La Place opent 20 locaties en breidt take-aways uit


Formulenieuws – De versoepeling van de horecamaatregelen biedt ook La Place meer ruimte. Vanaf vandaag, woensdag 3 juni, heropent de restaurantketen 20 La Place restaurants de deuren voor maximaal 30 gasten en start het ook nog eens op een viertal locaties met take-away.  La Place had deze service al op 9 locaties.

De heropening van de restaurants biedt La Place de mogelijkheid de aandacht te richten op het in de praktijk uittesten van het aangepaste concept in de anderhalve-metersamenleving en restaurants met een beperkte bezettingsgraad.

Op de locaties wordt volgens de RIVM-richtlijnen gewerkt. Maar anders dan voorheen zullen de medewerkers de tafels nu na gebruik afruimen en gelijk desinfecteren. Daarnaast zijn veel producten voorverpakt en worden de sappen gepresenteerd in wegwerpbekers met deksel. Verder wordt gasten gevraagd om bij voorkeur contactloos te betalen.

Aangepast menu

Ook het menu is aangepast, laat een woordvoerder weten. Datzelfde geldt voor de presentatievorm, omdat producten veel meer zijn voorverpakt. Ook omdat veel on-the-go producten al in een meeneem-verpakking zitten. De producten worden op de locatie wel allemaal vers bereid. Te denken valt aan sandwiches, taartjes en koeken in zakjes, salades in meeneembowls en soep, fruit, sap en smoothies in meeneembekers. Aan dit assortiment worden ook seizoenspecials toegevoegd.

Postitief

La Place startte tijdens de horecasluiting met take-away op een aantal locaties. De ervaringen daarmee zijn zo positief dat de eerste pilots aanleiding waren om de service uit te rollen naar andere locaties. Volgens La Place groeit het volume van take-away elke week. Op dit moment heeft de restaurantketen take-away service bij La Place locaties in ’s-Hertogenbosch, Enspijk, Zwolle, Rotterdam, Eindhoven, Harderwijk, Apeldoorn, Roermond Outlet, Bataviastad, De Lucht Bruchem, De Brug Hoofddorp, Zoeterwoude en Meerkerk. De laatste vier locaties zijn vandaag gestart.

De La Place-restaurants die vandaag opengaan zijn:

1.               Roermond Outlet

2.               Roermond Express

3.               Den Bosch Arena

4.               De Lucht

5.               De Rotonde

6.               Efteling

7.               Rotterdam Alexandrium

8.               Laren

9.               Zwolle de Vrolijkheid

10.             Apeldoorn de Somp

11.             Bataviastad

12.             Duinrell

13.             De Brug

14.             Zoeterwoude

15.             Meerkerk

16.             Harderwijk

17.             Zweibrucken (Duitsland)

18.             Schiphol

19.             Rosada

20              Eindhoven Heuvel

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’

Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

Lees bericht


La Place heropent op nieuwe locatie vliegveld Madrid Barajas

Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe locatie gekregen op het vliegveld Madrid Barajas. Terminal T4 heeft een aanpassing ondergaan om de groeiende aantallen reizigers op de luchthaven nu en in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van de renovatie heeft La Place een nieuwe vestiging geopend in de terminal.

Lees bericht

Omzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen

Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.

Lees bericht




Gemiddelde NPS Nederlandse restaurantketens is +72

Onderzoek - De grootste restaurantketens van Nederland scoren gemiddeld een Net Promoter Score (NPS) van +72. Proeflokaal Bregje krijgt de hoogste score (+91). Het is opvallend dat drie van de vijf meest bezochte ketens een NPS krijgen die lager is dan gemiddeld. De 18- tot 34-jarigen geven gemiddeld een lagere score dan oudere bezoekers.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid