KHN en Curaçao Restaurant Association gaan samenwerken


Vertegenwoordigers van KHN en CRA zetten onder toeziend oog van waarnemend Gouverneur van Curaçao, Michelle Capriles, hun handtekening

Samenwerking - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Curaçao Restaurant Association (CRA) zijn een samenwerking aangegaan, waarbij Curaçao een nieuwe KHN-afdeling wordt. Dit betekent dat horecaondernemers op Curaçao binnenkort kunnen profiteren van de diensten van het KHN-lidmaatschap.

Robèr Willemsen en Dirk Beljaarts van KHN en Tarzeno Circkens en John Henry Every van de CRA hun handtekening hebben onlangs tijdens een bijeenkomst op Curaçao in het bijzijn van de waarnemend Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Michelle Capriles onder de samenwerking hun handtekening gezet.

De samenwerking is geformaliseerd in de nieuwe KHN-afdeling Curaçao, met als doel om samen toe te werken naar een toekomstbestendige horeca. Op Curaçao wordt toerisme als economische pijler steeds belangrijker. Dat stelt nieuwe eisen aan de horeca. Het lidmaatschap van KHN kan een steun in de rug zijn bij de verdere professionalisering. Leden op Curaçao kennen dezelfde rechten en plichten als andere KHN-leden. Alle horecaondernemers op het eiland kunnen lid worden van deze nieuwe afdeling.

Voor de horecaondernemers op Curaçao betekent de samenwerking met KHN onder meer dat zij persoonlijk advies kunnen krijgen, dat hun belangen worden behartigd en dat zij op de hoogte worden gebracht van veranderende wet- en regelgeving. Maar ook Nederlandse horecaondernemers profiteren van de samenwerking, volgens KHN. ‘Er zijn al veel Nederlandse horecaondernemers actief op Curaçao, en veel ondernemers zijn geïnteresseerd om de stap te maken. Met KHN als bindende kracht, zowel hier als op Curaçao, kan KHN ook een rol spelen voor in Nederland gevestigde horecaondernemers die op Curaçao willen ondernemen. Het systeem is hetzelfde en ondernemers kunnen snel schakelen met het lokale bestuur’, aldus KHN in een toelichting.

Curaçao Restaurant Association

De Curaçao Restaurant Association is opgericht in september 2007 en behartigt de belangen van restaurants. Leden van de CRA zijn professionele restaurateurs en foodservice-exploitanten. Lidmaatschap van de Restaurant Association geeft ondernemers toegang tot gespecialiseerde branche-informatie, service, ondersteuning ledenvoordelen, cursussen en workshops, communicatie met de overheid en andere instanties en een uitgebreid netwerk van collega-ondernemers.

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



KHN lanceert het Fastservice Manifest

Actie – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en zes fastservice-bedrijven hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een Fastservice Manifest. Doel is actief bij te dragen aan een gezondere voedselomgeving.

Lees bericht

Grapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam

Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.

Lees bericht



Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid