Gerrit de Kiewit-trofee voor restaurant Bridges van The Grand
_768_1024_90.jpg)
Onderscheiding – Chaîne des Rôtisseurs heeft deze week de Gerrit de Kiewit-trofee uitgereikt aan Emmy Stoel en Raoul Meuwese van restaurant Bridges van hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. De trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan het management van het restaurant waar de winnaar van de Jeunes Chefs Rôtisseurs-kookwedstrijd werkzaam is, als dank voor de tijd en kennis.
De winnaar van de kookwedstrijd dit jaar is souschef Rutger van der Hoeven van restaurant Bridges. De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2022 van de Chaîne des Rôtisseurs vond plaats op 16 mei bij Culinaire Academie Nederland in Beverwijk. Aan de wedstrijd namen meerdere jonge koks van gerenommeerde restaurants deel. De winnaar plaatst zich voor de internationale wedstrijd in Mexico op 8 oktober dit jaar.
Restaurant Bridges
Restaurant Bridges is gevestigd in Sofitel Legend The Grand, het oude stadhuis van Amsterdam. Executive Chef Raoul Meuwese omschrijft zijn gerechten als ‘klassiek en traditioneel Frans, met internationale invloeden en een lokale twist’. In de basis werkt hij graag met vis en lokale producten die duurzaam geteeld of gevangen zijn. Met deze producten maakt hij gerechten die passen bij het seizoen.
Chaîne des Rôtisseurs
De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers van gastronomie. Leden van de internationale organisatie Chaîne des Rôtisseurs lunchen en dineren maandelijks in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen, wijnproeverijen en kookwedstrijden.
Bron: Chaîne des Rôtisseurs/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
NH Hotels & Resorts introduceert vernieuwd ontbijt
Hotel – NH Hotels & Resorts lanceert een nieuw ontbijtconcept met focus op duurzaamheid, variatie en lokale producten. Het nieuwe ontbijt wordt wereldwijd verspreid over 24 landen en 134 steden in Europa en Amerika. De hotelketen serveert jaarlijks acht miljoen ontbijtjes, wat 32% van de totale food & beverage omzet vertegenwoordigt.
Lees berichtMeterslange ‘kassabon’ als stunt tegen de btw-verhoging
Actie – Een breed bondgenootschap van organisaties uit de cultuur, sport, evenementen, media, boeken en logies heeft tijdens Prinsjesdag actie gevoerd tegen de btw-verhoging op aantal diensten en producten. Op een tweetal locaties werd als stunt een meterslange ‘kassabon’ uitgerold, zodat mensen zich bewust worden wat de financiële gevolgen van de btw-verhoging zijn.
Lees berichtWestCord Fashion Hotel biedt ruimte aan kledingmerk
Hotel - Het kledingmerk P.A.P Collective vestigt zich in het Amsterdamse Hotel WestCord Fashion. Tijdens de Amsterdam Fashion Week transformeerde het P.A.P Collectief de openbare ruimtes van het hotel. De samenwerking biedt hotelgasten nu ook na de modebeurs de kans om de kleding en creativiteit van mode van dichtbij te ervaren.
Lees berichtHotellerie roept kabinet op btw-plan te laten varen
Politiek - In Hotel Babylon kwamen begin deze week onderzoekers, hoteliers, politiek en stakeholders bijeen om te praten over het plan van het kabinet om de btw op logies te verhogen. Volgens diverse analisten gaat het plan (veel) minder opleveren dan gedacht, maar zal het plan vooral ook veel negatieve effecten meebrengen.
Lees berichtJochem Schut nieuwe Head of Hospitality Jaarbeurs
Benoeming – Jochem Schut is gestart als Head of Hospitality bij Koninklijke Jaarbeurs. Hij volgt Bas Rietvelt op die zijn carrière op Bonaire voortzet. Schut was eerder General Manager van NinetyNine Hotel Amsterdam Airport en Director of Operations bij de Centro Hotel Group.
Lees berichtThe Diamond brengt Heineken Hoek als Grand café terug
Hotel - In augustus opent het boetiekhotel The Diamond zijn deuren aan het Leidseplein in Amsterdam. Dit hotel, ontworpen door architect Roberto Meijer, brengt tevens de Heineken Hoek als Grand café terug. The Diamond zal gefaseerd openen, waarbij na augustus meer nieuwe concepten in het hotel worden geïntroduceerd.
Lees bericht