Samenwerking voor duurzame en gezonde dranken gestart

Samenwerking – Op initiatief van het Protein Competence Centre (PCC) zijn de bedrijven Royal Cosun, AVEBE, The Coca-Cola Company, WFBR, NIZO, Van Hall Larenstein en Hanzehogeschool Groningen een publiek-private samenwerking begonnen om de complexe interactie tussen eiwitten en vezels van verschillende oorsprong te onderzoeken. Doel van de samenwerking is dranken te ontwikkelen met een hoge voedingswaarde.

Lees bericht

Elf ziekenhuizen gaan vaart maken met gezonde voeding

Zorg – Elf ziekenhuizen, verenigd met andere partijen in de Alliantie Voeding in de Zorg, gaan versneld inzetten op gezonde voeding. De partijen willen via het project Goede Zorg Proef Je samen een voorschot nemen op de doelstellingen over gezonde voeding in ziekenhuizen in het Nationaal Preventieakkoord.

Lees berichtVan der Valk hotels starten met kerst-menuboxen

Hotels – Een aantal Van der valk hotels heeft de handen ineen geslagen en start met het bezorgen van kerst menuboxen aan huis. Door de samenwerking is er een landelijk netwerk en kan iedere Nederlander via www.valkculinair.nl een vijfgangen kerstmaaltijd laten bezorgen.

Lees bericht

Nieuwe Old Amsterdam Belegen, om iedere dag van te genieten

Introductie - Een kaas voor een bredere doelgroep en voor meerdere eetmomenten op de dag en een die tegelijkertijd de herkenbaarheid heeft van Old Amsterdam. Deze voorwaarden waren gesteld aan de introductie van Old Amsterdam Belegen. De kaas is er nu, omschreven als ‘zilt als het IJ, zoet als muziek en pittig als Pride’.

Lees bericht

Aantal bezoeken buitenshuis nog boven niveaus eerste lockdown

Analyse – De Horeca – inclusief de segmenten  fastservice, vervoer en catering - liggen tezamen -38% lager in P11 (week 41 tot en met  week 44),  in vergelijking met de zelfde periode in voorgaande jaren. Cumulatief gezien tot en met periode P11 is dit -33%. In p4 en P5 lag dit gemiddeld op -56%.

Lees bericht35 ondertekenaars Akkoord Gezonde Voeding op Scholen 2021-2025

Schoolcatering – Meer dan dertig bedrijven instellingen, waaronder cateraars, groothandels, automatenleveranciers, producenten en leveranciers van watertappunten, hebben vandaag hun handtekening gezet onder een nieuw akkoord dat invulling moet geven aan een gezonder aanbod op scholen voor de periode 2021-2025.

Lees bericht

Health Food Wall breidt uit binnen ziekenhuizen

Zorg - Health Food Wall opent twee zogenaamde 'smart fridges' op locatie Noordwest Ziekenhuisgroep te Alkmaar. Na de komst van de automaat in het Amsterdam AMC locatie UMC kunnen nu ook het personeel en de gasten van het Noordwest Ziekenhuisgroep 24/7 gebruik maken van de gezonde producten in de Health Food Wall.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid