JRE-Nederland doet mee aan Week Zonder Vlees & Zuivel


De JRE-restaurateurs zijn van mening dat “deze kleine moeite een onvoorstelbaar positieve impact kan hebben op mens, dier en milieu”

Actieweek – JRE-Jeunes Restaurateurs doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. De restaurants willen de gasten een week traceren op eten en te drinken, zonder vlees en zuivel. De restaurateurs zijn van mening dat “deze kleine moeite een onvoorstelbaar positieve impact kan hebben op mens, dier en milieu”.

Bij JRE draait het om culinaire excellentie, en dat betekent we als bedrijven ook openstaan voor het verkennen van nieuwe innovatie en mooie samenwerkingen. Door deel te nemen aan De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel willen de horecabedrijven de gasten laten zien dat lekker eten hand in hand kan gaan met bewuste voedingskeuzes. “Onze deelname aan De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel weerspiegelt ons streven naar duurzaamheid en innovatie in de culinaire wereld”, aldus Marko Karelse, voorzitter van JRE-Nederland en chef van Villa la Ruche in Voorburg.

Tijdens De Nationale Week Zonder Vlees (& Zuivel) nodigen de bedrijven de gasten uit om te voor een speciaal menu, samengesteld met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en creatieve culinaire technieken, allemaal zonder vlees en bij geselecteerde restaurants is zijn ook opties zonder zuivel.

Deelnemende restaurants zijn:

- Ledeboer in Almelo

- Bakboord in Almere

- Jonge Dikkert in Amstelveen

- Senses in Amsterdam

- Carelshaven in Delden

- Lokaal in Doetinchem

- Vive la Vie in Groningen

- Rantrée in Maastricht

- Rozemarijn in Maastricht

- Rura in Roermond

- Eden in Valkenswaard

- Villa la Ruche in Voorburg

- LEV. by Mike in Winterswijk

De vereniging JRE-Jeunes Restaurateurs telt meer dan 390 restaurants en 160 hotels verspreid over 16 landen.

Bron: JRE-Nederland/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Wakker Dier signaleert daling vleesverkoop supermarkten

Analyse – Uit verkoopdata van marktonderzoekbureau Circana signaleert Wakker Dier dat de vleesverkopen de laatste vier jaar met 16,4 procent zijn gedaald. Ook vorig jaar verkochten supermarkten 2,3 procent minder vlees dan het jaar ervoor. “Veel consumenten eten al minder vlees en ook de meeste supermarkten zetten nu in op meer plantaardig. Dat telt inmiddels aardig op,” aldus Collin Molenaar van Wakker Dier...

Lees bericht




REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht



La Place heropent op nieuwe locatie vliegveld Madrid Barajas

Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe locatie gekregen op het vliegveld Madrid Barajas. Terminal T4 heeft een aanpassing ondergaan om de groeiende aantallen reizigers op de luchthaven nu en in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van de renovatie heeft La Place een nieuwe vestiging geopend in de terminal.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid