ZuidOostZorg eerste Dutch Cuisine zorginstelling


Zorg - ZuidOostZorg is de eerste zorginstelling in Nederland die zich aansluit bij Dutch Cuisine. ZuidOostZorg werkt al enkele jaren volgens de principes van Dutch Cuisine.

Belangrijk doel van de organisatie is dat cliënten iedere dag lekker, gezond en vers eten. En dat is ook waar Dutch Cuisine voor staat. Net als bij zorginstelling ZuidOostZorg staat bij Dutch Cuisine lekker, gezond en verantwoord eten voorop. Waar ook duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

ZuidOostZorg bereidt dagelijks 650 compleet verse maaltijden en 250 maaltijdboxen voor cliënten in haar centrale keuken. Jildou Smits-Vollema, programmamanager Voeding, was voorheen chef-kok bij ZuidOostZorg en is nu verantwoordelijk voor de Business Unit Voeding. Hier vallen de centrale keuken, een achttal restaurants en een versmarkt onder. Op verschillende locaties van ZuidOostZorg zijn restaurants te vinden die werken volgens de principes van de Dutch Cuisine. Zo wordt bijvoorbeeld in Restaurant Bysûnder in Neibertilla (Drachten) iedere dag à la carte vers gekookt voor gasten uit de omgeving.

Vers en gezond

Sinds 2012 werkt ZuidOostZorg vanuit haar nieuwe visie op koken. Toen nog helemaal gebaseerd op de Nieuwe Nederlandse Keuken, het gedachtegoed van Albert Kooij, SVH Meesterkok en bestuurslid Dutch Cuisine. Kooij heeft ZuidOostZorg begeleid in deze transitie naar wat nu de Dutch Cuisine is. Smits-Vollema: We willen dat cliënten van een gewone, goede, gezonde en verse maaltijd kunnen genieten. Sinds 2012 werken we volgens de visie van de Nieuwe Nederlandse Keuken. Sindsdien koken we niet meer uit pakjes, maar vers en met producten van diverse versleveranciers uit Friesland. Daarbij houden we natuurlijk rekening met de seizoenen en de regio waarin producten groeien. Vanuit ZuidOostZorg heb ik de stap genomen om ons nu ook aan te sluiten bij Dutch Cuisine. Een mooie vervolgstap voor hoe wij binnen onze organisatie denken en werken met voeding.”

Hogere voedingskostprijs

ZuidOostZorg kiest bewust voor een hogere voedingskostprijs. Smits-Vollema: “Deze manier van koken is iets duurder dan koken uit pakjes en zakjes of voorbereide maaltijden die twee weken goed blijven. Maar wij gunnen elke schakel in de voedselketen een eerlijke en redelijke prijs, iedereen moet er fatsoenlijk aan kunnen verdienen. Wij doen dat in goed overleg met onze versleveranciers, die in de regio Friesland zitten. Droge kruidenierswaren betrekken we van een groothandel. We zijn nog niet zover dat we in een echte korte keten werken, dat heeft te maken met leveringsgarantie en beschikbaarheid van producten. Maar we werken er wel aan”.

Bron: Dutch Cuisine/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Essense wordt vaste hospitality-partner van Museum Villa

Samenwerking - Museum Villa en Essense Food & Events uit Waddinxveen zijn een exclusieve samenwerking gestart waarbij kunst en gastronomie hand in hand gaan. Essense verzorgt voortaan de high-end hospitality in Villa en ontwikkelt culinaire concepten die inspelen op de kunstwerken en hun verhalen.

Lees bericht



Anne&Max bij beste 3 franchisegevers in Nederland

Formulenieuws - Franchiseformule Anne&Max is tijdens de uitreiking van de NFV Franchise Trofee 2025 uitgeroepen tot één van de drie beste franchisegevers van Nederland. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) aan formules die zich onderscheiden in kwaliteit, samenwerking en toekomstvisie. Hizi Hair werd uiteindelijk de winnaar.

Lees bericht



Essense nieuwe high-end cateraar in eventcatering

Eventcatering – Chef-koks Jeroen Robberegt en Jasper Gronert hebben de handen ineen geslagen en zijn een nieuw avontuur aangegaan in de eventcatering met het bedrijf Essense. Met het high-end cateringbedrijf willen zij een nieuwe norm neerzetten op het gebied van culinaire evenementen.

Lees bericht




© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid