Lidl verlaagt prijzen vezelrijke producten
Supermarkt - Lidl voert een structurele prijsverlaging door op haar vezelrijke producten. De discounter gaat bovendien in samenwerking met het Voedingscentrum werk maken van een gezonde leefstijl met de campagne ‘Zuinig op je lijf? Spaar voor GRATIS producten uit de Schijf van Vijf!’.
Lees berichtISS doneert 1 miljoen kommen soep aan Voedselbanken
Donatie - Facilitair dienstverlener ISS Facility Services is een samenwerking gestart met het sociale soepmerk Soupalicious. Dit partnerschap levert de Nederlandse voedselbanken maar liefst 1 miljoen kommen soep op per jaar. Een prachtige stap om honger door armoede tegen te gaan.
Lees berichtSTUARK gaat samenwerken met cateringconcept PURA GO
Vending - STUARK, leverancier van ambachtelijke kwark naturel in een knijpzak, gaat een samenwerking aan met het PURA GO. Door deze samenwerking komt de eiwitrijke, ambachtelijke kwark beschikbaar op de werkplekken waar het PURA GO-concept de catering verzorgt.
Lees berichtCateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen
Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.
Lees bericht‘Wellicht geen belasting op gratis verstrekte gezonde bedrijfslunch’
Belasting – Het verstrekken van een gratis gezonde lunch aan medewerkers valt onder de gerichte (belasting)vrijstelling voor arbovoorzieningen. Althans dat is het advies van Advocaat-generaal (AG) Pauwels aan de Hoge Raad. Als de raad het advies overneemt is er geen belasting schuldig over de gratis verstrekte maaltijden.
Lees berichtMarkies Catering neemt cateraar Scoolcompany over
Overname - De Brabantse cateraar Markies Catering neemt per 1 augustus dit jaar de activiteiten van Scoolcompany overnemen. De onderwijscateraar uit Capelle aan den IJssel verzorgt momenteel op 28 middelbare scholen de catering. Deze activiteiten van Scoolcompany worden voortgezet onder de paraplu van Markies Catering.
Lees berichtVitam start met ‘No Time to Waste Wall’
Catering – In de strijd tegen voedselverspilling is cateraar Vitam op een van de locaties van CFD (Belastingdienst) gestart met een ‘No Time to Waste Wall’. In deze automaat zijn diverse samengestelde producten te vinden die zijn gemaakt van ingrediënten die anders zouden worden weggegooid.
Lees berichtZorgsector met elkaar in gesprek over duurzame voeding
Bijeenkomst – De zorgsector gaat op 7 juni aanstaande in gesprek met elkaar over de transitie naar meer duurzame en gezondere voeding. Tijdens deze ‘ToekomstProeverij’ wordt gekeken op welke wijze de intenties in Green Deals kunnen worden versneld.
Lees berichtDrie cateraars leren gedetineerden gezonder eten en koken
Achtergrond - Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) maakte vorig jaar de gunning van het contract voor de dagelijkse voeding bekend van 26 gevangenislocaties in Nederland. Daarmee was het één van de grootste aanbestedingstrajecten voor de cateringsector in Nederland. Drie bedrijven kregen de opdracht uiteindelijk gegund.
Lees berichtCalvé Pindakaas viert 75e verjaardag met reclame-compilatie
Jubileum – In mei is het 75 jaar geleden dat Calvé werd geïntroduceerd in Nederland. De Nederlandse Oliefabriek (NOF) in Delft startte in 1948, naast het fabriceren van slaolie en mayonaise uit aardnoten, met het maken van een pasta uit deze grondstof. Zo werd het eerste potje Calvé pindakaas geboren.
Lees bericht