Zuiveldrank Yogho Yogho komt plantaardig terug


Introductie -  De zuiveldrank Yogho Yogho komt terug, maar dan plantaardig. De drink met een naamsbekendheid van 75% onder de 18-plussers door de opvallende reclames is nu een 100% vegan zuiveldrank geworden.

Het merk, dat werd geïntroduceerd door FrieslandCampina, was de afgelopen jaren minder zichtbaar en verdween eind 2020 zelfs uit het schap bij de supermarkten. Maar Arjanneke Teeuw, ooit oprichter van het merk Healthy People, ging op zoek naar een frisse plantaardige variant op yoghurtdrink op basis van soja en heeft het merk omarmd en gaat het nieuw leven in blazen. Met een drietal smaken die minder zoet zijn dan vroeger. De rijmende smaakaanduidingen chocolado, perzikio en aarbeio zijn een knipoog naar de vrolijke merkwaarden van Yogho Yogho

“De bewustwording over het welzijn en de gezondheid van dieren begint op steeds jongere leeftijd” weet Teeuw. “Sowieso drinken jongeren minder zuivel dan vroeger. En plantaardige alternatieven zijn sterk in opkomst voor de jongere generaties. Maar de smaak is nog steeds de belangrijkste driver om voor een drankje te kiezen. We hebben smaakcombinaties gemaakt op basis van fruit en vegan ingrediënten”.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thuisbezorgd komt met eigen trendrapport

Analyse – Bezorgdienst Thuisbezorgd.nl komt met een eigen Food Trend Rapport 2021. In deze eerste editie presenteert de bestelsite de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van smaak, eten en bestelgedrag. Het rapport is tot stand gekomen aan de hand van geanonimiseerde data van alle bestellingen van het afgelopen jaar bij 12.000 aangesloten restaurants.

Lees berichtFree From Food Expo 2021 in Amsterdamse Rai

Beurzen - Op 23 en 24 november a.s. vindt de Free From Food Expo plaats in de RAI in Amsterdam. Deze achtste Europese vakbeurs biedt een uitgebreid programma in een zich razendsnel ontwikkelende markt over Vrij Van, Vega(n), Plantaardig en Gezonde, Bewuste voedingstrends voor retail- en foodservicebedrijven.

Lees bericht

Dr Oetker komt met de ‘The Good Baker Pizza’

Introductie – Dr Oetker komt met drie nieuwe pizzavarianten onder de naam The Good Baker pizza’s van Dr. Oetker, twee vegetarisch en één veganistisch. De pizza’s zijn belegd met groente, zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen en hebben een Nutri-Score A of B.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid