Kabinet werkt aan heropening van de horeca


Het aftellen naar opening van de horeca zoals dat eerder het geval was voor veel ondernemers

Politiek – Volgens RTL Nieuws werkt het kabinet aan een proef om 25 horecazaken onder bepaalde strikte voorwaarden open te laten gaan. Het wordt genoemd als onderdeel van een groter plan.

Berichten dat het kabinet zou werken aan een heropeningsplan van de horeca circuleren al langer. Maar nu worden het plan door diverse partijen bevestigd. Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakt melding op de website van een gefaseerd plan om de horeca eerder te openen en niet een systeem te hanteren van open of dicht. KHN zou het overleg houden met de partners MKB-Nederland en VNO-NCW. Het zou gaan om een slim plan dat gekoppeld is aan de routekaart van het kabinet waarover met verschillende ministeries wordt gesproken.

De uitgangspunten van KHN voor het uitrollen van het plan met slimme maatregelen zijn:

- De horeca in de buitenruimte openstellen omdat daar nauwelijks risico is.

- De horeca in de binnenruimte openstellen omdat er veel risicobeheersing is met maatregelen zoals triage, reserveren, placeren en registratie bron- en contactonderzoek.

- De aanvullende maatregelen als het aantal gasten per m2, groepsgrootte, zittend of staand, etc. kunnen met fieldlabs op effectiviteit worden getoetst en waar mogelijk worden versoepeld.

Op basis van ervaringen van de fieldlabs worden in het plan mogelijk nog aanpassingen gedaan, laat KHN weten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



KHN lanceert het Fastservice Manifest

Actie – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en zes fastservice-bedrijven hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een Fastservice Manifest. Doel is actief bij te dragen aan een gezondere voedselomgeving.

Lees bericht

Grapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam

Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.

Lees bericht



Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid