestyle visie, waarbij het streven naar een integraal gezonde levensstijl centraal staat. Leo catering is van mening dat het als cateraar meer kan bijdragen aan vitaliteit dan alleen met voeding en heeft daarvoor een partnership gesloten met Mind&Health.  

Lees bericht



‘Helft van Europese vleeseters mindert vleesconsumptie’

Plantaardig - Ruim de helft van de Europese vleeseters is actief bezig hun vleesconsumptie te verminderen. Dit is 5% meer dan vorig jaar. Dit blijkt uit het Europees gefinancierde Smart Protein onderzoek uitgevoerd door ProVeg International in samenwerking met de Universiteit van Kopenhagen en de Universiteit Gent.

Lees bericht

Horecava komt met zorgsymposium Care & Cure

Vakbeurzen – Horecava organiseert in samenwerking met de hospitalitysector op 9 januari het ‘Horecava Care & Cure Symposium’. Spelers uit de gezondheidssector gaan zich tijdens het symposium buigen over de veranderingen in de zorgsector.

Lees bericht



Inzet platform ToekomstProef is meer gezonde zorgmaaltijden

Zorgplatform - Zorginstellingen, leveranciers en patiëntenorganisaties kunnen vanaf donderdag terecht op het platform ToekomstProef. Op dit online platform is alle informatie te vinden over duurzamere en gezondere voeding binnen de zorg. Het platform biedt concrete handvatten om te verder te verduurzamen en stelt zorgpartijen ook in staat te meten hoe ze scoren op het gebied van gezondheid en duurzaamheid...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid