Gerrit de Kiewit-trofee voor restaurant Bridges van The Grand


Siebe Stellingwerff Beintema (Chaîne des Rôtisseurs), Emmy Stoel (Sofitel Legend The Grand), Raoul Meuwese (Restaurant Bridges) en juryvoorzitter Piet van den Bosch (Chaîne des Rôtisseurs)

Onderscheiding – Chaîne des Rôtisseurs heeft deze week de Gerrit de Kiewit-trofee uitgereikt aan Emmy Stoel en Raoul Meuwese van restaurant Bridges van hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. De trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan het management van het restaurant waar de winnaar van de Jeunes Chefs Rôtisseurs-kookwedstrijd werkzaam is, als dank voor de tijd en kennis.

De winnaar van de kookwedstrijd dit jaar is souschef Rutger van der Hoeven van restaurant Bridges. De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2022 van de Chaîne des Rôtisseurs vond plaats op 16 mei bij Culinaire Academie Nederland in Beverwijk. Aan de wedstrijd namen meerdere jonge koks van gerenommeerde restaurants deel. De winnaar plaatst zich voor de internationale wedstrijd in Mexico op 8 oktober dit jaar.

Restaurant Bridges

Restaurant Bridges is gevestigd in Sofitel Legend The Grand, het oude stadhuis van Amsterdam. Executive Chef Raoul Meuwese omschrijft zijn gerechten als ‘klassiek en traditioneel Frans, met internationale invloeden en een lokale twist’. In de basis werkt hij graag met vis en lokale producten die duurzaam geteeld of gevangen zijn. Met deze producten maakt hij gerechten die passen bij het seizoen.

Chaîne des Rôtisseurs

De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers van gastronomie. Leden van de internationale organisatie Chaîne des Rôtisseurs lunchen en dineren maandelijks in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen, wijnproeverijen en kookwedstrijden.

Bron: Chaîne des Rôtisseurs/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsRutger van der Hoeven wint prestigieuze kookwedstrijd

Wedstrijd - Rutger van der Hoeven heeft de vooraanstaande kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs van Chaîne des Rôtisseurs gewonnen. De souschef van restaurant Bridges in Amsterdam versloeg maandag 16 mei in Beverwijk vier jonge collega’s en mag in oktober Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Mexico.

Lees bericht

Samenwerking Roberto Payer en D&B The Facility Group

Samenwerking - Roberto Payer verbindt zich als Hospitality Ambassadeur aan D&B The Facility Group. Binnen deze rol geeft hij invulling aan de Academy voor D&B talent. Ook zal hij ondersteuning geven bij Learning & Development, Concepting, Business Strategy en Recruitment.

Lees bericht
ADAS groep zet augmented reality in voor horecaconcepten

Technologie - De ADAS groep in Deventer, bekend van onder andere Jasmin’s en The Hangar, start voor meerdere van haar horecaconcepten augmented reality projecten. Zo krijgen gasten van Stadshotel ‘tOer in Zutphen vanaf nu een persoonlijk welkom van de hotel manager die als hologram verschijnt.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid