Biertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen


Met een gemiddelde prijs van 5 euro voor een 0,5l biertje in een restaurant staat Nederland op de negende plek als duurste Europese land voor een biertje

Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.

Met de meivakantie en het vakantiegeld in het vooruitzicht is FerryGoGo in een prijsvergelijking van verschillende producten gedoken. Na eerder onderzoek naar de kosten van een overtocht, en het huren van een auto op bestemming, is nu gekeken naar de prijs van een biertje (0,5l) op verschillende vakantiebestemmingen in Europa.

Prijs horeca

FerryGoGo is tot de keuze van een biertje gekomen, omdat de prijs daarvan een goede voorspeller is van de gemiddeld prijs van de horeca in een land. Voor mensen die voordelig op vakantie willen, kan dat een goede graadmeter zijn, aldus het bookingsbedrijf voor veerdiensten.

Het bedrijf heeft gekeken naar 35 Europese landen op basis van cijfers van Numbeo, een crowdsourced, wereldwijde database met genoteerde consumentenprijzen. Uit deze analyse komt onder meer naar voren dat je gemiddeld €3,87 voor een halve liter bier in een restaurant in Europa kwijt bent. Uitschieters zijn er ook, bijvoorbeeld in Noorwegen (€8,50), Zwitserland (€7,24) en Finland (€7,-). In die landen moet je flink in de buidel tasten voor een groot biertje. Maar er zijn ook goedkopere landen. Landen die wellicht minder uitnodigend zijn om naar toe op vakantie te gaan. Op basis van de gegevens komt de gemiddeld prijs van een halve liter bier in Europa uit €3,87

Spanje en Portugal

Zoals gezegd is Noorwegen het duurst en zijn Portugal en Spanje als populaire vakantiebestemmingen landen die met respectievelijk €2,50 en €2,80 voor een biertje voordelig uitpakken. Nederland staat op plek 9 van duurste landen binnen Europa. Blijf je tijdens de vakantie in Nederland dan ben je gemiddeld €5,- kwijt voor een halve liter in een restaurant. De tabel laat zien wat de gemiddelde prijs is van een biertje in de landen in Europa.

Bron: FerryGoGo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid