De Pindakaaswinkel komt met eigen dispenser
Introductie – Na anderhalf jaar ontwikkelen is De Pindakaaswinkel er in geslaagd een dispenser te ontwikkelen voor hotels en bedrijfsrestaurants. Pindakaas laat zich moeilijk door een dispenser verpompen vanwege de dikte van het product.
De Pindakaaswinkel wilde met een dispenser komen omdat per 1 januari 2024 de plastic cups niet meer mogen. Een duurzame oplossing voor locaties waar veel pindakaas wordt gebruikt lag daarom voor de hand. Michiel Vos van De Pindakaaswinkel: “Dispensersystemen voor de horeca bestaan natuurlijk in alle vormen en maten maar, een dergelijk systeem voor pindakaas ontbrak nog omdat het heel lastig is om een kwalitatief goede pindakaas te verpompen vanwege de dikte. Na 1,5 jaar ontwikkelen is zijn we de eerste die het is gelukt, daar zijn we trots op”.
20 hotels
Voor de dispenser is er een XXL pot pindakaas van 1600 ml gebruikt, per portie komt er 16 ml pindakaas uit. Vos: “We hebben meerdere systemen getest bij verschillende hotels en zo de pindakaasdispenser goed kunnen ontwikkelen. We hebben gekozen voor een rvs houder met stevige basis”. De dispenser alleen aan de buitenkant schoongemaakt te worden. Op dit moment is de dispenser al bij ruim 20 hotels in gebruik. De dispenser en de XXL potten zijn rechtstreeks bij De Pindakaaswinkel te bestellen. Beschikbaarheid bij de groothandels volgt op korte termijn.
Elf winkels
Michiel Vos opende 7 jaar geleden de eerste Pindakaaswinkel ter wereld in het pand achter zijn huis aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam. Al van jongs af aan is deze ex bioboer groot pindakaasfan. Toch miste hij variatie in het bestaande aanbod. Na een aantal succesvolle testen besloot de Pindabaas er serieus werk van te maken met 10 smaken zelf gemaakte pindakaas. De eerste Pindakaaswinkel opende in 2016 de deuren. Er zijn nu elf winkels, maar daarnaast is De Pindakaaswinkel ook als shop-in-shopconcept terug te vinden op talloze plekken in Nederland.
Bron: De Pindakaaswinkel/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025
Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.
Lees berichtHoreca Kassasysteem Mr. Winston wil internationaal groeien
Kassasystemen - Het Tilburgse bedrijf Mr. Winston heeft een investering van 600.000 euro opgehaald bij angel investors, waaronder Collin Crowdfund CEO Jeroen ter Huurne. Met het geld wil het in Nederland snelgroeiende horeca kassasysteem ook internationaal voet aan de grond krijgen.
Lees berichtNH Hotel Group wordt Minor Hotels Europe & Americas
Hotels - NH Hotel Group, onderdeel van Minor Hotels, zal voortaan opereren als Minor Hotels Europe & Americas. Dit is onlangs besloten.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtSodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart
Catering - Vanaf maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees bericht