Eigenaar Blokker doet bod op Hema


Retail - Mirage Retail Group, eigenaar van de Nederlandse winkelketen Blokker, heeft een bod gedaan op warenhuisketen Hema. Diverse media melden dit.

Hema maakt dit weekend een spannende tijd door, omdat het maandag 50 miljoen euro moet aflossen van een schuld van in totaal 750 miljoen euro. Een schuld die is ontstaan in het verleden. Indien deze schuld niet wordt verminderd, zou het warenhuis in handen komen te vallen van de huidige schuldeisers en dat wil de huidige eigenaar Marcel Boekhoorn voorkomen.

Volgens de NOS brengt het bod van Blokker Boekhoorn nu in een lastige onderhandelingspositie. De huidige schuldeisers hebben immers nu een keuze tussen de voorstellen uit de onderlinge onderhandelingen met Boekhoorn, maar kunnen ook kiezen voor het Blokker-bod.

De Hema-eigenaren laten in het zelfde NOS-bericht weten verbaasd te zijn over het bod van Blokker, omdat zij niets hebben vernomen. "Wij hebben niets gehoord van Blokker en als je de keten wilt kopen moet je bij ons zijn. Wij zijn de huidige eigenaren", laat een woordvoerder van Hema weten in het bericht.

Volgens het FD is Blokker ook niet de enige partij die geïnteresseerd is in Hema. Ook andere partijen hebben belangstelling getoond voor het Nederlandse warenhuis bij de schuldeisers.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Hema komt met éénpersoonsrookworst

Introductie – Warenhuis Hema komt met een éénpersoonsrookworst van 100 gram. De mini rookworst heeft dezelfde receptuur als de gewone rookworst en is binnen nu en twee weken verkrijgbaar bij alle Hema-vestigingen.

Lees bericht


Jumbo presteert goed, het wachten is op La PLace

Cijfers - Jumbo doet op alle fronten goede zaken, alleen de coronamaatregelen blijven de La Place-restaurants parten spelen. De omzet over het eerste half jaar nam vrijwel volledig autonoom toe met 5,3% ten opzichte van eerste helft 2020 en kwam uit op €5,36 miljard. Een stijging met €268 miljoen. Omdat de groei van 5,3% hoger is dan de gemiddelde marktgroei in de sector van circa 5%,...

Lees bericht


Overname HEMA bijna afgerond, Saskia Egas Reparaz nieuwe CEO

Overname – De officiële afronding van de HEMA door investeringsbedrijf Parcom en het investeringsbedrijf van de familie Van Eerd, Mississippi Ventures, wordt verwacht in de week van 1 februari. Na de benodigde goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zal de huidige CEO Tjeerd Jegen aftreden. Saskia Egas Reparaz zal hem opvolgen. Tevens krijgt HEMA een nieuwe Raad van Commissarissen.

Lees bericht


Recordbedrag van 3,4 miljard euro via Tikkie in 2020

Betalingen – In 2020 is er in Nederland voor maar liefst 3,4 miljard euro aan Tikkies betaald, 800 miljoen euro méér dan in 2019. Alles bij elkaar opgeteld, is er sinds de oprichting al zo’n 7,8 miljard euro afgetikt. Het betaalsysteem, een initiatief van ABN Amro, telt inmiddels 6 miljoen gebruikers.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid