FSIN-directeur Inga Blokker kondigt vertrek aan
Persoonlijk - Na jarenlange betrokkenheid bij het FoodService Instituut Nederland (FSIN) en The Food Research Company (TFRC) heeft de Inga Blokker aangekondigd per begin 2026 als directeur terug te treden.
Lees berichtLa Place opent veldkeukenrestaurant in Militair Museum
Formulenieuws - La Place opent een nieuw vast restaurant in het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg. In een decor dat doet denken aan een veldkeuken, kunnen bezoekers genieten van de verse, ambachtelijke gerechten die kenmerkend zijn voor La Place.
Lees berichtDe Beren Oosterhout is ‘Franchisenemer van het Jaar 2025’
Verkiezing - Tijdens De Nationale Franchise Beurs in Gorinchem zijn Fleur van den Nieuwenhuizen en Erik Oomes van De Beren Oosterhout gekozen tot Franchisenemer van het Jaar 2025.
Lees berichtBBB Maastricht viert 70 jaar met wereldrecord vlaai
Vakbeurzen - De 70e editie van horecavakbeurs BBB Maastricht trok van 6 tot en met 8 oktober duizenden bezoekers naar het MECC Maastricht. De jubileumeditie bracht traditie en innovatie samen in een recordeditie, aldus de organisatie.
Lees berichtPesco Supply onderdeel van Duitse groothandel Famobra
Overname - De Utrechtse drankengroothandel Pesco Supply wordt overgenomen door de Duitse groothandel Famobra, onderdeel van het Deense familieconcern Fleggaard Holding. Met deze stap bundelen de partijen hun krachten op het gebied van bier, sterke drank en frisdranken, met een verwachte gezamenlijke jaaromzet van ruim 250 miljoen euro.
Lees berichtNieuw restaurantconcept The Wanderer opent op Schiphol
Luchthaven - Reizigers kunnen vanaf nu een nieuwe culinaire bestemming ontdekken op Schiphol: The Wanderer, een full-service restaurant en cocktailbar met 240 zitplaatsen in Lounge 1.
Lees berichtBidfood en Van Gelder sluiten zich aan bij Boeren Natuurlijk
Groothandel - Bidfood en Van Gelder groente & fruit zijn de nieuwste partners van Boeren Natuurlijk, een initiatief van MVO Nederland dat boeren helpt overstappen naar een regeneratieve, natuurvriendelijke landbouw.
Lees berichtNederland is twee tweesterrenrestaurants rijker
Verkiezing - De Nederlandse gastronomie heeft er twee nieuwe tweesterrenrestaurants bij. Tijdens de presentatie van de MICHELIN Gids Nederland 2025 in Maastricht ontvingen Create by Guido Braeken (Eijsden) en GEM. by Soenil Bahadoer (Gemert) elk twee MICHELIN Sterren. Daarmee behoren beide chefs tot de culinaire top van Nederland.
Lees berichtVeel nieuws maar te weinig bezoek op franchisebeurs
Vakbeurzen – Vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober werd in de Evenementenhal in Gorinchem de Nationale Franchise Beurs gehouden. Verschillende formules uit de food- en nonfoodsector presenteerden zich aan potentiële franchiseondernemers. Althans dat was de bedoeling, maar het bezoek aan de beurs viel tegen. Het feit dat er door een splitsing in de organisatie nu twee franchisebeurzen worden gehouden heeft aan de belangstelling voor de beurs zeker niet bijgedragen.
Lees berichtStartende horecaondernemers vaak te laat met btw-aangifte
Ondernemerschap - Startende ondernemers, waaronder veel horecabedrijven, dienen opvallend vaak hun btw-aangifte te laat in. Volgens de Belastingdienst kwam in 2024 10 procent van de btw-aangiften van alle startende ondernemers te laat binnen. Wie te laat indient of betaalt, riskeert een boete.
Lees bericht