Appelsientje stapt over op duurzame verpakking

Frisdranken - Riedel, de Nederlandse sappenfabrikant, stapt voor het merk Appelsientje over op twee verschillende Bio-Based verpakkingen met een innovatieve, duurzame dop.  Het overstappen naar deze verpakkingen zorgt voor een CO2-uitstootreductie van maximaal 60% ten opzichte van de vorige pakken. Tevens bespaart het merk hierdoor zo’n 120 ton fossiele plastics per jaar. Het gaat om de Signature Pack Full Barrier pakken van verpakkingsleverancier SIG. Eerder schakelde het merk Coolbest van...

Lees bericht

Soupalicious, Unilever en Voedselbanken sluiten uniek pact

Samenwerking - Social enterprise Soupalicious, Unilever en Voedselbanken Nederland (VBN) starten een unieke samenwerking om honger door armoede én voedselverspilling tegen te gaan. Met dit pact hebben de partijen inmiddels al 1 miljoen kommen soep kunnen doneren aan de voedselbank. Alle voedselbanksoepen worden gemaakt van geredde groenten en reststromen. Daarnaast creëert de samenwerking banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Spil in de samenwerking is Soupalicious, dat soepen...

Lees bericht

Appèl geraakt door overlijden eigenaar Geert van de Ven (72)

Persoonlijk – Cateraar Appèl heeft bekend gemaakt dat eigenaar Geert van de Ven is overleden. Het bedrijf is diep geraakt door het overlijdensbericht. Het familiebedrijf Appèl, opgericht in 1978 in ´s-Hertogenbosch, kwam in 1984 onder leiding van directeur en eigenaar Geert van de Ven. Onder zijn leiding is het bedrijf zich gaan specialiseren in bedrijfscatering en groeide het uit tot een belangrijke speler in de bedrijfs-en onderwijscatering samen met dochterondernemingen Markies...

Lees bericht

Meer eventruimte in Muntgebouw door vertrek Nederlandse Munt

Evenementen – Congres- en evenementenlocatie Muntgebouw Utrecht breidt vanaf april 2020 fors uit door de toevoeging van een aantal productieruimten van de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM). De fabriekshallen waar nu nog munten worden geslagen worden omgetoverd tot inspirerende ruimtes voor congressen en evenementen. De hoge en grote zalen bieden plaats aan 400 personen. In combinatie met diverse extra (sub-)ruimtes, een grote ontvangsthal en een extra binnenplaats biedt het Muntgebouw straks fors meer...

Lees bericht


BAM en Hutten verlengen contract

Catering - Hutten Hospitality Services en BAM Concernhuisvesting hebben hun samenwerking voor het verzorgen van hospitality dienstverlening bij bouwonderneming BAM met twee jaar verlengd. Dat laten beide partijen weten. Hutten verzorgt al sinds 2017 de receptiedienstverlening op zeventien locaties van BAM en regelt ook andere dienstverlening op het gebied van gastvrijheid. Nils Bonder, directeur BAM Concernhuisvesting: “Wij zijn blij met de verlenging van ons partnership met Hutten Hospitality Services.” Cindy Voorhout,...

Lees bericht

Johan Boersma benoemd als sales director Sodexo

Benoeming – Per 18 november aanstaande is Johan Boersma aangesteld als verkoop directeur bij Sodexo Nederland. Sodexo is een internationale cateraar, actief in 80 landen met zo’n 40.000 medewerkers in dienst. Vorig jaar behaalde het bedrijf een omzet van 22 miljard euro met een resultaat van 665 miljoen euro. Ook in Nederland is het bedrijf in verschillende segmenten, zoals de zorgmarkt, universiteiten en grotere bedrijven actief. Johan Boersma werkte eerder voor onder andere IRI Nederland,...

Lees bericht

Nieuw logo jubilerend VOCC

Catering - De Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) beleeft dit jaar het 5-jarig jubileum en de vereniging vindt dat ook een goed moment om het logo te vernieuwen. Het nieuwe logo legt meer nadruk op de letters VOC waarmee het wil benadrukken dat het de branchevereniging is Voor Ondernemende Cateraars. De vereniging VOCC is voortgekomen uit een initiatief van drie cateringondernemers die zich onvoldoende thuis voelde bij de belangenvereniging Veneca....

Lees bericht

Catermaat exploiteert eerste 2020-proof schoolkantine

Catering - De Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) heeft de eerste gezonde schoolkantine die voldoet aan de verscherpte Schijf van Vijf-criteria. Deze regels gaan op 1 januari 2020 in en zijn vanaf 1 september 2020 verplicht voor alle scholen die in aanmerking willen komen voor een zilveren of gouden Schoolkantine Schaal. De schoolkantine van de KSE in Etten-Leur wordt succesvol geëxploiteerd door Wilma de Reus in Zevenbergen, die aangesloten is bij coöperatie Catermaat...

Lees bericht


Wie wordt de Beste Opdrachtgever Catering?

Verkiezing - Het Gouden Bestek voor de Beste Opdrachtgever Catering gaat voor de derde keer van start. De finale vindt plaats op donderdag 30 januari op de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer in Utrecht. De prijs richt zich op opdrachtgevers die erin slagen om catering van meerwaarde te laten zijn voor hun bedrijf of organisatie. Het Gouden Bestek is door Allesovercatering.nl in het leven geroepen om opdrachtgevers te stimuleren meer oog...

Lees bericht

Cateraar Vitam verhuist naar groter pand

Catering – Op 20 december verhuist VITAM haar servicekantoor naar een nieuwe locatie aan de Burgemeester Burgerslaan in Den Bosch. Na 16 jaar werd het ‘Schijndelse jasje’ te krap voor de Brabantse cateraar en volgde de zoektocht naar een nieuwe – circulaire - locatie. De verhuizing is noodzakelijk door de groei van de organisatie. Inmiddels is gestart met de verbouwing die  - volledig in lijn met Vitam’s visie ‘vitale mensen in een vitale...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid