Future Food Group gaat zich vooral richten op proteïnerijk voedsel

Innovatiebedrijf – Het sinds 1 oktober nieuw gestarte Future Food Group heeft de intentie een vooraanstaande partij te worden in de markt van duurzame en eco-vriendelijke vleesproducten en vleesalternatieven. Het bedrijf is opgezet om te innoveren op dat terrein. Future Food Group maakt onderdeel uit van de vleesbedrijven Jan Zandbergen en Diviande en heeft voormalig slager Anton Bal aangetrokken om de dagelijkse leiding te voeren. Bal was al actief in de markt...

Lees bericht

Dutch Food Week 2019 sluit af met World Food Day

Actieweek - De Dutch Food Week wordt vandaag 17 oktober afgesloten met World Food Day. Op deze internationale bewustwordingsdag moet het voedsel en de productie ervan centraal worden gesteld. Want om de voedselvoorziening in de toekomst overeind te houden met steeds meer planeetbewoners is een traject met uitdagingen. In het kader van de Dutch Food Week waren er tal van activiteiten. Soms zichtbaar en soms ook niet. In Ede, waar eerder...

Lees bericht

Vitam’s Harry Covèrt moet kinderen groente- en fruitfan maken

Catering – De Stichting ‘Vitam Doet Goed’ heeft afgelopen maand zo’n 150 basisschoolleerlingen van alles geleerd over groenten, fruit en gezond eten. Vrijwilligers van de stichting lieten aan de hand van animatiefiguur Harry Covèrt kinderen op een interactieve manier kennismaken met de wereld van groenten en fruit. De leerlingen van basisschool IKC De Regenboog in Bemmel maakte kennis met het interactieve lesprogramma ‘Harry@school’. Dit programma is door Stichting Vitam...

Lees bericht

Suiker Unie gaat eiwit uit bietenblad winnen

Eiwit - Suiker Unie heeft donderdag 10 oktober haar Green Protein Demo Plant officieel in gebruik genomen. In deze nieuwe fabriek wordt eiwit uit bietenblad gewonnen. Dit gebeurt met een unieke, methode, waarvoor het bedrijf een licentie heeft. De eerste 100 kg uit dit procedé komt nog dit jaar beschikbaar. Groene bladeren van planten bevatten 1% tot 3% eiwit. Dankzij een nieuw extractieproces, ontwikkeld en gepatenteerd door TNO, is het mogelijk om dat eiwit...

Lees bericht


Rijkskantines zetten gezonde voeding centraal tijdens Dutch Food Week

Actieweek – Cateraars van overheidsdiensten zetten in de Dutch Food Week, van 7 tot en met 16 oktober,  de bedrijfsrestaurants in de spotlight voor gezond en duurzaam eten. Het thema van de week is dit jaar: Wat eten wij vandaag? Vitam grijpt die gelegenheid aan om ook het duurzaamheidsaspect te benadrukken. Cateraar Vitam dat de restaurants doet bij de Belastingdienst en een del van de bedacht een programma dat zowel ingaat op de...

Lees bericht

Ook de vleeshallen bij Anuga kleuren langzaam groen’

Beurzen - Dat vegan een trend is, zal niemand zijn ontgaan. Dat vegetarisch eten steeds vaker onderdeel uitmaakt van ons dagelijks eetpatroon ook niet. Zelfs de vleesindustrie is daarvan overtuigd. Op de Anuga, de grootste levensmiddelenbeurs ter wereld die deze week in Keulen wordt gehouden, kleuren nu zelfs de vleeshallen groen. Want vegan is waar het in vlees, vleeswaren en zuivel nu steeds meer om draait. Vion, een van de...

Lees bericht

Meer cateraars serveren vegetarische lunch op ‘Eet Geen Dierendag’

Campagne – Het draagvlak om geen vlees te eten op ‘Eet Geen Dierendag’ groeit fors. Ook onder cateraars. Vandaag, op 4 oktober, serveren tweeduizend bedrijfsrestaurants in het hele land een vegetarische lunch, volgens initiatiefnemer Wakker Dier, De campagne ‘Eet Geen Dierendag’ bereikt dit jaar 500 duizend werknemers. Dat zijn 200 duizend werknemers meer dan vorig jaar, zo laat de organisatie weten.  Ook het aantal cateraars groeit fors. Waren het er in 2011 nog zes die...

Lees bericht

Consumenten kopen steeds vaker duurzaam voedsel

Monitor - De bestedingen van consumenten aan duurzaam voedsel in Nederland zijn in 2018 ten opzichte van 2017 met 7% toegenomen. Het marktaandeel van bestedingen aan duurzaam voedsel in de totale bestedingen aan voedsel is 11%. Duurzaam stijgt bij alle productgroepen, behalve bij vlees- en vleeswaren. Dat meldt de Monitor Duurzaam Voedsel 2018 van Wageningen Economic Research. De monitor geeft een overzicht van de bestedingen aan duurzaam voedsel in Nederland over het afgelopen jaar. De...

Lees bericht


Rachelle van der Linden treedt toe tot RvC Albron

Benoeming – Rachelle van der Linden is per 27 september toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Albron. Deze RvC bestaat daarnaast uit Gosse Boon (voorzitter), voormalig CFO bij o.a. Unilever en Nutreco en Roland Vos. Van der Linden is ondernemer en eigenaar van Creatinc. en onder andere co-founder van Knab (Aegon). Tevens stond zij aan de wieg van EnergieDirect (Essent), het Vers24/7-platform van Bidfood en het initiatief NLZiet van...

Lees bericht

Kees van der Waaij nieuwe voorzitter Veneca

Benoeming  - Branchevereniging Veneca voor de cateringbedrijven heeft Kees Van der Waaij benoemd tot nieuwe voorzitter. Van der Waaij volgt hiermee Hans Rijnierse op die het voorzitterschap lange tijd heeft vervuld en recent afscheid nam. Kees van der Waaij komt niet uit de wereld van cateraars, maar dat is volgens hem geen probleem: “Het landschap waarin de sector zich bevindt is aan verandering onderhevig. Concurrentie van buiten de sector en...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid