Stopzetten van horecabedrijf kan ook zónder faillissement


Het aantal stoppers is met 9.593 6% hoger dan vorig jaar juli

Advies - Veel horecabedrijven staat het water aan de lippen als gevolg van corona. Veel ondernemers denken dan ook aan stoppen. Daarbij valt al gauw het woord faillissement. Maar dat is eigenlijk het laatste wat een ondernemer moet willen. Een faillissement levert altijd schade op en betekent vaak ook een persoonlijk drama.

Dat zegt het HorecaAdviesBureau.nl  dat een samenwerking heeft met Hermes Advisory en horecaondernemers die willen stoppen adviseert en wijst op de nieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). Die wet maakt het voor ondernemers eenvoudiger om een akkoord te bereiken met de schuldeisers en eventuele aandeelhouders.

Verwacht wordt dat zo’n 202 tot 30 procent van de horecabedrijven failliet zal gaan, ondanks de steunmaatregelen. Als een faillissement voorkomen kan worden scheelt dat veel gezinsleed. En een faillissement kan voorkomen worden door WHOA. Tot voor kort leek de uitvoering van die wet niet geschikt voor MKB-ers, want te veel maatwerk en begeleidingskosten. Maar omdat Hermes Advisory het proces heeft weten te automatiseren, is een ordentelijke liquidatieproces nu in principe voor elk bedrijf haalbaar.

Tijdig stoppen

De Kamer van Koophandel roept ondernemers in onzekerheid op om tijdig te stoppen. Met de wet in de hand kan de ondernemer een onderhands akkoord sluiten met schuldeisers. Niet alle schuldeisers hoeven dan akkoord te zijn. Want de rechter kan andere schuldeisers aan het akkoord binden. Marco Jansen van Hermes-Advisory, gespecialiseerd in financiële expertise bij geschillen: “Bij gecontroleerde liquidatie blijft zoveel mogelijk waarde behouden voor de ondernemer en voor de schuldeisers. De Hermes WHOA-oplossing  bespaart MKB-ondernemers lange procedures en hoge kosten. Wij hebben het complexe traject grotendeels geautomatiseerd en begeleiden de ondernemer om tot overeenstemming te komen met de schuldeisers. Met dat akkoord in handen kan de ondernemer zijn bedrijfsactiviteiten gecontroleerd beëindigen.” Bij de automatisering is bijzondere aandacht besteed aan horecabedrijven. HorecaAdviesBureau.nl, de landelijk opererende adviseur voor horeca, is samenwerkingspartner.

Bron: HorecaAdviesBureau.nl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Grapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam

Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.

Lees bericht



Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid