Winnaars FoodmanShip Awards van HAS bekend
Verkiezing – Deze week werden de veelbelovende winnaars van de FoodmanShip Awards 2024 bekendgemaakt, tijdens de jaarlijkse HAS Food Experience, georganiseerd door HAS green academy. Zes studentenprojecten werden bekroond voor hun bijzondere bijdragen aan de voedselsystemen en voeding van de toekomst, passend bij het thema: 'Taste the Future'.
Lees berichtBOON stopt met vleesvervangers voor retail
Vleesvervangers - BOON stopt met de vleesvervangers voor retail. Vanaf week 8 ligt het merk niet meer in de schappen van de supermarkten. Het merk zegt zich niet meer te willen mengen in de strijd tegen huismerken en merken met ‘diepere zakken’.
Lees berichtVan Loon neemt activiteiten Conveni Landgraaf over
Overname - Van Loon Group heeft de productie en verkoop van verse pastasauzen van Conveni Landgraaf overgenomen. Door deze overname breidt het assortiment verse maaltijden en soepen van Van Loon voor retail en foodservice fors uit.
Lees berichtArena start met cateraar Levy Europe nieuw cateringconcept
Catering - Na een aantal maanden van voorbereiding en conceptontwikkeling beleefden afgelopen weekend de bezoekers op de tweede ring Oost de première van een nieuwe manier van stadioncatering in de Amsterdam Arena. Publiekscateraar en Arena-cateraar Levy Europe heeft er samen met het stadion een nieuwe manier van bestellen geïntroduceerd. Daarnaast werden er nieuwe duurzamere fooditems en verpakkingsmaterialen gepresenteerd.
Lees berichtKetenbrede samenwerking leidt tot aanpak tegen voedselverspilling
Voedselverspilling tegengaan gaat beter wanneer je in de keten samenwerkt, dat is de uitkomst van een pilot die vier partijen zijn aangegaan in een uitdagende ‘In 100 Days to Zero Food Waste’ challenge.
Lees berichtPrestigieuze Crystal Taste Award voor Old Amsterdam 48+
Selectie – Old Amsterdam is in de prijzen gevallen bij de Superior Taste Award van het International Taste Institute. Old Amsterdam 48+ ontving zelfs het predicaat van de Crystal Taste Award, een benoeming voor buitengewone klasse die de 48+-kaas de komende drie jaar mag dragen.
Lees berichtRegionaal project Orbisk ook in Barneveld van start
Voedselverspilling - Alberto’s Italian in Barneveld, partner van cateringplatform Zakelijk Bezorgd, is de tweede locatie die meedoet aan het regionale project Orbisk in Regio Foodvalley. De gemeenten Ede, Veenendaal, Wageningen en Barneveld van Regio Foodvalley zetten de komende twee jaar twee Orbisk systemen in voor regionale horeca.
Lees berichtA.I. vooral inzetten op dataverwerking en data-analyse
Event - Artificial Intelligence (A.I.) niet inzetten voor content, maar voor data-analyse. Dat was de kern van de boodschap die de CEO van Pera, Rina Joosten-Rabou, had voor de aanwezige fsxs-marketeers tijdens de Horecava. Tijdens de drukbezochte Marketing Breakfast Club gaf zij een lesje A.I.-marketing. En het verzamelen en analyseren van data staan bij haar centraal. Marketeers van de toekomst zullen in haar ogen ook 'strategische marketeers'...
Lees bericht‘Consument proeft geen verschil in bruinbrood of volkoren’
Onderzoek - Veel Nederlanders zien volkorenbrood als de gezondste optie , maar niet als de lekkerste. Vergelijkend smaakonderzoek in opdracht van het Nederlands Bakkerij Centrum laat zien dat dit onterecht is. Als mensen bruin en volkoren proeven geven zij geen significant verschil aan.
Lees berichtMirjam Karmiggelt (GS1) wil foodservicesector aan tafel hebben
Achtergrond - Twee op drie Nederlandse MKB-bedrijven zijn onbekend met richtlijn om vanaf 2024 te rapporteren over duurzaamheid, meldde ABNAMRO onlangs. Het gaat bij deze rapportage over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), die met ingang van 1 januari 2024 voor zowel grote als beursgenoteerde middelgrote bedrijven verplicht is. Ook voor foodservicebedrijven. De overheid wil met de rapportage het zogenaamde ‘greenwashing’ bij bedrijven tegengaan.
Lees bericht