Essense wordt vaste hospitality-partner van Museum Villa

Samenwerking - Museum Villa en Essense Food & Events uit Waddinxveen zijn een exclusieve samenwerking gestart waarbij kunst en gastronomie hand in hand gaan. Essense verzorgt voortaan de high-end hospitality in Villa en ontwikkelt culinaire concepten die inspelen op de kunstwerken en hun verhalen.
De 'monumentale Ingenieurswoning' Westergasfabriek, het vroegere woonhuis van architect Isaac Gosschalk en sinds september de thuisbasis van Villa, herbergt 12 door kunstenaars ingerichte kamers. Hier krijgen zakelijke diners, borrels en evenementen een extra dimensie: gasten ervaren niet alleen de kunst, maar ook culinaire storytelling waarbij elk gerecht een onderdeel vormt van de beleving. “Samen met Essense tillen we onze evenementen naar een hoger niveau. Hun creatieve aanpak sluit naadloos aan bij onze ambitie om kunst tastbaar en zintuiglijk te maken,” aldus Cas Bolland, mede-oprichter van Villa.
Smaakmakende events
Essense, opgericht in 2024 en geleid door SVH Meesterkok Jeroen Robberegt en hospitality-expert Jasper Gronert, bouwde in korte tijd een reputatie op met spraakmakende events bij het Emma Ziekenhuis, Bugatti, Nivea en STX. Hun focus op maatwerk, verfijnde gastronomie en storytelling maakt elk evenement tot een complete zintuiglijke ervaring.
Bron: Museum Villa/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Foodsome nieuw label in catering voor grote events
Catering - Ondernemers Jeroen Robberegt en Jasper Gronert breiden de Garçons Group uit met een nieuw label: Foodsome Catering & Events. Het nieuwe eventconcept maakt het plannen van culinaire belevenissen voor grote evenementen eenvoudiger, zo laten zij weten.
Lees berichtArjan Speelman nieuw bestuurslid Bocuse d’Or Nederland
Benoeming - SVH Meesterkok Arjan Speelman, chef van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Ciel Bleu, is benoemd tot bestuurslid van Bocuse d’Or Nederland. Speelman was coach van het Nederlandse team tijdens de vorige editie van de prestigieuze kookwedstrijd.
Lees berichtEssense nieuwe high-end cateraar in eventcatering
Eventcatering – Chef-koks Jeroen Robberegt en Jasper Gronert hebben de handen ineen geslagen en zijn een nieuw avontuur aangegaan in de eventcatering met het bedrijf Essense. Met het high-end cateringbedrijf willen zij een nieuwe norm neerzetten op het gebied van culinaire evenementen.
Lees berichtProef de Wereldkeuken van Shell nu met topchef Margo Reuten
Samenwerking - Shell lanceert drie keer per jaar de ‘Proef de wereldkeuken campagne’ op haar stations, geïnspireerd door wereldse smaken. Ditmaal ligt de focus op de mediterrane keuken en gaat Shell de samenwerking aan met Margo Reuten, de enige vrouwelijke SVH Meesterkok in Nederland met een Michelinster en chef-kok van restaurant Da Vinci in Maasbracht.
Lees berichtTopchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d’Or
Wedstrijd - Maandag 18 september vindt de Nederlandse finale van Bocuse d’Or plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Zeven topchefs nemen plaats aan de vakjurytafel. Aan hen de taak om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim. Vijf finalisten en hun commis gaan de strijd met elkaar aan.
Lees berichtZuidOostZorg eerste Dutch Cuisine zorginstelling
Zorg - ZuidOostZorg is de eerste zorginstelling in Nederland die zich aansluit bij Dutch Cuisine. ZuidOostZorg werkt al enkele jaren volgens de principes van Dutch Cuisine.
Lees bericht