Proef de Wereldkeuken van Shell nu met topchef Margo Reuten


Chef Reuten met de pain niçoise, gevuld met tonijnsalade, rucola, gegrilde groenten, ei en een pestodressing

Samenwerking - Shell lanceert drie keer per jaar de ‘Proef de wereldkeuken campagne’ op haar stations, geïnspireerd door wereldse smaken. Ditmaal ligt de focus op de mediterrane keuken en gaat Shell de samenwerking aan met Margo Reuten, de enige vrouwelijke SVH Meesterkok in Nederland met een Michelinster en chef-kok van restaurant Da Vinci in Maasbracht.

Met de campagne wil Shell haar gasten dagelijks verrassen met verse en hoogwaardige producten. Daarvoor wordt de samenwerking opgezocht met sterrenchefs. “Op deze manier laten we onze gasten laagdrempelig kennismaken met smaken van over de hele wereld”, aldus Kees van Wezel, Head of Foodservice Benelux & France bij Shell Retail. Eerder waren er samenwerkingen met chef Soenil Bahadoer, Herman den Blijker en Dick Middelweerd. De specials die de chefs maken en dus nu ook die van chef-kok Reuten zijn beschikbaar bij de 150 Shell-stations met een eigen bakkerij, Shell Café, in Nederland.

Pain niçoise

Reuten kookt in het Frans georiënteerde restaurant Da Vinci. Voor de samenwerking met Shell ontwikkelde zij de receptuur van de pain niçoise en de wrap veggie niçoise. Luchtig brood belegd met tonijnsalade, rucola, gemarineerde gegrilde groenten, ei en een pestodressing. De veggie wrap is gevuld met kruidenroomkaas, tapenade, gegrilde groente, rucola en ei.

Da Vinci-feestje

 “In Da Vinci combineer ik Limburgse producten  graag met mediterrane smaken. Zo serveer ik bij Limburgs lamsvlees vaak gegrilde groenten en ik maak pesto van rucola. Het broodje tonijn en de wrap zijn mijn vertaling van een heerlijk zomers Da Vinci-feestje,” aldus de -sterren-chef. Op donderdag 23 mei a.s. is Margo Reuten live te zien bij locatie Shell Swentibold aan de A2 nabij Sittard.

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

S.Pellegrino Young Chef Academy Competition van start

Wedstrijd - Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar een jonge top kok. Vorig jaar bereikte de Nederlandse chef Jet Loos nog de finales.

Lees bericht



Shell Vémars Est in Frankrijk wint Shell Barista Cup

Wedstrijd - De winnaar van de Shell Barista Cup 2023 is bekend. Winnaar is dit jaar geworden Shell Vémars Est gelegen in Frankrijk, ten noorden van Parijs. De finale vond plaats op 17 januari bij koffie leverancier Selecta waar baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista langs de weg’.

Lees bericht




Chef Dick Middelweerd zet Aziatische keuken centraal bij Shell

Tankstation - Het thema ‘Proef de wereldkeuken’ is weer terug bij Shell Café. Eerder dit jaar waren er succesvolle samenwerkingen tussen Shell en twee-sterren chef Soenil Bahadoer en Herman den Blijker. Vanaf deze week gaat Shell met drie Aziatische gerechten de samenwerking aan met twee-sterren chef Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid