Brownies&DownieS wint Foodservice Award 2020

Verkiezing - De winnaars van de ‘Foodservice Award 2020’ zijn bekend gemaakt op de Horecava. Tot meest favoriete foodservicebedrijf werd door de consument Brownies&downieS gekozen, met een eindcijfer 8,14. Het bedrijf is daarmee overall winnaar geworden van de verkiezing. Naast de koffieketen namen 12 andere foodservice bedrijven een award in ontvangst tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Al deze bedrijven waren de afgelopen maanden door hun consumenten beoordeeld. In totaal werden er 20.000...

Lees bericht

Royal Swinkels en Xandrion gaan samenwerken

Inkoop - Inkooporganisatie Xandrion, de Compass Goup en Swinkels Family Brewers hebben de handen ineen geslagen en gaan gezamenlijk de uitdaging aan om de bieren en speciaalbieren van de bierbrouwer onder de aandacht te brengen van de ruim 1000 Xandrion deelnemers. Jan Jacob van Donselaar van de Compass Group Holding, Frank Visser, algemeen directeur Xandrion en Thijs de Kort, directeur OOH van Swinkels Family Brewers en Noud Swinkels, senior accountmanager van...

Lees bericht

Pulled Oats winnaar Innovation Award 2020

Verkiezing – Op de Horecava worden traditioneel altijd de Innovatie Awards uitgereikt in verschillende categorieën. Uit die categorieën wordt altijd één overall winnaar gekozen. Deze editie was dat Pulled Oats van Gold & Green, een product dat gezien wordt als alternatief voor vlees. Het product werd gekozen door een negentien koppige jury uit zestien producten. De winnaars werden tijdens de opening op maandag bekendgemaakt. Winnaar van de Duurzaamheid Award, vernoemd...

Lees bericht

Walter Seib (HMSHost) nieuwe voorzitter FSIN

Benoeming – Op 14 januari heeft bestuursvoorzitter Paul Bringmann van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) zijn taken overgedragen aan Walter Seib van HMSHost. Hij deed dat tijdens het traditionele brunchcongres in Amsterdam bij de Horecava. Paul Bringmann was de afgelopen zes jaar voorzitter van het FSIN. Onder zijn voorzitterschap is het FSIN fors gegroeid. Bringmann was de founder van restaurantketen, en foodservicebedrijf bij uitstek, La Place, dat nu onderdeel uitmaakt van Jumbo....

Lees bericht


‘Zolang er geen crisis komt blijft buitenshuis eten fors groeien’

Analyse – “We krijgen superants, horecawinkels, foodpaleizen en discount-dining. Want ‘Food is Hot’”, aldus Jan-Willem Grievink, directeur van het FoodService Instituut Nederland. En wat blijkt? Het zijn met name de jongeren die van de horeca gebruikmaken. Traditioneel voorafgaand aan de Horecava, de belangrijkste horecavakbeurs in de RAI te Amsterdam, geeft het FSIN een prognose over de ontwikkelingen binnen de foodservicemarkt.  Duidelijk is dat de strijd om het maagaandeel de afgelopen jaren...

Lees bericht

Farm Frites komt met Chef’s Harvest op Horecava

Introductie – Om te beantwoorden aan de toenemende vraag naar verse, smaakvolle en lokale producten, komt Farm Frites op de Horecava met een nieuwe introductie. De nieuwe Chef's Harvest moet een alternatief bieden voor de zelfgesneden frites. In Nederland zijn naast veel cafetaria-ondernemers, ook restaurantchefs die zelf de aardappelen verwerken en tot frites snijden. Met ChefsHarvest richt de aardappelverwerker zich vooral op die groepen. Farm Frites biedt hiermee de kans om...

Lees bericht

Horeca is afgelopen 8 jaar met 6.000 locaties gegroeid

Analyse - Bijna 6.000 eet- en drinkgelegenheden zijn er de afgelopen acht jaar in Nederland bijgekomen. Ten opzichte van 2012 steeg het aantal zaken met 16 procent tot ruim 42.000. Dat blijkt uit cijfers van Datlinq in Rotterdam. Sterkste groei zit bij de koffietentjes, gezonde to-go zaken met sushi of salades en afhaal-/bezorgrestaurants. Deze schoten als paddenstoelen uit de grond. Slachtoffer van die ontwikkeling zijn de ouderwetse kroegen, die worden steeds schaarser. Het...

Lees bericht

Topking lanceert vegan-borrelsnacks H’appetizers

Introductie - Topking introduceert een nieuw merk snacks: H’appetizers. Onder dit merk vallen de vegetarische borrelsnacks. Op de aanstaande Horecava worden alvast drie varianten Veggie rolls geïntroduceerd. Topking staat bekend om de zogenaamde fingerfoodconcepten. Meest bekende is het product Vlammetjes, waarmee het bedrijf ook begon. Omdat mensen meer letten op hun vleesconsumptie brengt Topking ook vegetarische varianten uit. Soms kwalitatief zo goed dat zij niet zijn te onderscheiden...

Lees bericht


KHN eist transparantie van reserveringssite The Fork

Horeca – KHN is geschrokken van een uitzending van onderzoeksprogramma Rambam van BNNVARA op 9 januari waarin werd gesteld dat de reviewcijfer van restaurants door reserveringsplatform The Fork worden gemanipuleerd. De koepelorganisatie voor horecabedrijven eist nu meer transparantie bij de beoordelingen en het verdienmodel van het platform. In de uitzending spuien veel ondernemers kritiek op de handelswijze van reserveringsplatform The Fork. Zo zouden reviews kunstmatig hoog worden gehouden en zorgt de reserveringknop...

Lees bericht

Moving Mountains aast vooral op foodservicebedrijven

Vegetarisch – Bij de kennismaking in Nederland van de plant-based Moving Mountains-producten liet oprichter Simeon van der Molen duidelijk weten vooral de foodservicebedrijven voor ogen te hebben met zijn producten. “Daar kan de consument het beste de kwaliteit van onze producten proeven.” De burgers van Moving Mountains staan bekend omdat zij ook daadwerkelijk in de pan bij het bakken bloeden. Dat komt door het gebruik van bietensap. Ook de smaak van...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid