Combinatie TAPP en Heineken geeft horecabedrijf insights
Insights - TAPP en bierbrouwer Heineken gaan samenwerken. Het bedrijf dat data verzamelt voorziet Nederlandse horecaondernemers van inzichten op basis van verkoopdata waarmee zij hun bedrijf beter kunnen laten aansluiten op de markt. Door de samenwerking komt de informatie van de scale-up op grote schaal beschikbaar.
De zogenaamde ‘Horeca Portal’ helpt ondernemers met het optimaliseren van het assortiment, promoties en prijsstelling. De ondernemers kunnen op basis van gegevens van vergelijkbare, geanonimiseerde bedrijven vergelijkingen maken. Dat kan op landelijk, maar ook op regionaal niveau, binnen een persoonlijke online omgeving. “Om sterker uit de crisis te komen, is het van belang dat ondernemers precies weten hoe hun zaak draait en waar we ze kunnen helpen harder te groeien”, aldus Marc Jitta, Horeca Directeur van Heineken. “Door de samenwerking met TAPP stellen we innovatie beschikbaar aan onze horecaondernemers, wat onmiskenbaar leidt tot meer grip voor de ondernemer op zijn of haar horecazaak”.
10.000 horecaondernemingen
De samenwerking met het platform geeft Heineken de kans om op een vernieuwende manier horecaondernemers te helpen. “Het partnership met Heineken is voor ons een duidelijk signaal dat de markt klaar is voor deze transparante, data gedreven manier ondernemen in de horeca. Ondernemen in de horeca is een combinatie van acteren op basis van gevoel en feiten. Met de data van de TAPP weten ondernemers wat er speelt in de markt en hoe zij daarop kunnen inspelen”, zegt Sjoerd Rothweiler van TAPP.
TAPP verwacht eind 2021 zo’n 10.000 horecaondernemingen aan te hebben gesloten, die dankzij de samenwerking met Heineken een jaar lang gratis gebruik kunnen maken van de Horeca Portal. Ook wordt er gewerkt aan een Europese uitrol.
Bron: TAPP/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Van Gelder gaat plantaardig maatwerk leveren
Introductie – Groente en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk gaat plantaardig maatwerk leveren voor horecaondernemers. Het gaat om duurzame, gezonde en plantaardige producten voor de zorg- en horecasector.
Lees berichtDrie op de vijf horecamedewerkers overweegt ontslag
Onderzoek - Drie op de vijf horecamedewerkers overwegen hun baan op te zeggen, zo blijkt uit nieuw onderzoek onder horecamedewerkers. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal verdrievoudigd.
Lees berichtGrapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam
Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.
Lees berichtHoreca Kassasysteem Mr. Winston wil internationaal groeien
Kassasystemen - Het Tilburgse bedrijf Mr. Winston heeft een investering van 600.000 euro opgehaald bij angel investors, waaronder Collin Crowdfund CEO Jeroen ter Huurne. Met het geld wil het in Nederland snelgroeiende horeca kassasysteem ook internationaal voet aan de grond krijgen.
Lees bericht‘Festivals vaker in zee met GiG Hard Seltzer’
Festivals – Volgens de initiatiefnemers achter GiG Hard Seltzer zijn zij straks bij de meeste festivals terug te vinden. Ook de supermarkten omarmen het jonge bedrijf en zorgen voor een aanzienlijke groeispurt.
Lees berichtSchiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees bericht