Koreaanse keuken breekt definitief door

Onderzoek - Na K-pop en K-beauty is het nu K-Food dat Nederland in rap tempo verovert. De Koreaanse keuken is uitgegroeid van niche tot mainstream, volgens nieuw onderzoek van Motivaction. Uit de gegevens blijkt dat inmiddels 40% van de Nederlanders al eens een Koreaans gerecht geproefd. 10% van de mensen eet zelfs maandelijks een Koreaans gerecht.

Lees bericht





Poké Perfect opent grootste vestiging op Schiphol Plaza

Formulenieuws - De fast-casual formule Poké Perfect breidt verder uit en heeft haar grootste vestiging tot nu toe geopend op Schiphol Plaza. De nieuwe locatie in Aankomsthal 1 van 150 vierkante meter met 74 zitplaatsen biedt reizigers, medewerkers en bezoekers van de luchthaven een gezond alternatief voor onderweg.

Lees bericht

Restaurantketens trekken 7,3 miljoen bezoekers

Onderzoek - Nederlandse restaurantketens blijven een vaste waarde in het eetgedrag van consumenten. In totaal bezochten het afgelopen jaar 7,3 miljoen Nederlanders een restaurantketen. Dat blijkt uit de Nationale Benchmark Restaurantketens, een onderzoek van Multiscope onder ruim 3.500 respondenten.

Lees bericht

Sligro noteert stabiele omzetgroei zonder tabaksverkoop

Groothandel - Sligro Food Group heeft in het derde kwartaal van 2025 een omzet gerealiseerd van €664 miljoen. Dat is een daling van €61 miljoen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar die afname is vrijwel volledig toe te schrijven aan het stopzetten van de tabaksverkoop. Gecorrigeerd voor tabak liet de Nederlandse markt een omzetgroei van 2,5% zien, terwijl de Belgische activiteiten stabiel bleven ten opzichte van 2024.

Lees bericht

Old Amsterdam en NY Pizza lanceren limited-edition truffelpizza

Formulenieuws - Wat begon als een reeks mysterieuze graffiti-tags op New York Pizza-filialen door heel Nederland, blijkt een slimme marketingstunt. De opvallende leus “It’s The Cheese” op verschillende ramen was geen vandalisme, maar de aankondiging van een samenwerking tussen Old Amsterdam en New York Pizza.

Lees bericht


EG Group opent Go Fresh Food Bar op hoofdkantoor in Breda

Formulenieuws - EG Group heeft onlangs de deuren geopend van de nieuwe Go Fresh Food Bar op haar hoofdkantoor in Breda. Het restaurant is gevestigd in het GR8 Hotel en moet uitgroeien tot een toegankelijke ontmoetingsplek voor zowel medewerkers, hotelgasten als zakelijke bezoekers.

Lees bericht

Larry’s lanceert Hollandse bao bun met Holtkamp en Kesbeke

Introductie - Amsterdam heeft er een nieuwe culinaire trend bij. Bao-bunbar Larry’s presenteert in samenwerking met de Amsterdamse iconen Holtkamp en Kesbeke een opvallende creatie: de bao bun croquet met augurk. Het broodje, dat een ode brengt aan klassieke Hollandse smaken in een modern jasje, is exclusief verkrijgbaar bij Larry’s aan de Kinkerstraat.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid