Drie nieuwe jonge chefs benoemd tot New Chefs on the Block
Event – Tijdens de tiende jubileumeditie van New Chefs on the Block werden drie jonge culinaire talenten in het zonnetje gezet. De New Chefs zijn Gijs Kemmeren (restaurant Vannu), Peter Bogema (restaurant Sober) en Luca Carli (restaurant Reverie). Zij werden gekozen vanwege hun innovatieve aanpak, focus op duurzaamheid, innovatie en sterke culinaire visie.
Lees berichtWhisky-achtige Koren Pracht uit herwonnen koren
Introductie - De Edese Ravenveld Distilleerderij introduceert Koren Pracht. Deze premium gedistilleerde drank, gemaakt van 100% overgebleven brood van de ambachtelijke bakker, is een circulaire, duurzame innovatie in de wereld van gedistilleerde dranken.
Lees berichtKop is er af bij HorecaEvenTT in WTC Expo Leeuwarden
Vakbeurzen - De kop is er af bij HorecaEventt in Leeuwarden in WTC Expo. Bijna 500 exposanten presenteren nog tot en met woensdag hun producten en concepten. De horecabeurs in het noorden trekt traditioneel altijd veel ondernemers van de Waddeneilanden.
Lees berichtING gematigd positief over horeca in 2025
Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3%, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht en ‘gewenning’ aan de hogere prijzen geeft de consument dit jaar volgens de bank weer meer uit in de horeca dan in 2024.
Lees berichtVrumona neemt hard seltzer-merk GiG Drinks over
Overname - Vrumona, Nederlandse producent van onder andere Pepsi, Rivella, en Crystal Clear stapt in een nieuwe categorie en wordt eigenaar van GiG Drinks. GiG staat in Nederland bekend om de populaire hard seltzer producten en zijn een aanvulling op het frisdrankportfolio van Vrumona.
Lees berichtWinnaars van de Gault&Millau Awards 2025
Award-uitreiking – Tivoli Vredenburg in Utrecht vormde maandag opnieuw het decor voor de gidslancering en de bekendmaking van de Gault&Millau Awards. In aanwezigheid van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën zoals ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Ontdekking van het Jaar’.
Lees berichtBouw nieuwe locatie De Lichtmis en McDonald’s Zwolle gestart
Samenwerking – Vorige week is de eerste paal geslagen en daarmee een start gemaakt met de bouw van een unieke horecacombinatie tussen wegrestaurant De Lichtmis en McDonald’s Zwolle. De combinatie gaat zich vestigen aan de A28, ter hoogte van afslag 22, markeert een nieuw begin voor het familiebedrijf De Lichtmis.
Lees berichtWijndomein St. Martinus lanceert portwijn ‘Hellepoort’
Wijn - Wijndomein St. Martinus lanceert de ‘Hellepoort’, een versterkte wijn geproduceerd in 2019. Enkele bezoekers van de jaargangsproeverijen hebben al een voorproefje van deze unieke wijn gehad
Lees bericht‘Redefining the Rules’ bij Trema Foodnetwerk
Bijeenkomst – Vorige week donderdag organiseerde Trema Foodnetwerk, een kennisnetwerk van marketeers in foodservice een bijeenkomst met als thema ‘Redefining the Rules’. Marketeers van leveranciers, grossier en formules werden tijdens de middag in het Wagenhuis in Breukelen uitgedaagd om creatief om te gaan met de kaders van wet- en regelgeving. Want ondanks dat je als bedrijf geen invloed kunt uitoefenen op wet- en regelgeving, krijg je er als organisatie wel mee...
Lees berichtColruyt gaat voortaan 200 horecaproducten aanbieden
Buitenland - Klanten in de Colruyt Laagste Prijzen-winkels in Brugge Sint-Pieters en Aalst gaan vanaf 1 februari een extra assortiment aantreffen van 200 producten die specifiek bedoeld zijn voor horecazaken. De producten komen uit het assortiment van Solucious. De Belgische discounter zegt dat het om een test gaat, maar laat ook weten dat zij verder willen groeien in de foodservicemarkt. De slagerijafdeling op de locaties maakt onderdeel uit van de test. De...
Lees bericht