Hutten doet succesvolle pilot met hybride melk

Catering – Om de uitstoot van CO2 te verminderen, is het kijken op welke onderdelen in het proces of bij welke producten er bespaard kan worden. Zo startte Hutten een pilot bij een aantal espressobars waarbij gebruik werd gemaakt van ‘hybride melk’. Dat is melk die voor de helft uit koemelk bestaat en voor de andere helft uit haverdrink. En wat blijkt? Gasten vinden het lekker.

Lees bericht



Spadel wil positieve impact en zet nog meer in op duurzaamheid

Duurzaam - Spadel, het moederbedrijf van mineraalwater Spa, zet nog een stap extra in haar duurzaamheidstrategie en voegt als eerste drankproducent in de Benelux de duurzaamheidsambitie toe aan het doel van de vennootschap. De ambitie sluit aan bij de nieuwe MVO-strategie voor 2025 waarin natuur, consument, lokaliteit en de maatschappij centraal staan.

Lees bericht


Nieuwe fase 3D Food Printing na financiering NWO

Technologie – 3D Food Printing gaat een nieuwe fase in na een financiering van NWO-domein TTW (Toegepaste en Technische Wetenschappen) voor het project PRINTYOURFOOD van de Wageningen Universiteit en de Technische Universiteit Eindhoven. Door het project moet het mogelijk worden om gepersonaliseerd en gezond 3D-geprint voedsel in één poging geslaagd uit de printer te laten komen.

Lees bericht


‘Één dag extra thuiswerken is 400 miljoen euro omzetderving’

Onderzoek – Eén dag extra in de week thuiswerken kost de cateringsector en de broodjeszaken rondom de kantoren 400 miljoen euro aan omzetderving. Dat heeft de Rabobank becijferd. PURA GO micromarkets en Selecta met AH to go zien deze ontwikkelingen als een bevestiging waarom het concept van de onbemande of bemande minimarkets bij bedrijven succesvol kan zijn.

Lees bericht



‘NuLa wordt nieuwe koers Compass Group Nederland’

Facilitair - Compass Group gooit het roer om en gaat serieus werk maken van ‘zero waste’. Het zogenaamde NuLa-concept (zero emission, zero waste en dus zero footprint), dat binnen Westpac Bank Sydney in Australie succesvol werd geïntroduceerd, en gisteren ook in Nederland werd gelanceerd, maakt hier belangrijk onderdeel vanuit.

Lees bericht

Smaakgestuurd moet Isala-patiënt helpen voldoende te eten

Zorg - Wie op de menukaart kijkt van het Isala ziekenhuis van de afdeling Oncologie kijkt, ziet gerechten die met een kleurtje worden weergegeven. Ook worden er smaakmakers als augurkjes, mosterd, pijnboompitten en stoofpeertjes aangeboden. Beide zijn onderdeel van het project Smaakgestuurd eten. Een project met als doel patiënten met kanker te helpen om, ondanks hun veranderde smaak, lekker en voldoende te blijven eten.

Lees bericht



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid