Gyojasang opent Korean BBQ-restaurant in Rotterdam
Formulenieuws - Het Koreaanse restaurantconcept Gyojasang opent een nieuwe vestiging aan de Mauritsweg 6 in Rotterdam. Na Amsterdam, Antwerpen, Brussel en Barcelona is dit de nieuwste locatie waar gasten terecht kunnen voor een authentieke Korean BBQ, waarbij gasten zelf het vlees aan tafel grillen.
Lees berichtNederlanders redden 130.000 kilo Belgische druiven van verspilling
Voedselverspilling - Nederlanders hebben in korte tijd massaal gehoor gegeven aan de oproep van No Waste Army en Waste Warriors om Belgische druiven te redden van de afvalberg.
Lees berichtNick Toet en La Place lanceren Nick’s Noedels
Formulenieuws - Restaurantketen La Place heeft in samenwerking met foodcreator Nick Toet een nieuw gerecht op het menu gezet: Nick’s Noedels. Het noedelgerecht kwam als winnaar uit de online serie Kritische Koters, waarin een panel van kinderen de rol van jury vervulde.
Lees berichtStartup Bundelaer maakt horecalogistiek slimmer en groener
Distributie - De Nederlandse startup Bundelaer lanceert een duurzame bezorgdienst die speciaal is ontwikkeld voor horeca, catering en zorginstellingen. Door bestellingen van verschillende leveranciers slim te bundelen en met 100% elektrische vrachtwagens in één rit te bezorgen, vermindert Bundelaer het aantal leveringen, vervoersbewegingen en CO₂-uitstoot in stedelijke gebieden.
Lees berichtIKEA viert 40 jaar Zweedse balletjes met introductie falafelballetje
Formulenieuws -IKEA viert de 40ste verjaardag van haar iconische Zweedse balletje met een nieuwe variant: het falafelballetje. De snack, gemaakt van kikkererwten, courgette, ui en kruiden, wordt vanaf deze maand in de restaurants geserveerd met couscous, aioli en citroen.
Lees berichtAnne&Max strijdt tegen verspilling met vers wortelsap
Formulenieuws - Koffie- en lunchketen Anne&Max zet zich de komende weken in tegen voedselverspilling door samen te werken met No Waste Army. De populaire verse sap Energie krijgt tijdelijk een extra ingrediënt: appel-wortelsap gemaakt van een worteloverschot van boer Jan-Willem.
Lees berichtMcDonald’s brengt Big Arch tijdelijk naar Nederland
Formulenieuws - McDonald’s Nederland introduceert de Big Arch, een premiumburger die eerder internationaal succes boekte. De burger is tijdelijk verkrijgbaar in alle vestigingen in Nederland en speelt in op de vraag van gasten naar variatie en specialties.
Lees berichtJura Distillery vervangt de 10 Year Old voor 12 Year Old
Gedistilleerd - Jura Single Malt Scotch Whisky introduceert Jura 12 Year Old als nieuwe entry level whisky en vervanger van de Jura 10 Year Old. Daarnaast onthult Jura een nieuw design voor hun verpakkingen die het makkelijker moet maken om whisky te kiezen en te ontdekken.
Lees berichtFairtrade: zonder eerlijke prijs is koffie straks luxeproduct
Actie - Op 1 oktober, Wereld Koffiedag, vraagt Fairtrade Nederland aandacht voor de positie van koffieboeren. Samen met 14 koffiepartners waarschuwt de organisatie dat koffie onbetaalbaar kan worden als boeren geen eerlijk inkomen ontvangen.
Lees berichtInzet JRE-Jongerenweek is nieuwe generatie gasten trekken
Actie - Van 29 september tot en met 5 oktober 2025 organiseert JRE-Nederland opnieuw de JRE-Jongerenweek, in samenwerking met illycaffè. Gedurende deze week ontvangen gasten tot en met 27 jaar 50% korting op de menuprijs bij alle aangesloten JRE-restaurants. Het doel: de passie voor gastronomie stimuleren en jongeren kennis laten maken met fine dining.
Lees bericht